כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור – מתכון מנצח שקל להכין
כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור: איך להפוך ליפהפיים עם טעם אגדי
בואו נדבר על אחד מהמנות המוכרות והאהובות ביותר בכל משפחה – כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור! מדובר במנה כל כך מדהימה, שמישהו פעם אמר שהיא נמסה בפה. כל ביס יכול להזכיר לכם את הארוחות של סבתא, או לימים חורפיים שבו שיחקתם כדורגל עם החבר'ה ואז חזרתם הביתה לריח המשגע של התבשיל שהתבשל בתנור. אין אחד שלא מתמוגג מהמנה הזו!
זמן הכנת המתכון
- משך זמן הכנה: 20 דקות
- משך זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
תחילה, חשוב לדבר על הרכיבים שמהם ניצור את המנה המהממת הזו. כרעיים, תפוחי אדמה, תבלינים ומעט אהבה.
- 4 כרעיים עוף (אפשר גם כרעיים על עצם)
- 4-6 תפוחי אדמה בינוניים
- 3 כפות שמן זית
- 5 שיניים שום קצוצות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית שטוחה פלפל שחור
- ½ כפית תימין (יבש)
- לימון אחד (למיץ וגרגרי לימון)
- רוטב סויה (אופציונלי, אבל טעים במיוחד)
- עשבי תיבול לקישוט (כמו פטרוזיליה או בזיליקום)
מרכיבים חלופיים
כשהכנתם כרעיים עם תפוחי אדמה בתנור, דעו שיש לכם אפשרות לשדרוגים וגרסאות חלופיות. למשל, אם אתם טבעוניים, תוכלו להחליף את הכרעים עם חצילים או תחליפים מתאימים אחרים, כמו טופו. אפשר גם להוסיף ירקות שורש כמו גזר או קישוא כדי לשדרג את המנה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, אל החלק המרגש ביותר, שבו נהפוך את מרכיבי המנה למשהו השמיימי!
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הכרעים בקערה גדולה, מוסיפים את שמן הזית ותבלינים ושום, ומערבבים היטב עד שכל הכרעים עטופים בתבלינים.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל בינוני ומניחים בקערה נפרדת.
- מוסיפים לתפוחי האדמה את שאר חומרי התיבול, את מיץ הלימון והגרגרי לימון, ומערבבים עד שכל פרוסת תפוחי האדמה מכוסה.
- מסדרים את הכרעים ותפוחי האדמה בתבנית אפייה, ומשאירים מעט מקום ביניהם.
- אופים בתנור במשך כ-45-60 דקות, או עד שהכרעים משגעים בתנור ולפי הזהב הזהוב שהתפתח.
- מדי 15 דקות, מצפים את הכרעים עם הנוזלים מהתבנית כדי שהם יקבלו את הצבע והטעם הכי טובים שיש!
- כשהכרעים משחימים והתפוחי האדמה רכים, הוציאו את המנה מהתנור, והניחו לה להתקרר במשך כ-5 דקות.
- מכסים בקצת עשבי תיבול קצוצים ומגישים. אם תצליחו להתאפק, זה יתרון!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אתם רוצים לדעת מה אפשר להוסיף כדי להקפיץ את המנה הזו עוד יותר? הלאה עם הרעיונות! אפשר להוסיף פרוסות עגבנייה למעלה בשביל צבעוניות ורעננות. אפשר לחתוך בטטה לקוביות ולהוסיף אותה למנה – זה יעניק לה טעם וסגנון מדהימים! בנוסף, ניתן לשדרג את המנה עם רוטב חריף או אפילו צ'ילי שום – זה מוסיף עשן טעים למנה.
שאלות ותשובות
מה עושים אם נשארו שאריות מהמנה?
אם נשארו שאריות מהמנה, אל תדאגו! ניתן לשמור אותם במקרר בתוך כלי סגור למספר ימים. אפשר גם לחמם בישולים מחדש בתנור כדי לשמור על הצבע והטעם.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הכרעים ותפוחי האדמה מראש, לשים אותם בתבנית, לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר עד יום ההגשה. ביום ההגשה, הוציאו מהמקרר והוסיפו כמה דקות זמן בישול.
איך יודעים מתי הכרעים מוכנים?
ברגע שהעור שלהם קריספי והנהגים עולים מתוך המנה, זה הזמן שלכם להוציא אותם. אפשר גם לבדוק עם חזי מדידה, ואם התוצאה תגיע ל-75 מעלות צלזיוס בפנים – זה מושלם!
איך אפשר להוסיף ירקות למנה?
מאוד קל! תוכלו להוסיף גזר קצוץ, קישוא או כל ירק אחר שאתם אוהבים. בישול עם ירקות מוסיף טעם ונפח שיגרום לכולכם לרצות לעוד מנה.
אפשר להכין את המנה על גריל במקום בתנור?
כן, בהחלט! זה יכול להוסיף טעמים שונים ומיוחדים. פשוט מניחים את הכרעים על גריל חם ומבייבים אותם עד שהן מתפקדים ומקבלים צבע זהוב.
האם אפשר להמיר את תפוחי האדמה?
אם אתם רוצים, ניתן להמיר את תפוחי האדמה בקטניות כמו חומוס או עדשים. זה ימשוך את המנה לכיוון חדש בריא!
איך לשמור על השומן נמוך?
אחת הדרכים היא להשתמש בשמן זית בכמות קטנה יותר או להמנע משני תוספות שמתשמשות על מנת להקטין את השומן.
מה האפשרויות להגיש לצד המנה?
מומלץ להגיש עם סלט ירוק טרי או סלט טבולה. השילוב בין הירקות והעוף יוצר חוויה מושלמת ומרעננת!
האם זה מתאים לאורחים?
בוודאי! המנה מתאימה לאירועים משפחתיים, מסיבות ואפילו לארוחות חג. יחד עם רוטבי דיפ טעים, זה משגע את כולם.
מה קורה אם אני רוצה להפוך את המנה למנות קטנות?
אפשר בקלות לחתוך את הכרעים לחלקים קטנים יותר ולהגיש בצורה של פינגר פוד. זה אגדי לאירועים ומסיבות!
אם ניסיתם את המתכון הזה והתרגשתם כמונו, אל תשמרו את זה רק לעצמכם! שתפו אותו עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות, שכולם ידעו מה זו באמת אוכל טעים! בישול הוא אומנות, והמיטה הכי טובה היא כשמשאירים טעם של עוד…