קציצות בשר טחון על האש שלא תוכלו להפסיק לאכול
מתכון לקציצות בשר טחון על האש
על מנת שהבשרים יברו אותנו בטעמים משגעים, ממריצים אותנו לחייך בכל ביס ויחממו לנו את הלב בחורף הפתאומי, אנו תמיד מחפשים את המתכון המושלם בשביל הקציצות האלו. קציצות בשר טחון על האש הן אחד מהאוכל שכולנו אוהבים – הן פשוט מדהימות, באמת! תוספת של אורז, סלטים או אפילו פיטה טריה, והן יכולות להפוך לכל ארוחה מושלמת שכולם מתמוגגים ממנה. כשזה מגיע לקציצות, מדליקים שיש עקרונות שממש מדליקים את הטעמים ומוסיפים טוויסט לחוויית האכילה שלנו. אז בואו נדבר על זה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות (אם תשתמשו במנגל)
- רמת קושי: קל
- מספיק עבור 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניגש לתהליך ההכנה המהיר והכיף, בואו נסתכל על מה שצריך בשביל להבטיח שהקציצות שלכם ייצאו הכי טעימות שיש. שימו לב שניתן לשדרג את המתכון עם תוספות נוספות וגם לגרום לו להיות בריא יותר על ידי החלפות שונות.
- 500 גרם בשר טחון (אפשר לשלב עם בשר הודו או בשר בקר)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם או שיבולת שועל (לגרסה בריאה)
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
כמובן שניתן להחליף את הבשר באפשרויות צמחוניות או טופו, וזה יכול להיות באמת מסעיר לנסות דברים שונים.
שלבי ההכנה
ההכנה ממש קלה! הנה השלבים שהולכים להפוך אתכם לשפים על האש:
- בסיר גדול, ניתן לערבב את הבשר הטחון עם כל המרכיבים שציינו למעלה עד שהכל מתאחד בצורה אחידה.
- ליצור קציצות קטנות או גדולות לפי ההעדפה שלכם (שרק תזכרו שהן מתכווצות קצת בבישול).
- להניח את הקציצות בצלחת ולשים אותן במקפיא לשעה בערך (זה עוזר להם לשמור על צורתן).
- אם בחרתם לצלות אותן, להתחמם את המנגל או גריל על חום גבוה.
- לטגן את הקציצות בשמן זית על מחבת חמה אם אין לכם אפשרות גריל.
- לצלות את הקציצות במשך 4-5 דקות מכל צד, עד שהן משחימות ונראות מעלפות!
- לקרר כמה דקות לפני ההגשה.
- ואז מה שנשאר לעשות זה ללקק את האצבעות!
לאחר מכן, תוכלו להגיש את הקציצות במגוון דרכים – על פיתה עם טחינה, כסלט עם ירקות קיץ טריים, או פשוט עם רטבים אהובים עליכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ואם אנחנו כבר מדברים על יצירתיות, יש המון אפשרויות לשדרוג!
- אפשר להוסיף לבלילה גבינת פטה מפוררת לקציצות עם טעמי מוחיטו.
- וגם תוספת של קימצ'י או חמוץ במעט קצת טעמים מהמזרח.
- תבחנו להשתמש בתבלינים כמו קארי או צ'ילי לרמה חדשה של חום!
- אוהבים חריף? הוסיפו קצת פלפל חריף קצוץ לבלילה!
- לגרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את פירורי הלחם בדגן אחר כמו קוינואה.
כשתתחילו לשחק עם המתכון הזה, תראו איך הוא משתנה וגדל. כך גם אתם תגיעו לתוצאות מדהימות ומגוון טעמים שכולם ייהנו מהם!
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא קציצות מבושלות?
בהחלט! קציצות מבושלות יכולות להישמר במקפיא עד שלושה חודשים. רק תוודאו לחמם אותן היטב לפני ההגשה.
מה לעשות אם הקציצות מתפרקות בעת הבישול?
זה יכול לקרות אם הבצק לא היה דחוס מספיק. וודאו שהשתמשתם בביצה ובפירורי לחם כדי לשמור על הקציצות יחד.
אפשר להכין את הבלילה מראש?
כמובן! אפשר להכין את הבלילה יום מראש ולשמור במקרר, והקציצות יהיו מוכנות ללבוש בגדים על האש בדיוק בזמן!
מהו הסוד לקציצות עסיסיות?
אחד הסודות הוא לא לבשל אותן יתר על המידה. תנו להן להיות דקות קצרות על האש כדי לשמור על עסיסיותן.
האם אפשר לשים ירקות בתערובת?
בהחלט! כדאי לשים בצל קצוץ, גזר מגורר או אפילו קישוא לשדרוג נוסף בטעם ובריאות.
איך אני יודע אם הקציצות מוכנות?
אם הקציצות הפכו לצבע זהב כהה ויש להן שכבת קריספיות, הן מוכנות!
האם ניתן להשתמש במגוון סוגי בשר?
בהחלט! אפשר לשלב בין סוגי בשר שונים, כמו בשר בקר עם טחון עוף או הודו.
למה לשים הרבה תבלינים?
תבלינים מוסיפים חיים לקציצות. הניסיון שלי מראה שכל תיבול מתפשט בעולם אחרי הבישול.
מה עושים עם שאריות קציצות?
שאריות קציצות מאוד טעימות גם כשמזין אותן במרק או בסלט למחרת.
האם זה נכון שהקציצות משגרת פחמימות?
נכון! אפשר לשדרג אותן עם שיבולת שועל או כוסמת במקום פירורי לחם כדי להוריד פחמימות.
אז קדימה, אחרי שהתנסיתם בכל הטעמים האגדים האלו, שתפו את המתכון החוויתי הזה עם כל העולם! המתכון לקציצות בשר טחון על המנגל מדהים, מושלם ומבריק על האש – והכי חשוב, הוא משאיר טעם של עוד.