שניצל טופו מתכון שיסחרר את החיך שלך
שניצל טופו – המתכון המושלם והמרענן
כשרואים את השניצל המפורסם של סבתא, קשה לדמיין איך אפשר להחליף אותו בטופו מותאם אישית. האמת, השניצל טופו הוא לא רק בגדר ניסוי, אלא חוויה מדהימה שממלאת את הבית בניחוחות משגעים. מישהו אמר "שניצל"? נסו לדמיין קוביות טופו שנצלו היטב, מצופות בשכבת פנקו פריכה, והן יוצרות טעם אגדי שמתמזג עם כל הביס. אז נכון, זו יכולה להיות מהפכה לוחמנית של המושג "שניצל". אבל אנחנו מדברים כאן על מתכון שמצליח לשלב בין הבריאות למשהו ממכר באמת.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות יש לנו כאן
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השניצל טופו המעלף הזה, אנחנו צריכים כמה מרכיבים בסיסיים שייטיבו עם טעמי המנה. שימו לב, אפשר לבצע שינויים קלים שיתאימו לאורח חיים שלכם, כמו גרסה טבעונית או ללא גלוטן.
- 1 טופו קשה (450 גרם), מסונן ולחוץ
- 1 כוס פנקו (או פירורי לחם)
- 1/2 כוס קמח חומוס (או קמח רגיל)
- 1/2 כוס חלב סויה (או חלב אחר לבחירתכם)
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
שלבי ההכנה
אחרי שכל המרכיבים מוכנים, הגיע הזמן להתחיל את תהליך הכנת השניצל טופו. הקפידו על כל שלב כדי לקבל את התוצאה המושלמת בנוגע למרקם ולטעם.
- חתכו את הטופו לקוביות בעובי כ-1 ס"מ.
- בהשקעת מיץ לימון, תיבלו את קוביות הטופו במלח, פלפל, כורכום וכמון. הניחו להן להשרות כ-10 דקות.
- במתכונת דל פחמימות, הכינו קערה עם קמח חומוס.
- מיזגו את החלב לקערה אחרת והכינו קערה שלישית עם הפנקו.
- חשוב, בשיטה קלאסית של סבתא, נטבול כל קוביית טופו קודם בקמח חומוס, לאחר מכן בחלב, ולבסוף בפנקו.
- חיממו מחבת על חום בינוני עם שמן זית.
- טגנו את קוביות השניצל כ-3-4 דקות מכל צד עד שיש ליצר פריכות זהובה.
- הניחו את השניצלים על נייר סופג כדי לספוג שמן עודף.
אחרי שסיימתם לשים את השניצלים על צלחת, הגיע הזמן להעשיר את המנה עם מעט רוטב טחינה, סלט ירקות קצוץ או תפוחי אדמה קצוצים בטפיחה. תחסכו את הרטבים המלאים בשומנים וסוכר, תנו לטעמים האגדיים של השניצל לבלוט!
תוספות ושדרוגים אפשריים
נסו להוסיף בצל סגול, כוסברה קצוצה או אספרגוס ברוטב סויה איך לא?! בצד. תוספות כמו זה יספקו טעמים חדשים שימלאו את החיך. רוצים קצת פריזר בתפקוד? למה לא להכין עם תוספת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ושום?
שאלות ותשובות
איך להשיג טופו טוב ואיכותי?
יש לחפש טופו קשיח במסעדות הודיות או בחנויות טבע. פעמים רבות יש דילול סוד על טופו מעניין שאינו מתגלה בכל מקום.
האם אפשר להשתמש בטופו רך?
כמובן, אך חשוב לדעת שתקבלו מרקם שונה. טופו רך ידרוש יותר זמן וטיגון נוסףיו.
האם השניצלים נשמרים במקרר?
אתם יכולים לשמור אותם במיכל סגור למשך 3-4 ימים. חימום חוזר במיקרוגל נותן טעם חדש.
מה היתרונות הבריאותיים של טופו?
טופו הוא מקור מצוין לחלבון צמחי, והוא דל פחמימות! הוא טוב לאורח חיים בריא.
אפשר להקפיא שניצלי טופו?
אכן! אחרי טיגון וקרור אפשר להקפיא ולעשות חימום בעת הצורך.
כמה זמן צריך להשרות את הטופו?
כ-10 דקות זה זמן מספק, אבל אם יש לכם זמן נוסף, תנו לו יותר זמן לספוג את הטעמים.
מה להגיד למשפחה כשזה בא?
הגישו, ספרו להם שזה מתכון אגדתי ושלא יחשבו על טופו שהכינו פעם. תנו להם לנסות!
מה מומלץ להגיש לצד השניצל?
אפשר להגיש סלט ירקות טרי, אורז שוב ושוב או פירה תפוחי אדמה.
האם אני יכול להתאים את התיבול לטעמים שלי?
בהחלט! תנו לדמיון שלכם להשתולל. כורכום ופלפל עשויים להיות רק ההתחלה.
כיצד ניתן להפוך את המנה לטבעונית?
במקום חלב רגיל, השתמשו בחלב סויה או חלב קוקוס, והכל עובר בשלום כמנה טבעונית.
אם אתם מחפשים מנה חדשה על בסיס טופו שתפרה את הציפיות שלכם, אל תהססו לנסות את המתכון הזה! השניצל טופו המושלם הזה יכול להיות הכוכב הבא של כל ארוחה, עם טעמים אגדים וממכרים. אנחנו ממליצים לכם לשתף אותו עם חברים, משפחה ומי שאתם רוצים, כי היא שווה כל ביס!