מתכון לעוגת בצק פריך עם ריבה וקוקוס שתפתיע את כולם!

עוגת בצק פריך עם ריבה וקוקוס

אם אתם מחפשים מתכון שיביא אתכם לגבהים חדשים של טעמים וריחות, ברוכים הבאים לעולם המופלא של עוגות הבצק הפריך! אתם לא תאמינו כמה שהיא מדהימה וכמה שהיא ממכרת. יש כאן כלי קסמים שיכול להפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים. אם יש לכם רגע של פנאי, אני מזמין אתכם להיכנס לעולם המתוק הזה, שבו כל Bite הופך לחוויה של משגע ואגדי.

זמן הכנת המתכון

זמן הכנה: 30 דקות
רמת קושי: קלה
מספר מנות: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל עם המצרכים שיעזרו לנו ליצור עוגת בצק פריך וטעימה, שמתאימה לכל אירוע, בין אם זה יומולדת, שבת או סתם כי מתחשק לנו משהו הכי טעים שיש.

  • 250 גרם חמאה רכה
  • 100 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • 500 גרם קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 300 גרם ריבה (פטל, תות או כל ריבה שאתם אוהבים)
  • 200 גרם קוקוס טחון
  • 1 ביצה להברשה

חשוב לציין שאם אתם מעדיפים וריאציה טבעונית על המתכון, אפשר להמיר את החמאה בשמן זית ולהשתמש ברסק תפוחים במקום ביצים. התוצאה עדיין תהיה מעלפת!

שלבי ההכנה

עכשיו אחרי שיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה המפתיעה!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים בקערה את החמאה הרכה ומוסיפים את הסוכר.
  3. מקציפים את התערובת עד שהיא הופכת ל-creamy וקלילה.
  4. מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.
  5. בנפרד, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה, והמלח.
  6. מתחילים להוסיף את החומרים היבשים לתערובת הלחה, מערבבים היטב.
  7. לשים עד שהתערובת מתאחדת ולא sticky.
  8. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומניחים לו לנוח במשך 15 דקות במקרר.
  9. חוצים את הבצק לשניים: חלק אחד לשכבת התחתונה, חלק שני לשכבת העוטפת.
  10. מניחים את הבצק הראשון בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  11. מורחים את הריבה באופן אחיד על הבצק בתבנית.
  12. מכים את הבצק השני להשטחה ומניחים מעל הריבה.
  13. מברישים בביצה את הבצק העליון עם מברשת.
  14. מפזרים קוקוס טחון מעל.
  15. אופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
  16. ממתינים שהעוגה תתקרר לפני שחותכים לחתיכות.

ראו איך כל שלב משנה את התמונה הכללית והתוצאה שמתקבלת היא נימוחה ואוורירית!

תוספות ושדרוגים

העוגה הזו מדהימה כפי שהיא, אבל תמיד יש מקום לשדרוגים. אתם יכולים לנסות להוסיף אגוזים טחונים כדי להוסיף טעם נוסף, או לשחק עם סוגי הריבות. נסו ריבה חמוצה כמו ריבת משמש, זה בהחלט יוסיף טוויסט אגדי.

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את העוגה במקרר?
כן, העוגה נשמרת במקרר במשך כ-5 ימים. היא אפילו נהיית יותר טעימה עם הזמן!

מה אפשר לשים במקום ריבה?
אפשר להשתמש בכדורי ממרח חלווה או במשמשים משומרים.

האם ניתן לקפוא את העוגה?
בהחלט, תוכלו לקפוא את העוגה עד חודש, רק ודאו שהיא עטופה.

מה לעשות אם הבצק יבש מדי?
אם אתם מרגישים שהבצק יבש, פשוט הוסיפו טיפה מים או חלב.

האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?
כן, קמח תפו”ח או קמח אורז יכולים להיות תחליף מצוין.

תוך כמה זמן העוגה מוכנה לאחר האפייה?
כדאי לחכות לפחות 30 דקות לאחר האפייה כדי שהעוגה תתייצב ותתקרר.

האם ניתן להכין עוגה זו כעוגיות?
בוודאי! פשוט חלוקו את הבצק לכדורים קטנים והפכו אותם לעוגיות.

איך נדע שהעוגה מוכנה?
כאשר היא מקבלת גוון זהוב ונראה שהיא התייצבה!

מהו הקוקוס שאפשר להשתמש בו?
אפשר להשתמש בקוקוס מתוק, חסר סוכר או קוקוס קלוי.

איפה ניתן לרכוש את כל המרכיבים?
כל המרכיבים זמינים ברוב הסופרמרקטים המקומיים, בהם תוכלו למצוא גם מגנטים למתכונים נוספים.

אני מזמין אתכם להכין את המתכון הזה ולשתף אותו עם חברים. תוכן מתוק כזה שווה להפיץ ברשתות החברתיות, אז אל תהססו! שיהיה בהצלחה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה גורם לדלקות בגוף? גלו את הסיבות המפתיעות!
```html מה גורם לדלקות בגוף? תשובות לשאלות שמציקות לכולנו! דלקות הן חלק מהותי מהמערכת החיסונית שלנו. הן...
קרא עוד »
פבר 19, 2025
עוגת גבינה פירורים חן במטבח שהורסתם עוד היום!
עוגת גבינה פירורים מדהימה - מושלמת לכל אירוע אין כמו עוגת גבינה כדי להרים את מצב הרוח ולהשאיר טעם של...
קרא עוד »
ינו 18, 2025
מה עושים שנתפס הצוואר? גלו את הפתרונות האפקטיביים!
```html מה עושים כשנתפס הצוואר? טיפים שישנו את חייכם! כולנו מכירים את ההרגשה הזאת - פתאום, באמצע יום...
קרא עוד »
מרץ 03, 2025