קובה סולת עם בשר טחון – המתכון שישנה לכם הכל!
מתכון לקובה סולת עם בשר טחון
זה הזמן להפתיע אתכם עם מתכון עגלגל, עסיסי ומלא בטעמים, וכולו אהבה, מסורת וגאווה. הקובה סולת עם בשר טחון היא אחת המנות שהיינו שמים בשולחן באמצע השבוע ובאירועים משפחתיים. כל ביס ממנה הוא חווייה שאין כמותה; טעמים שמתחברים יחד, ומזכירים לנו בדרך כזו או אחרת את הבית. אם אתם רוצים להכין מנה מדהימה שתרחיב חיוכים על הפנים של האורחים שלכם – הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
כפי שציינתי, הקובה סולת עם בשר טחון היא לא רק מתכון, אלא מסע של טעמים ורגשות. המראה שלה משגע, שכולל כדורים ממולאים בבשר טחון, שנצלים או מבושלים ברוטב עשיר. אז מה צריך לקראת המסע הזה? אתם שואלים? אז הנה:
- 2 כוסות סולת
- 1 כוס מים חמים
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית קימל
- 1/2 ק"ג בשר טחון (בקר או כבש)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2כוס צנוברים (אם אתם ממש אוהבים, אפשר לשים יותר!)
- 1/2 כפית שטוחה של מלח ופלפל לטעם
- 3 כפות שמן זית
- רוטב עגבניות מרוכז או רוטב לציפוי (לבחירה)
ועכשיו, ברשותכם, קצת מידע על המרכיבים! הסולת היא המהות של המתכון כאן. היא נותנת את הטעימה הייחודית והמרקם הנעים שהופך את הכדורים לאוריריים ובעלי נוכחות. ואם כבר מדברים על בשר, אפשר לשלב גם אורז עם הבשר, כך שהמנה תהיה בריאה יותר! אפשר גם להכין גרסה טבעונית עם תחליפים כמו פטריות או טופו. המרכיבים יכולים להשתנות לפי העדפות אישיות אבל אתם תראו שהבסיס נשאר בדיוק כמו שרשום כאן.
שלבי הכנה
הגעתם לשלב המעניין ביותר: ההכנה עצמה! תתחילו לספור, כי זה הזמן לגשת לפעולה. כך נבנים אותם כדורים אגולתיים:
- נניח את הסולת בקערה עמוקה, ונוסיף את המים החמים, מלח, כמון וקימל. נלוש בעדינות עד שהכל מתמזג.
- נשאיר בצד במשך כ-15 דקות כדי שהסולת תספוג את הנוזלים ותתרכך.
- בינתיים, נלחץ את הבצל הקצוץ במחבת עם שמן זית עד שיהיה שקוף ורך.
- נוסיף את הבשר הטחון והמלח. נבחוש עד שהבשר מתבשל היטב.
- נוסיף את הפטרוזיליה והצנוברים, ונערבב בתשומת לב עד שהתערובת מתאחדת.
- כשהסולת רכה, נתחיל לייצר את כדורי הקובה: ניקח כפית מהתערובת ונשווה עיגול.
- נבצע חור במרכז הכדור, ונמלא בבשר המבושל. נסגור עם הסולת מחדש לכדור.
- נחמם סיר מים עם מלח עד רתיחה ונוסיף את הכדורים. נבשל כל צד כ-10 דקות.
- למי שרוצה – אפשר להכין רוטב עגבניות מרוכז, וליצור רוטב מדהים על מנת להוסיף למנה.
- נגיש את הקובה חם עם רוטב עגבניות, ונתהדר בעבודת הקולינריה שלכם!
תוספות ושדרוגים
כמעט כל מנה יכולה להרוויח משדרוג! ואם הגעתם עד לכאן, תנו לנו לדבר על תוספות או שדרוגים:
- אפשר להוסיף חצילים קלויים כתוספת להעלאת טעמים.
- שום קלוי הוא אפשרות משתלמת כדי להעשיר את מתיקות הכדורים.
- לתחושת קיץ מרעננת, ניתן להוסיף סלט ירקות רענן לצידם.
- גם מצה היא שידוך מצוין, אם תרצו להוסיף פריכות.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לדעת שהקובה מוכנה?
הקובה מוכנה כשכדורים צפים על פני המים, והמרקם שלהם נראה אחיד.
האם אפשר להכין קובה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הכדורים מראש ולהקפיא לפני הבישול.
אילו רטבים מתאימים לקובה?
רוטב עגבניות או רוטב יוגורט, או אפילו קצת טחינה – זה משגע!
האם אני יכול להשתמש בסולת מלאה?
לא מומלץ, כי זה עלול לשנות את הטקסטורה של הקובה, אך אפשר לנסות.
מה לעשות אם התערובת סמיכה מדי?
במקרה הזה, פשוט מוסיפים עוד מים בהדרגה ומערבבים.
האם אני יכול להכין גרסה צמחונית?
כן! אפשר להחליף את הבשר בתחליפי בשר כמו עדשים או טופו.
כמה זמן אפשר לשמור את הקובה במקרר?
לרוב ניתן לשמור אותה במקרר עד שלושה ימים, מומלץ לחמם לפני ההגשה.
האם אני יכול לטגן את הכדורים?
כן, טיגון יכול להעניק כשרות פריכה והצהרה טעמים!
איזה צדדים מתאימים עם הקובה?
סלט ירקות, חומוס ורוטב פלפלים יכולים להיות תוספות מצוינות.
מתי אוכלים קובה?
ממליצה להגיש קובה לאירועים משפחתיים ושבתות, זה תמיד מבורך לכל שולחן!
אז, אם אתם מתכננים להכין את המנה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! מזל טוב, שיהיה לכם בתיאבון!