תפוחי אדמה קריספיים בנינג ה – מתכון מנצח לפאן!
תפוחי אדמה קריספיים בנינג ה
לעיתים, המתכון הפשוט ביותר יכול להיות גם המדהים ביותר. אז נכון, אנחנו לא מדברים על קישוטי מתוקים מרהיבים או מנות זוהרות. אנחנו מתכוונים לתפוחי אדמה קריספיים, כאלה שממכרים אותנו בניגוד לכל תיאוריה בריאותית. אם חושבים על זה, התפוחים האלה הם אולי ההגדרה הכי מושלמת ל"הכי טעים שיש". כל ביס מהם מרגיש כמו חיבוק חם ומנחם, כזה שמהווה פסק זמן מהחיים המהירים והעמוסים. ומדובר במנה כל כך משגעת, שאף אחד לא יוותר על התענוג הזה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנה ל: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את תפוחי האדמה הקריספיים המהממים הללו, אנו זקוקים למספר מרכיבים פשוטים, אשר יתפקדו יחד כדי ליצור חוויה של טעמים וקריספיות שלא תשכחו במהרה. תהיו מוכנים כי החוויה הולכת להיות אגדה!
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף מזן אדום או דבקני)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית כמון (לטעם משגע)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כפית שום גבישי (אם אתם אוהבים את הטעם היותר חזק)
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1/4 כפית תיבול לפי הטעם (אוהבים חריף? לא מהססים להוסיף צ'ילי!)
ובכן, אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר להחליף את השמן בזיתים או בשמן קוקוס. לא כאן המקום לגזירות! קחו תוך לב בחשבון את כל האפשרויות.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולעשות קסמים. מדובר במתכון פשוט, שמצריך מינימום של מאמץ, והמקסימום של תוצאה מדהימה!
- לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות בגודל ס"מ, כך שיהיו אחידים ויתבשלו בצורה אחידה.
- לשים את הקוביות בקערה גדולה.
- להוסיף את השמן, המלח, הכמון, הפפריקה, השום והפלפל.
- לערבב היטב עד שכל הקוביות יכוסו בתערובת.
- לשמן תבנית אפייה בשמן זית.
- לשפוך את תפוחי האדמה לתבנית במקביל, כדי שלא יופרדו אחד מהשני.
- לפי הצורך, לרסס מעט שמן זית נוסף כדי שהקראנץ’ יהיו מושלמים.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס ואפות במשך 30-40 דקות.
- לאחר 20 דקות, להפוך את תפוחי האדמה בעזרת שפכטל כדי שכל צד יתקבל קריספי.
- לצאת מהתנור ולהתענג על הריח המשגע!.
לא להיבהל אם תפוחי האדמה לא מתייבשים לחלוטין – זה נורמלי, החוויה תהפוך אותם לעונג עוצר נשימה (אפילו יותר!). ואל תשכחו שהשמלות מוזמן בטח לשלב עם קערת רוטב טחינה.
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים לשדרג את המנה, תהיו בטוחים שבחירה נכונה של תוספות יכולה להפוך את תפוחי האדמה לחוויה של קיץ!
- עלים טריים של רוקט או בזיליקום שמוסיפים רעננות.
- פרמזן מגורר במידה בשכבת סיום (וואוו, שזה משתגע).
- נפלאות התבלינים – קנורה, קינמון, או ירקות מיובשים!
- רוטב יוגורט או טחינה כדי להוסיף קרירות לטעמים החמימים.
- מוסיפים גזר או קישואים לכריעה של טעמים!
שאלות ותשובות
מה אם אני אוהב תפוחי אדמה קלויים יותר? אין בעיה! במזון המאהר, פשוט הוסיפו עוד 10 דקות לתהליך אפייה ולא נשכחו להפוך את הטפוחים.
האם אפשר להשתמש בסוגים שונים של תבלינים? בהחלט! התבלינים הם חלק מהמלאכה. אפשר לנסות עם כמון ומעט צ'ילי, או תבלין האהוב עליכם.
מה אם אין לי שמן זית? שמן קנולה או שמן קוקוס יעשו עבודה מצוינת – רק זכרו לשים אותם בזהירות.
איך אני יודע אם תפוחי האדמה מוכנים? כשאתם רואים שקצוותיהם כהים והם קריספיים, זה הזמן שלכם להכין את השולחן!
האם אפשר להכין את המתכון הזה ללא תנור? כן! מחם במחבת על חום בינוני או קולי את תפוחי האדמה, ודאגו להפוך כל כמה דקות כדי שכל הצדדים יהיו גם פריכים.
כיצד אני שומר תפוחי אדמה קריספיים מהיום עד למחר? שימו אותם בכלי אטום במקרר. אם תרצו לחמם, חם בגריל או בטוסטר.
האם יכולים להוסיף קצת מתיקות? בוודאי, אפשר להוסיף מעט דבש או סירופ מייפל.
כמה זמן אוכל לשמור תפוחי אדמה לאחר שהכינה? עד כ-3 ימים במקרר!
איזה רוטב עדיף לנהל עם תפוחי האדמה? רוטב שמן זית ולימון או רוטב חריף יעשו עבודה מוצלחת!
לאחר שעברנו על כל השלבים, ידוע לנו שאתם מרגישים מוכנים ודרוכים להכין את המנה. תזכרו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות, ולא לשכוח להנחיל את אהבתכם לתפוחי האדמה הקריספיים הללו!