שניצל עם מיונז במקום ביצה – טוויסט מעניין במטבח
שניצל עם מיונז במקום ביצה: מתכון מדהים וממכר שתשדרגו איתו כל ארוחה
אם נהיה ישרים, כולם אוהבים שניצל. זה אחד המאכלים המרגשים והטעימים שיש, אחד המאכלים שגורם לנו להתאהב מחדש במטבח כל פעם מחדש. אבל מה אם נגלה לכם שיש דרך חדשה להכין שניצל, דרך שמשמרת את כל הטעמים המושלמים ומביאה עמה גוון חדש שלא צפיתם? כן, במקום הביצה הקלאסית, אנו נחליף אותה במיונז! רגע, אל תברחו, זו לא רק עוד טקטיקת שיווק, אלא דרך שהרבה גולשים מצאו שהיא שדרוג מטורף לשניצל, כמו שסבתא שלכם לא הכינה. זה עשוי להיות מה שמתחבא מתחת ל"אגדי" של סבתא בלי כל המינון של הדרמה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
אז רגע, לפני שאנחנו קופצים למטבח, חממו את לבכם ואת הקוליות של השניצל שלכם. בואו נוודא שיש לנו את כל הרכיבים:
- 4 פרוסות חזה עוף (או פילה עוף)
- 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן אם רוצים)
- 1 כוס פנקו (או פתיתי לחם)
- 1/3 כוס מיונז
- מלח ו-pepper לפי הטעם
- שיני שום קצוצות (אופציונלי אך מומלץ!)
- שמן לטיגון (סויה, חמניות או זית)
עכשיו, בואו נדבר על כמה תוספות מעניינות שיכולות לשדרג את השניצל שלכם אפילו יותר. אתם יכולים להוסיף לתערובת הפנקו שומשום קלוי, או תבלינים כמו פפריקה, כמון או קימל. האמיתות הפשוטה היא שהשניצל הזה מדהים בפני עצמו, אבל כל תוספת אתם מוסיפים שדרוגה והופכת אותו לאגדי אף יותר!
שלבי ההכנה
הגיע הזמן לחשוף את המתודולוגיה. איך מתכוננים להכנת השניצל המושלם? הכינו את עצמכם לשלב אחר שיתפוס אתכם מוכן לקראת מסיבת טעמים.
- חמים את השמן במחבת על חום בינוני.
- מרחו את מיונז על חזה העוף מכל הצדדים.
- התיזו קמצוץ מלח ו-pepper לפי הטעם.
- טבלו את העוף בקמח בעדינות.
- טבלו אותו גם בתערובת הפנקו, וודאו שזה מכוסה היטב מכל הצדדים.
- הניחו את השניצלים במחבת עם השמן החם.
- טגנו 3-4 דקות מכל צד, עד שהשניצלים משחימים ופריכים.
- הוציאו את השניצלים והניחו על נייר סופג לספיגת השמן.
- הגישו עם רוטב מיונז עצמאי או סלט ירקות מרענן כדי להשלים את השולחן.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם מעוניינים להשקיע עוד יותר, יש מספר שדרוגים שאפשר ליצור עם המתכון הזה. לדוגמה, תוכלו להוסיף לשניצלים גבינת מוצרלה מעל לפני הטיגון, דלגו על הרוטב והכינו סנדוויץ' טעים. עוד אפשרות היא להכין שניצל בלחם, עם פרוסות אבוקדו ביד ושמהם יתפשט ניחוח משגע של בריאות.
וכמובן, עם כל שניצל מגיע תוספות שוות. סלט גזר עם טחינה, צ'יפס מתפוחי אדמה בתנור או אורז עם ירקות קרים יכול לשדרג את המנה לממדי שיא. ההגשה יכולה להיות גם על צלחת צבעונית עם קרם שום או פוקאצ'ה בצד – ברור שהשניצל יגנוב את ההצגה!
שאלות ותשובות
מה היתרונות של שימוש במיונז במקום ביצה?
המיונז משדרג את העוף נותן לו עסיסיות מרהיבה, והופך אותו לאוורירי ומנשקל במקום מתעסק עם ביצים.
האם ניתן להכין את השניצלים בתנור?
בהחלט! אם אתם מעדיפים לשמור על בריאות גבוהה יותר, פשוט הניחו את השניצלים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרחו עליהם עוד קצת שמן ואפו על חום של 180 מעלות 20-25 דקות.
האם המיונז לעוף מתאים לדיאטה?
לא קללללללל! מיונז הוא בדרך כלל רווי קלוריות, אך זהו שינוי טעים! לחילופין, ניתן לבחור במיונז דל קלוריות.
האם אפשר לשים מיונז טכנולוגי?
נכון! ניתן לשים גם מיונז עם טעמים כמו שום או חרדל – זה משגע!
איך אפשר לשדרג את הטעמים?
נוסיף כמה תבלינים לתערובת או אפילו טיפה של רוטב סויה למיונז כדי לשדרגו לשלמות.
מה קורה כשמשתמשים בחזה הודו?
מעולה! חזה ההודו יהיה נימוח ומדהים לא פחות.
האם אפשר לשלב תוספות בצד?
עם השניצל הזה, כל תוספת תתאים – סלט טאבולה, פירה או אפילו חומוס!
האם השניצל הזה יכול להיות טבעוני?
בהחלט! פשוט החליפו את חזה העוף בגרסה טבעונית כמו טופו או חציל חרוך.
האם זה טוב למפגש משפחתי?
כל כך! השניצלים ישאירו את כולם מתלהבים מהמנה המושלמת.
איך מכינים גבינת מוצרלה לשניצל?
פשוט מוועדים למעלה לפני הטיגון, זה יהיה כמו חלום!
אז אחרי שינצלתם את עצמכם עם המתכון שמשגע את כל מי שטועם אותו, אל תשכחו לשתף אותו עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות, אולי גם הם ידרגו את השניצל הזה לאגדי!