שניצל לא מטוגן כמה קלוריות באמת יש בו?
המתכון המושלם לשניצל לא מטוגן
לפעמים השילוב של בריאות וכיף פשוט לא נמצא באותו מקום. אבל איזה כיף יש לנו לגלות שעם מתכון שמעורר תיאבון, אפשר גם ליהנות וגם לשמור על הבריאות! הגעתם למקום הנכון, כי אנחנו הולכים להכין שניצל לא מטוגן, שהוא לא רק אגדי, אלא גם בריא ומאוד מדהים! התוצאה תהיה שניצל שקורא לכם לחזור לשולחן פעם ועוד פעם, ולהרגיש טוב עם כל ביס.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כאמור, כדי להכין את השניצל המדהים הזה, אתם תצטרכו את הרכיבים הבאים, שכל אחד מהם תורם לכך שהמנה הזו תהיה לא רק משגעת אלא גם מעלפת!
- 500 גרם חזה עוף מפולח לחתיכות דקות
- 1 כוס קמח חומוס (אפשר גם קמח תפו״א לגרסה נוספת)
- 1 כוס פירורי לחם ממגוון שעשוי מדגנים מלאים
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית Paprika
- שמן זית או שמן קנולה לריסוס
- מיץ מלימון אחד
- תוספות: פטרוזיליה קצוצה, שום כתוש, או כל תיבול אהוב אחר
שלבי ההכנה
הכנה של השניצל הזה פשוטה ומגוונת – כל אחד יכול לשדרגו ולהתאים אותו לפי הטעם שלו!
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. שוטפים היטב את חזה העוף ומניחים על נייר סופג, כדי לספוג את הנוזלים.
3. באחת הקערות, מניחים את קמח החומוס ומערבבים את התיבולים: מלח, כמון ו-Paprika.
4. בקערה השנייה, מקציפים את הביצים עם מיץ הלימון.
5. בקערה השלישית, מניחים את פירורי הלחם.
6. לוקחים כל פרוסת עוף, טובלים בקמח, לאחר מכן בביצה ואחר כך בפירורים.
7. מניחים את השניצלים המוכנים על תבנית מרוצפת בנייר אפייה.
8. מרססים מעט בשמן זית או קנולה.
9. אפים בתנור במשך 20-25 דקות, עד שהשניצלים מזהיבים ומבושלים היטב.
10. מגישים עם תוספות אהובות: סלט מרענן, טחינה או יוגורט בטעמים שונים.
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו תגידו לי, מתי פעם אחרונה ניסיתם לשדרג מתכון פשוט? השניצל הזה המדהים מציע מגוון אפשרויות! אם אתם מחפשים לגוון את הטעמים, אתם יכולים לשלב סוגים שונים של תבלינים במערכות. הנה כמה רעיונות לשדרוגים:
- צרו טעמים מזעזעים עם קצת חריף – הוסיפו צ'ילי כתוש למשרה או לקמח.
- לגרסה צמחונית, החליפו את העוף בטופו או בנצ'י וקמח חומוס!
- נשמע משוגע, אבל שניצל עם קראצ' לחם קלוי – פשוט תוסיפו קצוץ של בצל מטוגן לפירורים.
- אתם מוזמנים על לחמים מיוחדים בטעמים שונות, כמו לחם כוסמין או לחם שיפון.
- אם בא לכם משהו מאוד נעים, תנסו להוסיף גבינות קשות מלאות כמו פריזאי.
שאלות ותשובות
מה היתרונות של שניצל לא מטוגן?
שניצל לא מטוגן מציע את הטעם והמרקם של השניצל הקלאסי, אך עם הרבה פחות שומן וקלוריות. הוא שומר על בריאותכם מבלי לוותר על טעם!
האם אפשר להשתמש בחלקי בשר אחרים במקום עוף?
בוודאי! אפשר לנסות להכין את המתכון עם בשר הודו, דג או אפילו טופו. כל אחד מהם יקנה לשניצל שלכם טעמים שונים.
מה ניתן לשים במקום קמח חומוס?
כמו שהוזכר, ניתן להשתמש בקמח תפו״א, קמח אורז או קמח שקדים. כל קמח מספק טקסטורה אחרת וחיוניות אחרת למנה.
כמה קלוריות יש בשניצל לא מטוגן?
שניצל לא מטוגן מכיל בממוצע כ-300 קלוריות ל-100 גרם, שזה צריך להיות הרבה פחות משניצל מטוגן שיכול להגיע ל-400 קלוריות ואף יותר.
איך אתם יודעים שהשניצל מוכן?
חשוב לדאוג שהעוף מבושל לחלוטין. אם אתם משים תרמומטר בשר, חפשו טמפרטורה של לפחות 75 מעלות צלזיוס בפנים.
מהו הזמן האידיאלי לאפות את השניצל?
משך האפייה תלוי בעובי השניצלים. ככל שהם עבים יותר, ידרוש להם יותר זמן. בדרך כלל, 20-25 דקות יספיקו.
האם יש גרסה טבעונית לשניצל הזה?
שניצל טבעוני יכול להיות עשוי מסויה או טופו עם השילוב הנכון, מהפקת החלבון ובאותה צורה תוספים של קמח חומוס לפירורים.
אפשר לשמור על השניצל במקפיא?
כן! היתרון של שניצל לא מטוגן הוא שניתן להקפיא אותו בצורה קלה. רק ודאו שהוא מתקדם היטב ומוכן לאכול כאשר אתם שואפים אותו מחדש.
מה מוסיף טעם לשניצל?
הוספות כמו שום, פטרוזיליה טרייה, חרדל או מזרע כוסברה יוסיפו טעמים משובחים שישגעו את האורחים שלכם על מנת כל כך פשוטה.
מאיזה סוג סלט מומלץ להגיש אותו?
סלט ירוק מרענן עם לימון, שמן זית וירקות חיוניים הוא בחירה מצוינת! אפשר גם לשדרגו לשעועית ירוקה ואפילו אורז עם ירקות קלויים בצידה.
אז כמו שהבנתם, השניצל הזה הוא מוכן לפתח קריירה עצמאית במטבח שלכם! אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ולחלוק את חוויותיכם. מי יודע, אולי תגללו את השניצל לא מטוגן כחבר קבוע בשולחן האוכל שלכם? תהנו מההכנה!