תפוחי אדמה בנינג'ה שלמות עם טעמים מפתיעים
תפוחי אדמה בנינג'ה – המנה שאתם לא רוצים לפספס!
תארו לכם רגע: ריחות מתבשלים נהדרים מתעצמים באוויר, כל ערב משפחתי מחכה להם. בשולחן, תפוחי אדמה קלויים, פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, שבהם אתם מתכננים ללקק את האצבעות בשמחה. יחד עם זאת, אתם יודעים שהם שכלולים בתהליכים אשר הופכים אותם למעלפים! אם זה נשמע לכם מושלם, כדאי להמשיך לקרוא. המתכון הזה, איזה מדהים הוא, הוא מה שנקרא אגדי.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קל
מנות: 4 אנשים
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- מומלץ להגיש עם רוטב או תוספות שונות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה המרגשים, הנה הרשימה של מה שצריך. אתם תגלו שהמרכיבים הם פשוטים, זולים וניתנים להשגה בכל סופר. אם יש לכם תפוחי אדמה בבית, שכרו את הנינג'ה המובילה שלכם, המכשיר האגדי יהפוך אותם למשהו משוגע!
- 1 קילוגרם תפוחי אדמה בינוניים (עדיף לבחור בסוגים כמו אסטירה או אצבעות)
- 3 כפות שמן זית איכותי (או שמן קוקוס לטעם אגוזי)
- 2-3 שיני שום כתושות (או יותר, אם אתם כמו אני)
- 1-2 כפות תיבול: פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל לפי הטעם שלכם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר גם תוספות של עשבי תיבול אהובים נוספים)
- 1 לימון (לסחוט מיץ מעל המנה המוכנה)
מרכיבים חלופיים
אם תרצו לגרום למנה להיות טבעונית, פשוט דלגו על השום הקצוץ והוסיפו יותר תיבול! אם אתם מקפידים על תזונה דלת פחמימות, אפשר לבחור בשורש סלק או בטטה במקום תפוחי אדמה בחלק מהמקרים. זה יוצא פחות פחמימות, ועדיין טעים בממדי על!
שלבי ההכנה
אוקי, כאן מתחילים החלקים המרגשים! זה הזמן שלך לשים כפפות קיץ ולצאת לדרך – עם לקטור קולינרי בעיר!
- קולפים ומניחים את תפוחי האדמה בתוך סיר עם מים רותחים למשך 10 דקות. זה יגרום להם להיות רכים יותר.
- מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר למשך כמה דקות.
- חותכים כל תפוח אדמה לחצאים או רבעים, בהתאם לגודל שאתם מעדיפים.
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים את השום, שמן הזית, התיבול וכל מה שאתם אוהבים.
- מערבבים היטב עד שכל התפוחי האדמה מצופים בתיבול.
- מניחים את תפוחי האדמה בסל שבנינג'ה בטטחון.
- מבשלים בתכנית “FRY” על טמפ' של 200 מעלות למשך 15-20 דקות, עד שהן זהובות ופריכות.
- לסיום, מוציאים ויוצקים מיץ לימון מעל.
- מעטרים בפטרוזיליה קצוצה וניתן להגיש!
כל צעד מסכים לנו איך מרגעים פשוטים הופכים למנה זו שכולנו ממתינים לה. התהליך משגע, וכמה זמן זה חוסך הכנה הוא מושלם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אולי תרצו להפוך את המנה הזאת למושלמת עוד יותר? אפשר להוסיף מעלון חם של גבינת פרמזן מעל לפני ההגשה, או לשדרג את המנה עם למימור כמו טחינה או רוטב יוגורט. נשים נאהבים את האתגרים! אם אתם מרגישים הרפתקניים, נסו להוסיף פלפל ירוק חריף לפני הבישול. זה משגע באמת!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אין לי נינג'ה?
מומלץ פשוט להכין תנור עם טמפ' של 200 מעלות ולבשל את תפוחי האדמה על תבנית. התוצאה תהיה פחות פריכה, אבל עדיין טעימה!
האם אפשר להכין את זה בלי שמן?
לגמרי! אפשר לבקש ממסיכה כמו עם מעט מים או תרסיס שמן אם תרצו לירות סביב. זה יאפשר לכם ליהנות מהמנה דלת פחמימות.
כמה זמן אפשר לשמור את תפוחי האדמה?
אם נשאר לכם משהו (שזה יהיה קשה!), ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים. חיממו שוב עם תוספת של שמן ליהנות מהפריכות.
האם יש וריאציות אחרות למתכון?
בהחלט! אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו קישוא, בטטה או גזר להכנה יחד עם תפוחי האדמה.
האם אפשר להכין את המתכון בלי לשים רוטב?
כן! גם תפוחי אדמה פשוטים עם מלח ופלפל יוצאים מעולה.
מה הטעם שמגיע יותר טוב?
אני ממליץ על שילובים של פפריקה מעושנת, כמון ושום – פשוט שילוב מדהים!
האם אפשר לקחת את המתכון הזה לצלחות את פורמט פיקניק?
בעיקרון, כן! תהיו בטוחים לאפשר להם להתקרר לפני שמניחים מנות.
מה יש לעשות אם תפוחי האדמה נשרפים?
נסו לקצר את משך הבישול ולמנוע התחממות יתר – כי ברגע שהן נשרפות, חושבים על מעליו.
למה כדאי לנו להכין את המתכון הזה?
כי זה טעים, פשוט ובריא! כל אחד יכול להכין בלי לזוז מהמטבח.
מה אני יכול להגיש לצד תפוחי האדמה?
פסטה טובה או ביצים עם רוטב פסטו משגעים יחד עם המנה, פשוט ועל כוס יין.
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. חברים כולם צריכים להספיק לטעום את המהביל הזה! נאחל לכם הצלחה ובתיאבון!