תבשיל בשר בבישול ארוך שיגרום לכולם להתמכר
"`html
תבשיל בשר בבישול ארוך – טעמים מעולם אחר
תכינו את עצמכם לחוויה של טעמים, ניחוחות ועונג שאין שני לו! תבשיל הבשר שלנו, המתקיים בבישול ארוך, מציע שילוב מושלם בין בשר רך לנוזל מתובל עשיר. כשיוצאים ממטבחכם ריח חם, שוקולדי ומעט חריף, אף אחד לא יוכל להתנגד! מדובר במנה כל כך מדהימה, שהיא לא רק נלווית למפגשי משפחה, אלא היא כוכבת אמיתית בכל הארוחות. אם אתם אוהבים אוכל שנמס בפה, תמתינו לשמוע על התהליך שיביא אתכם למנה הכי טובה שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 3 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל-6 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את התבשיל המושלם הזה, עלינו לאסוף את כל המרכיבים ולעבוד בצורה מאורגנת. כי כידוע, מסודר זה תמיד טוב יותר!
- 1 ק"ג בשר נתחים (כגון צוואר, סינטה או דומים)
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים קצוצים
- 4 שיני שום כתושות
- 2 כוסות כרוב קצוץ
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כוסות ציר בשר (או מים)
- 1 כוס יין אדום (לא ממש לשתות, אבל להשאיר לפנים)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תיבול: פפריקה, כמון, עלי דפנה ותיבול נוסף לפי אהבתכם
אם אתם מחפשים גרסה שמותאמת גם לטבעונים, ניתן להחליף את הבשר בסייטן ולהשתמש בציר ירקות עשיר.
שלבי ההכנה
עכשיו, אחרי שיש לנו את כל המרכיבים, בואו נצלול לתהליך הכנה מהיר ומלא טעמים!
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד על להבה גבוהה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים למשך דקה נוספת.
- חוזרים עם הבשר לסיר, שימו לב לה brownedut את הבשר משני הצדדים.
- מוסיפים את הגזר והכרוב ומערבבים קלות.
- יוצקים את היין האדום והשאירו להתאדות במשך 5 דקות.
- מוסיפים את ציר הבשר/מים, מתבלים עם מלח, פלפל ותיבול לפי הטעם.
- מורידים את הלהבה לנמוכה ומבילים את הסיר עם מכסה.
- מבשלים במשך כשלוש שעות, או עד שהבשר מתפרק בפני נגיעה.
- מדי פעם בודקים ואם נחוץ, מוסיפים מים.
לאחר הכנת התבשיל מגיע החלק המדהים! השמח להרגיש שהכל מוכן וממתין לשולחן. אם אתם בעניין של תוספות, תנו שמץ של כוסברה קצוצה, מדובר בחגיגה אמיתית!
שדרוגים וכיווני טעם אפשריים
אל תגבילו את עצמכם! ניתן לשדרג את התבשיל המושלם הזה בכמה דרכים. אם אתם אוהבים חום, תוסיפו פלפל חריף קצוץ, או אם אתם חובבי דברים מתוקים, קומבינו עם פירות יבשים. אפשר גם לשלב פטריות ולקבל טעמים עשירים וממכרים.
שאלות ותשובות
מהו זמן הבישול האידיאלי לתבשיל בשר?
זמן הבישול האידיאלי הוא בין שעתיים לשלוש שעות. זה תלוי בסוג הבשר שאתם משתמשים בו. בשר שמן כמו צוואר ידרוש זמן יותר ארוך בבישול כדי להיות מרגיש רך ומשוגע.
האם ניתן להשתמש בבשר טחון במקום בשר נתחים?
רוב המתכונים מציעים בשר נתח, אך ניתן בהחלט לנסות עם בשר טחון! רק שימו לב לכך שהבישול עשוי להיות קצר יותר.
האם אפשר להקפיא תבשיל בשר?
בהחלט! תבשיל שכזה נשמר היטב במקפיא. רק תמדדו זמן הקפאה ולאחר מכן, כאשר אתם מחממים מחדש, הוסיפו מעט מים כדי להשיב לו את הלחות.
האם יש היכן לכך שאוכל להיות בריא?
בהחלט! אפשר להפחית את כמות השמן ולהשתמש בבשרים רזים, יחד עם ירקות נוספים כדי לרענן את המנה.
באיזו דרך ניתן להתאים את התבשיל לקטגוריית מנות גורמה?
על מנת ליצור תבשיל מדהים, אפשר לשדרגו שימוש בציר עוף ביתי, פירות יבשים או אגוזי לוז לקישוט והמון ניחוחות.
למה חשוב לבשל את התבשיל על להבה נמוכה?
הבישול על להבה נמוכה מאפשר טעמים להתמזג בצורה יותר טובה והבשר יתפרק לסיבים רכים ומדהימים.
האם חייבים לשים יין אדום?
רבים מכם עלולים לחשוב שיין אינו כוכב במטבח! אך הוא מוסיף לחות וטעמים עשירים. אם יש קושי לא לשים יין, אפשר להשתמש במים עם טיפה חומץ.
מה ניתן להגיש עם התבשיל הזה?
ישנן אין ספור אפשרויות! אורז, פירה, פולנטה או אפילו נודלס. כל אחד יוכל למצוא את השילוב המתאים לו.
איך אפשר לדעת שהבשר מוכן?
כשאתם רואים שהבשר מתפרק בקלות במזלג, אתם יודעים שזו המסיבה שלכם. הוא עדין ורך, מוכן לשולחן.
אילו תבלינים ממליצים להשתמש?
כמובן, לפי טעמכם האישי! הפפריקה והכמון הם תוספות קלאסיות, אך גם עלי דפנה ועשבי תיבול כמו טימין ושמיר יכולים לשדר שמחה למנה.
זה הזמן שלכם להתנסות עם המתכון המדהים הזה. אל תהססו לשתף את המנה הזה עם חברים ומשפחה באירועים וגם סתם כשמתחשק לכם טעים. בריאות ואהבה במטבח ממתינים לכם!
"`