עוגת יום הולדת פרווה חן במטבח שמתמכרים אליה
עוגת יום הולדת פרווה – חווית טעמים חושניים בכל ביס!
דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים לחדר שבו מצפה לכם עוגת יום הולדת מרשימה, מפתיעה, כזו שרגע לפני שהמזלג נוגע בה, כל העיניים נשואות אליה. זו בדיוק התחושה שתרגישו כשיהיה לפניכם עוגת יום הולדת פרווה! עוגה שהרהיבה את בלוטות הטעם שלנו בעושר של מרכיבים, בעבודת יד ובשילוב של מחשבה ואהבה. לא מדובר כאן בעוד עוגה, אלא בעוגת יום הולדת שהיא פשוט אגדית! היא נמסה בפה ומשאירה טעם של עוד, ואם אתם כמו רוב האנשים, אין סיכוי שתוכלו לעמוד בפיתוי להגיש אותה בכל אירוע – חברתי, משפחתי או אפילו סתם כדי לפנק את עצמכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- מספר זמן הכנה: 1.5 שעות כולל אפייה וקירור
- רמת קושי: בינונית
- מספיק למספר מנות: 12-15 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך לאסוף את המרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס קקאו איכותי
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
- 1 כוס מים פושרים
- 1/4 כוס חומץ תפוחים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון (אופציונלי)
- אבקת סודה לשתייה (מעלף) – 1 כפית
- 1 כפית תמצית וניל
- לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר ללא חלב
- ל Decoration: פירות טריים כמו תותים, אוכמניות או בננות
מרכיבים חלופיים
במידה ואתם מעוניינים לאתגר את עצמכם, ישנן גרסאות אחרות של העוגה: עוגת יום הולדת פרווה טבעונית. במקום שמן קוקוס, אפשר להשתמש בשמן זרעי ענבים, ובמקום חומץ תפוחים אפשר להוסיף מיץ לימון. אין סיבה לא להתנסות, זה מה שהופך את הבישול למושלם!
שלבי ההכנה
בשלב הזה הגיע הזמן להתגלות כמומחים באפייה ולהכין עוגה שהיא פשוט ממכרת!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בסיר קטן, ממיסים את שמן הקוקוס על חום נמוך.
- מערבבים בקערה את הקמח, קקאו, סוכר, מלח וקינמון.
- מעבירים את החומרים היבשים לקערה גדולה.
- מוסיפים את השמן המומס, מים פושרים, חומץ ותמצית וניל.
- מערבבים היטב עד שנוצרת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 30-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת.
- מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לחלוטין.
- ממיסים את השוקולד המריר ומורחים אותו על פני העוגה.
- מקשטים עם פירות טריים.
שדרוגים ותוספות
חתיכת עוגה לא מספיקה לכם? אז למה לא לשדרג את עוגת היום הולדת עם קרם קוקוס מוקצף או ציפוי פירות יער משתנים? אפשר בהחלט לשלב אגוזים קצוצים, כמו אגוזי לוז או פקאנים, שיתנו לעוגה גוון קרמי ומעדן. אל תשכחו לקשט גם בקוקוס טחון, כאילו אתם בגן עדן טרופי.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קקאו איכותי? ניתן להמיר את הקקאו באבקת חרובים, התוצאה תהיה מעט שונה, אך עדיין בהחלט טעימה.
האם אפשר לשמור את העוגה במקרר? בהחלט! העוגה נשמרת היטב במקרר במשך 3-4 ימים. פשוט מכסים בניילון נצמד.
האם אפשר להכין את העוגה בגרסה ללא גלוטן? כן, אפשר לשלב קמח תפו”ח או קמח שקדים במקום הקמח הרגיל.
למה כדאי להוסיף קינמון? קינמון מוסיף ארומה מדהימה ועושה כל ביס עוד יותר מעלף!
אפשר להכין את העוגה מראש? כן, אפשר להכין אותה יום לפני. זה נותן לטעמים להתגבש יותר.
האם אפשר להקפיא את העוגה? לגמרי! עטפו אותה היטב בניילון נצמד והקפיאו עד 3 חודשים.
איפה ניתן למצוא שמן קוקוס? שמן קוקוס מתמחה במרכולים או בחנויות טבע רבות.
כמה זמן לוקח להכין את הציפוי? ממיסים את השוקולד במשך כ-5-10 דקות על בן מארי או במיקרוגל בזהירות.
האם שוקולד חלב подойдет לציפוי? בהחלט! השוקולד החלב יוסיף מתיקות ותחושה קרמית.
האם ניתן להוסיף אגוזים לעוגה? כן! אגוזים קצוצים בהחלט יוסיפו קראנץ' לעוגה ויהפכו אותה לטעימה עוד יותר.
כנראה עכשיו ידוע לכם על העוגה המדהימה הזו וכל כך הרבה פרטים שהופכים אותה לייחודית! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי עוגה כזו מדהימה צריכה להגיע למגוון רחב של אנשים! תיהנו!