סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט הדרים שתשגע אתכם!
סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט הדרים
סלט כרוב בשני צבעים ברוטב ויניגרט הדרים הוא הבחירה המושלמת לכל ארוחה. מתכון זה מבטיח לכם טעמים מרהיבים בשלוב צבעים שיגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות! מדובר במנה שמרעננת את החך ומשדרגת כל שולחן. במילה אחת, מדובר במנה מדהימה! אנחנו כאן כדי לחקור את קסמיו של סלט זה, שמלא בכל טוב. הכנה קלה ומהירה! טוב, בואו נתחיל, כי אנחנו כבר לא יכולים לחכות!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | המנה מספיקה ל-4-6 אנשים
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 5 דקות
- מספר מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשחושבים על סלט כרוב, לא ניתן להתעלם מכמה שפשוט הוא בעצם להכנה, והטעמים! לכם יש פה המתכון המושלם, והמרכיבים כאן שיגבירו את חווית הסלט. מהנסיון שלי, זה מה שצריך לסלט מדהים:
- ½ כרוב ירוק קטן, קצוץ דק
- ½ כרוב סגול קטן, קצוץ דק
- 1 גזר גדול, קלוף ומגורר
- 1/2 כוס אגוזי פקאן קצוצים (או כל אגוז אחר שאתם אוהבים)
- 1/4 כוס חמוציות מיובשות (לא חובה, אבל מוסיפות טוויסט)
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- 1/2 כוס תערובת ויניגרט מתוך מיץ תפוזים, ליים ושום
מרכיבים חלופיים
ובכן, כל אחד מסוגל להתאים לסלט זה את מרכיביו, לטובתו! אם אתם דואגים לערכים תזונתיים, אפשר להכין גרסה דלת פחמימות על ידי החלפת אגוזי הפקאן בזרעי חמנייה. ואם אתם אוהבים את הטעמים של צמחי תיבול, אפשר להוסיף כמה כפות של שמיר או כוסברה!
שלבי ההכנה
עכשיו רגע, הגיע הזמן להביא את הכישורים הווירטואוזיים שלכם לידי ביטוי! בשלב הבא, נפרוט את כל השלבים להכנת הסלט המושלם שלכם:
- קודם כל, קחו את הקולפן וגזרו את שני סוגי הכרוב לקוביות קטנות ודקות. יש משהו כל כך מרענן בידיים שלנו.
- כשהכל מוכן ומלוטש, נכניס את הכרוב לקערה גדולה. נעביר את הגזר המגורר כהשלמה מעל כל שלל הצבעים שנוצר.
- בשלב זה, נוסיף את אגוזי הפקאן הקצוצים והחמוציות היהודיות לקערה ונתבל במלח ופלפל לפי טעמכם.
- עכשיו נעבור לרוטב. בקערה נפרדת, נערבב את מיץ התפוזים ביחד עם הליים והשוּם.
- אל תעצרו! שפכו את הרוטב החמצמץ שהכנתם על הסלט וערבבו היטב, עד שהקערה מתמלאת בניחוחות משגעים.
- עכשיו, נשאיר את הסלט לשבת כ-5 דקות, כדי שהטעמים יתערבבו בכל כך הרבה אהבה.
- ו… וואלה! הסלט מוכן! הגישו אותו לצד המנה העיקרית או ככריך טעים. באחריותי, אתם לא תפסיקו לנשנש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עם הסלט הזה, כמעט אין גבול לדמיון! אפשר להוסיף לבבות ארטישוק לשדרוג הטעמים, או צלפים ששמים מעל. אם אתם חובבי פיקנטיות, אז קמצוץ של צ'ילי יכניס חידוש! ואם בא לכם להשקיע, למה לא להכין קרואסון עגלגל קטן בצד שיעשה כל ארוחה למושלמת?
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הסלט מראש?
כן, אפשר. מומלץ להכין את רכיבי הסלט מראש, אבל כדאי לשמור את הרוטב בנפרד עד לשעת ההגשה, כדי שהכרוב לא יתייבש.
איך אפשר לשדרג את טעמו של הסלט?
שדרוג טעים אפשר להשיג על ידי הוספת רוטב ייחודי, כמו רוטב גזרים מתוק או מוספת מעט דבש.
האם ניתן לשלב עוד ירקות בסלט?
בהחלט! למשל, ברוקולי קצוץ, צבעוני צהוב או פלפלים קטנים, כל אחד מהם יהפוך את הסלט למושלם.
איך אני יכול להפוך את הסלט ליותר בריא?
כניסת ירקות טריים, כמו קישוא מרוסק, שינוי לסוג של אגוזים לא קלויים או החלפת מיץ התפוזים במיץ סחוט טרי מעלה את הערכים של הסלט.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית לסלט?
לבטח. פשוט הוציאו את האגוזים שעלולים להכיל חלב ותציבו עוד ירקות קצוצים במקום, כמו קולורבי או קישוא.
איך אוכל להגיש את הסלט?
אפשר לשרת אותו על מצע של חסה, או כקישוט נעים על צלחת גדולה. כל מה שקשור לאסתטיקה, מה שקובע פה, זה להתפרע עם צבעים!
מה העלות הכוללת של המנה?
העלות תלויה במקום בו אתם קונים את החומרים, אבל מדובר בכמה שקלים בודדים למנה מדהימה.
מהו טווח השימור של הסלט?
בתוך מיכל סגור, שמרו על הסלט במקרר כשלושה ימים. עם זאת, מומלץ להרתיח את הכרוב בצורה שטחית ולשמר את העלים.
האם ניתן לשלב טעמים נוספים?
אוהבים תוספות יצירתיות? פשוט אפשר להסיף גזר קצוץ או אגוזים חריפים, מתח מתוק או טעמים נוספים לפי אהבה!
האם ניתן להקפיא את הסלט?
לא מומלץ להקפיא את הסלט, כי הכרוב מאבד מהמרקם הטרי שלו אחרי הקפאה. אבל בהחלט אפשר להכין את הרוטב מראש ולהקפיא אותו.
אז מה אתם מחכים? הכינו את הסלט המדובר, שתפו את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ותנו להם לדעת איך להכין מנה אגדית, מעלפת ומלכוללת טעמים מושלמים. אל תשכחו לשתף אותנו בחוויותיכם ושתפו את המתכון ברשתות החברתיות!