רעיון מדהים למתכונים עם בשר טחון רון יוחננוב
בשרים טחונים – המדריך המושלם למתקדמים
מה אפשר להגיד על בשר טחון? מדובר באחד מהמרכיבים הכי מגוונים שיש במטבח העולמי. הוא נכנס לכל כך הרבה מתכונים, והכי חשוב – הוא תמיד מצליח להצדיק את עצמו. כשמכינים מנת בשר טחון טוב, היא הרבה פעמים הופכת לאגדה במטבח. זה לא רק אוכל – זה הרגע הזה כשאתם שולים מהסיר את התבשיל המושלם, והחיוכים של המשפחה שלכם מתפרצים. מה דעתכם לגלות מתכון כדי שתוכלו להדהים את האורחים שלכם? בואו נכין יחד המבורגרים מדהימים וממכרים שעליהם תרצו לדבר במשך שעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 המבורגרים
הרכיבים הדרושים
הכנת המנה הזאת היא פשוטה ויעילה. תחשבו על הילדות שלכם, על הבילויים עם סבתא או אמא, כשכל הבית מלא בניחוחות של תיבול ובשר. השילוב בין הכישורים הקולינריים שלכם לבין המתכון הממכר הזה, יוצר משהו משגע!
- 500 גרם בשר טחון איכותי (עדיף אנגוס, לחובבי האיכות)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שן שום pressed
- 1 ביצה (כדי לקשר את הכל)
- כף חרדל (רצוי דיז'ון)
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1/2 כוס פירורי לחם (על מנת לתת רכות ומרקם)
- אוליו זית לטיגון
- לחמניות המבורגר איכותיות – שמו לב, זה ידרג את המנה שלכם מ'טעים' ל'מעלף'
- תוספות: חסה, עגבניות פרוסות, מלפפונים חמוצים ורוטב איולי (או רוטב קטשופ – מה שצובט לכם את הלב)
שלבי ההכנה
כאן אנחנו נכנסים לשלב המרגש! תשימו לב אישית לכל פרט, כי כל שלב קובע את גורל הקציצה.
- מניחים את הבשר הטחון בקערה ויוצרים בו גומה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ולוחצים בעדינות עד שהשקיפות של הבצלים מתפתחת.
- מוסיפים את הביצה, החרדל, המלחים והפלפל לפי הטעם.
- מערבבים הכל בעזרת הידיים (כאן זה נהיה אישי).
- מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים שוב עד שהתערובת מתאחדת באופן משוגע.
- מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות, כדי שהקציצות יתייצבו. זה הזמן לגלות את המושלם.
- חממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- יוצרים קציצות בעזרת הידיים, בגובה כ-2 ס"מ ומניחים במחבת.
- מטגנים עד שהקציצות מקבלות צבע שחום ומדהים מכל צדדיהן (כ-5-7 דקות לכל צד).
- מניחים את הקציצות על לחמניות, מוסיפים את התוספות האהובות עליכם – והופכים את המנה למומנט אגדי!
חלופות למרכיבים
זה הזמן לדבר על חלופות. אנו יודעים שכל אחד אוהב קצת שונות במטבח. כאן כמה טיפים שיפכו את המתכון הזה למושלם גם עבור אלו שאוהבים גרסה קצת אחרת.
- יש לכם אורחים טבעוניים? אפשר להשתמש בקציצות מסויה ולעבוד על התיבול כדי להקנות את הטעמים העשירים.
- כדי להפוך את המנה לנטולת גלוטן, ניתן להשתמש בפירורי לחם מגרגרי חומוס או כמויות קטנות של קוואקר טחון.
- עבור חובבי הבשרים לבן, אפשר לשלב קציצות עוף טחונות עם תיבול זהה.
תוספות ושדרוגים
כשרק מתחילים לגלות את השדרוגים, עולות המון אפשרויות. אפשר להוסיף לתוך הקציצה גבינת פטה או צ'דר שיתמזגו כשהקציצות מתבשלות.
מתכון קלאסי אינו יכול להיות "לקחת ותהיה בשוק" בלי תוספות כיפיות על הקציצה!
- בטטה בתנור חתוכה לקוביות – מושלמת לצד ההמבורגרים.
- סלט קולסלאו משגע, שיביא טעם מרענן וממכר לכל Bite.
- רוטב איולי עם שום ועשבי תיבול – יהווה את הותף המושלם לחוויית האכילה.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את ההמבורגרים בצורת קציצות ולא כמוקשים?
עובד מעולה! כל מה שצריך זה לאפות אותם בתנור במקום לטגן במחבת.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
כמובן! זה יהיה אגדי. אחרי שהן קפאו, תמצאו את השיטה הכי קלה לפירוק.
מה אם אני רוצה להוסיף ירקות לתערובת?
בהחלט! זה יעשיר את המנה ויוסיף ניחוחות חדשים. גזר, קישוא או אפילו תירס קפוא יכולים להיכנס לתמהיל.
לא מתה על קציצות. מה לעשות?
אפשר להפוך את המתכון לארטיקים (הקפאה!) באדיבות תבניות מהנות.
האם יש הבדל בין בשר טחון מעוף לבין בשר טחון בקר?
בהחלט! טעמים שונים, אבל המנה עצמה תישאר מרשימה.
זה בריאותי כשיש בזה ביצה בפנים?
אז נכון, יש בזה חלבון! אפשר גם לשים טחינה אם רוצים לשדרג את הערכים התזונתיים.
מה עושים אם הבצק יוצא דליל מדי?
נוסף על כך אפשר להוסיף עוד פירורי לחם.
אני חולה על רטבים. מה הכי טוב בשילוב עם המבורגר?
רוטב עגבניות מתוק, איולי שום או אפילו ראז אל חנות עם תפוזים.
ומה על החמוצים?
לא בוקר טוב ללא שכבה של מלפפונים חמוצים! הם די חובה בחוויה.
אפשר לשים בתבניות כדי להכין מסיבת המבורגר?
בוודאי! פרוסות לחם בגריל יכולות להשאיר את הסועדים פעורי פה.
אז תודו שאני לא טועה כשאני ממליץ לתת מתכון משגע כזה. ספרו לעצמכם ולחבריכם על זה, זה הזמן להפיץ את המידע!