עוגת תפוחים מקמח כוסמין ושיבולת שועל שתשגע אתכם
עוגת תפוחים מקמח כוסמין ושיבולת שועל
אין כמו הרגע הזה שבו אתם פותחים את התנור וריח מתוק של עוגת תפוחים מתחיל להתפשט ברחבי הבית. זהו רגע ששווה את כל ההכנות, ואין ספק שכולנו נרגשים לקראת מפגש עם עוגה שהיא גם בריאה וגם מדהימה בטעמים. זו לא סתם עוגה, אלא עוגת תפוחים מקמח כוסמין ושיבולת שועל, שמוסיפה למתכון הזה טוויסט בריא וחדשני. מי לא רוצה לשדרג את המנות הביתיות המסורתיות שלנו עם קצת פרוטואיניות ופחמימות בריאות? בואו נגלה יחד את המתכון המושלם הזה, שעשוי להיות אגדי ומעלף בחלל הבית.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- המנה מספיקה ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, נוודא שיש לנו את כל הרכיבים הנדרשים, שיביאו לנו תוצאה מושלמת. זה הזמן למקד את תשומת הלב ברכיבים עצמם:
- 4 תפוחים גדולים, קלופים ומגולענים
- 250 גרם קמח כוסמין מלא
- 150 גרם שיבולת שועל (לא קלויה)
- 200 מ"ל חלב (אפשר גם חלב צמחי)
- 100 מ"ל שמן זית
- 150 גרם סוכר חום (או סוכר קוקוס אם רוצים בריא יותר)
- 3 ביצים
- שקית אבקת סודה לשתייה (שווה כ-16 גרם)
- כפית קינמון טחון
- קמצוץ מלח
- אופציה: אגוזי מלך קצוצים או צימוקים להוספה לטעם יותר משגע
המרכיבים האלו לא רק שהופכים את העוגה למדהימה, אלא גם מעניקים לה מרקם אוורירי ונימוח, שממכר לטעימה ראשונה. אם אתם אוהבים מתוקים עם פחות פחמימות, אפשר להוסיף מעט ממתיקים טבעיים כמו דימטול או סטיביה.
שלבי ההכנה
כעת, כשיש בידנו את כל מה שדרוש, ניגש למשימה! הנה השלבים המדויקים שיביאו לנו את העוגה המושלמת:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות (סביבתית).
- משמנים תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ (או תבנית שתהיה לך נוחה).
- מקלפים ומגולעים את התפוחים, ואז חותכים אותם לקוביות קטנות.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת בוהקת.
- מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים היטב.
- בקערה נוספת, מערבבים את קמח הכוסמין, שיבולת השועל, הסודה לשתייה, קינמון ומלח.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
- כעת, הוסיפו את קוביות התפוחים לערבוב, והקפידו שהן יתערבבו היטב.
- שופכים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40-50 דקות, או עד שהעוגה זהובה והקיסם שיצא ממנה יבש.
- כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותו מהתנור ומניחים לה להתקרר על רשת.
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בתערובת של 1/4 כוס רסק תפוחים לכל ביצה, ואת החלב בפריט חלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה.
שדרוגים אפשריים
והנה, כאשר העוגה יצאה מהתנור והבית התמלא בריחות של אפייה, בואו נדבר על שדרוגים שיכולים להוסיף טעמים מדהימים נוספים:
- אפשר להוסיף לקקאו או שוקולד מריר קצוץ שיתמזגו היטב עם התפוחים.
- אוהבים אגוזים? הוסיפו אגוזי פקאן קצוצים כדי להקנות טקסטורה קראנצ'ית.
- אם אתם חובבי קרים, תמצקו מעל העוגה שכבת קצפת מתוקה.
- מומלץ להגיש עם גלידה וניל או שמנת חמוצה.
והעיקר הוא ליהנות מהתהליך – אין כמו להכין עוגה בבית, להרגיש מיליון דולר ולהתענג על כל ביס.
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות אם אין לי קמח כוסמין?
אם אין לכם קמח כוסמין, אתם יכולים להשתמש בקמח חיטה לכל מטרה, אם אתם רוצים להסתמך על חומרים שיש לכם בבית.
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
בהחלט! תוכלו להשתמש בסוכר קוקוס, דימטול או סירופ מייפל – ליהנות מטעם מתוק ולשמור על הבריאות.
כמה זמן העוגה שומרת במקרר?
העוגה, אם נשמרת בכלי אטום, תישאר טרייה עד חמישה ימים במקרר.
חייבים להשתמש בתפוחים מוקפאים?
לא, תפוחים טריים נותנים לעוגה את הטעם והמרקם המדהימים.
איך ניתן לדעת שהעוגה מוכנה?
העוגה מוכנה כאשר קיסם שננעץ בה יוצא יבש.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! העוגה מתאימה להקפאה, אך הקפיאו אותה לאחר התקררות ולפני האכילה, כי ההקפאה מחלישה את טעם התפוחים.
האם אפשר להפוך את העוגה לטבעונית?
כמובן, פשוט החליפו את הביצים ברסק תפוחים וחלב עם תחליף חלב צמחי.
איזה ממתיקים טבעיים אני יכול להשתמש בעוגה?
סוכר קוקוס, דימטול, קירובים כמו ממתיקי סטיביה, ולמעשה כל ממתיק שאוהבים.
מה לעשות אם העוגה לא תופסת?
זה יכול לנבוע מהחומרים בקערה, ונכון שיהיה ערבוב טוב וחם לתנור לפני שמכניסים לתוכו.
האם אפשר לשדרג את העוגה בתוספות בריאות?
אתם בהחלט יכולים להוסיף לתערובת גם כמה כפות של זרעי פשתן או צ'יה כדי להקנות טעם ומרקם נוסף בהחלט!
אז אם אהבתם את המתכון הזה ואתם רוצים לראות את החיוכים על הפנים של כולם, אל תהססו לשתף אותו ברשתות חברתיות. תנו לעוגה הזאת להפוך למנת הדגל שלכם, ותנו גם לאחרים לחוות את הטעמים המושלמים שהיא מציעה!