פשטידת בטטה ובצל סגול השף הלבן שתשדרג את הארוחה
פשטידת בטטה ובצל סגול השף הלבן
דמיינו את עצמכם מתיישבים לשולחן, ממתינים בקוצר רוח שהפשטידה החמה תגיע אליכם. הקטוש של הבצלים הסגולים, יחד עם המתיקות של הבטטה יגרמו לכם לגמוע את הנאה עד דמעות. פשטידת בטטה ובצל סגול היא לא רק מנה מדהימה וטעימה, אלא גם משגעת, הממכרת לכל מי שטועם אותה. זהו מתכון שמשחזר את המקום בו האוכל מקבל את האיכות הגבוהה ביותר וגם את הטעם המפתיע. הצבעים המזוהרים של הבטטה והבצל הסגול משתלבים בצורה מושלמת למראה שהוא פשוט מעלף.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
בעידן של היום בו כולנו מחפשים את המאכלים הבריאים והטעימים, פשטידת בטטה ובצל סגול עונה על שתי הדרישות – היא בריאה, כי הבטטה מלאה בוויטמינים מסוימים כגון ויטמין A, C ו-B6 וגם בריאה ללב. ולמען האמת, מי מאיתנו לא רוצה להרגיש שהוא אוכל אוכל מושלם? פשטידה זו יכולה לשמש גם כמנה ראשונה במפגש חברתי וגם כמנה עיקרית.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בטטה קלופה ומבושלת
- 1 בצל סגול גדול, קצוץ דק
- 2 ביצים גדולות
- 50 גרם גבינת פטה מפוררת (אופציונלי)
- 1/2 כוס קמח תפו”א או קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
אולי תרצו לנסות טעמים שונים במהלך הבישול, ולכן חשוב לדעת שניתן להוסיף לתערובת גם עשבי תיבול כמו פטרוזיליה קצוצה או נענע. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בחצי כוס של רסק תפוחים או בננה מרוסקת. כך תוכלו להתאים את המתכון לכל טעם ולכל רגשה משפחתית.
שלבי ההכנה
- שמים את הבטטה המבושלת בקערה ומועכים אותה לפירה.
- מטגנים את הבצל הסגול עד שהוא שקוף ורך, כ-5 דקות, ומוסיפים אותו לקערה עם הבטטה.
- לערבב את הבצלים והבטטה היטב, ולהוסיף את הביצים.
- שמים את הקמח, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מעצבים קציצות מהתערובת ומניחים במחבת בזהירות.
- טיגנים כל צד במשך 3-4 דקות, עד שהקציצות מזהיבות.
- מניחים את הפשטידות על מגבת סופגת את השמן, וממשיכים עם שאר התערובת.
- מגישים חם עם רוטב יוגורט, טחינה ירוקה או סלט פשוט.
- בתיאבון!
פשטידת בטטה ובצל סגול היא ארוחה מעולה שניתן להגיש עם גיוון. למשל, תוכלו להוסיף לסלט ירוק רענן שטעים גם הוא. שזהו המהות של האוכל. לגלות טעמים חדשים, לשתף ולחייך יחד עם האהובים עליכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כל מתכון יכול לשדרג את עצמו באמצעות תוספות שמביאות את המנה לרמות גבוהות יותר. תוכלו להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה, שיבולת שועל ליצור תערובת מיוחדת או לקשט עם רוטב חמאת בוטנים.\nכמו כן, ניתן לשדרג את עשבי התיבול ולהוסיף למשל פרוסות אבוקדו למנה. בגרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף חלק מהקמח בקמח שקדים, במקרים מסוימים תספיקו אפילו ללא קמח.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפשטידה ביום שלם לפני ההגשה?
כן, אפשר להכין את הפשטידה מראש, אפילו יום לפני. טפלו אותה והניחו במקרר עד ההגשה. חימום שלה לוקח כחמש דקות על חום בינוני.
מה עושים אם אין לי בצל סגול?
במקרה כזה ניתן להשתמש בבצל צהוב או בצל ירוק כתוספת, המנה עדיין תצא ט פשוט טעים ויפה.
האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
בהחלט. ניתן לארוז אותה בתבנית או לשים בשקית אטומה ולהקפיא. משקפיים פשטידה מגניבה זה מעולה גם לחודשים הקרים.
האם אני יכולה להכין גרסה טבעונית?
בוודאי! החליפו את הביצים ברסק תפוחים או בננה מרוסקת, ותוספות כמו אגוזי לוז או שקדים יתנו טעם מעולה.
מי יכול לאכול את זה?
הפשטידה מתאימה לכל אחד – ילדים, מבוגרים, טבעונים וגם לא טבעונים. זהו אוכל מהנה שמתאים לכולם.
באילו תוספות ניתן לשלב עם הפשטידה?
סלט ירוק, רוטב יוגורט או טחינה, פשטידה זו מתאימה לכל תוספת שתרצו, תרגישו חופשיים לחקור!
איך אפשר להפוך את המנה לבריאה יותר?
השתמשו בקמח חצי חצי של קמח חיטה עם קמח תפו”א, והשתדלו לא להוסיף שמן זית יותר מדי.
כמה זמן זו מחזיקה חם?
הפשטידה אפשר להחזיק על פלטת חימום בשולחן עבור כשלוש שעות.
איך ניתן לשים בתוכה גם חלבונים נוספים?
אפשר לשלב בפשטידה גם קוטג’, גבינת פטה או טופו כתוספת.
מתי הזמן המושלם להגיש את הפשטידה?
מומלץ להגיש את הפשטידה ארוחה קלה בזמן צהריים עם סלט צידו או בערב עם רוטב טעים.
אם הגעתם עד לכאן, בטוח שראיתם כמה מתכון זה הוא מדהים ומעניין. פשטידת בטטה ובצל סגול היא לא סתם מנה, אלא חוויה! שתפו עם חברים ובני משפחה, תנו להם לטעום והפיצו את המתכון הזה ברשתות החברתיות. בריאות וטעימות!