מתכון כרוב ממולא ב10 דקות שתאהבו לנסות
מתכון כרוב ממולא: החגיגה החורפית שאתן חייבות לנסות!
כשמגיע החורף, אחד המאכלים הכי אהובים עליי הוא הכרוב הממולא. מדובר במנה שהופכת את כל ארוחת ערב לחגיגה של טעמים מדהימים. אין כמו ללקק את האצבעות אחרי כל ביס ולהרגיש את המילוי הנימוח מתמוסס בפה. זהו מתכון שמזכיר לי את הבית, את סבתא, ואיך היה לי מושלם לשבת מסביב לשולחן החם עם בני המשפחה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי כמה מנות:
- זמן הכנה: 10 דקות בלבד
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
אי לכך, כדי להכין את הכרוב הממולא המושלם, אנחנו זקוקות למספר רכיבים בסיסיים שגם מוסיפים את הטעם המושלם למנה. כדאי לדאוג שהכל יהיה הכי טרי שיש, כדי להבטיח שהמנה תהיה אגדי וטעים. בכל זאת, יש פער בין כרוב רגיל לכרוב חדש ומבריק!
- 1 כרוב גדול
- 500 גרם בשר טחון (אפשר גם עוף או תחליף בשר טבעוני)
- 1 כוס אורז בסמטי (או כל אורז אחר שאתן אוהבות)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- רוטב עגבניות להכנת הסוויה
שלבי ההכנה
יש לספר: שלב ההכנה מהיר, ממכר, ואפילו משגע! אפרט את שלבי ההכנה, והביקור אצל סבתא מיטיב לא תמיד כולל הומור, אבל עם המתכון הזה בהחלט יש מקום למעט צחוקים!
- מניחים את הכרוב בסיר עם מים רותחים ומבשלים אותו במשך כ-5 דקות, או עד שהעלים מתחילים להתרכך.
- מוציאים את הכרוב מהמים ומניחים לו להתקרר מעט.
- בעוד הכרוב מתקרר, מכינים את המילוי: בס pan על להבה בינונית, מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון, טועמים ומערבבים עד שהבשר מתבשל.
- מוסיפים את האורז, הפטרוזיליה, וכמובן, התבלינים, עד שהתערובת אחידה.
- לוקחים עלה כרוב, ממלאים אותו בתערובת המילוי ומכסים אותו, חוויה כמו לגלות סודות של טעמים נעלמים.
- מניחים את העלים הממולאים בסיר עם רוטב עגבניות על מנת שיספגו את כל הטעמים המדהימים.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות.
אפשרויות שדרוג ותוספות
כשהמנות בתהליך התבשלותן, אפשר לחשוב על שדרוגים או תוספות שיכולות לקחת את המנה הזו לרמה חדשה של טעמים! למשל, אפשר להוסיף גבינת פטה מגוררת למילוי למי שאוהב את ההרגשה האוורירית של הגבינה, או לחילופין להוסיף צנוברים קלויים לקישוט שתמיד מוסיפים לסעודה ולמנות.
חשוב גם לזכור שיש אפשרויות לצמחוניות ולטבעוניות של המנה. ניתן להחליף את הבשר הטחון בקינואה או בפטריות קצוצות במקום. זה לא רק בריא, אלא נותן למנה הטבעונית את הטעם והמשחק הזה שאתן חייבות להיות עם ערב מטעמים איכותיים!
שאלות ותשובות
מהו הזמן להניח לכרוב להתבשל במים?
מומלץ לבשל את הכרוב עד שנהיה רך, אך לא יתרכך מדי. 5 דקות הן בדרך כלל הנכונות.
אפשר להכין את המילוי יום לפני?
בהחלט! המילוי נשאר טעים וניתן לשמור אותו במקרר.
מה לעשות אם אין לי רוטב עגבניות?
אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות או אפילו ברוטב פסטו למי שאוהב את הטעמים הייחודיים.
האם אני יכולה להשתמש בעלים קטנים יותר מכרוב?
כמובן! ממולאים קטנים יותר נמכרים לעיתים בשווקים.
האם אפשר להקפיא אותם לאחר ההכנה?
כן, מאוד אפשרי! הקפיאו את המנה בסוגים מנחים ואז אפשר להפשיר ולהחמם במיקרוגל או בתנור.
מהי המנה המשלימה הכי טובה לכרוב הממולא?
ברור שצ'יפס בתנור עם תבלינים! זה עושה את כל החוויה לארוחה מושלמת!
יש לכם טיפים לדקורציה בפגישות ערב?
אני ממליצה על סלט ירקות קל עם רוטב לימון, זה יוסיף רעננות לארוחה שלך!
איך לדעת אם הכרוב מוכן?
מרגישים אם עלי מגוללים נפתחים בקלות, אז הם מוכנים למילוי!
שווה לחכות שהכרוב יתקרר לפני שממלאים?
בהחלט! תהליך זה גם מונע ידיים כואבות.
מה משך הזמן שיכולים להחזיק סמלה במקרר?
המנות יכולות להחזיק במקרר כ-3-4 ימים, תלוי בהרכב שלהן.
אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם בכל הרשתות החברתיות. מי לא רוצה לזכות במעט אושר לבבות? להכנה הזו יש בעלף טעמים שאנשים פשוט לא יכולים לעמוד בפניהם! אז יאללה, נצא לשדות המטעמים!