שיבולת שועל במיקרו: המתכון המהיר שכולם מדברים עליו
שיבולת שועל במיקרו: טעים, מהיר ומדהים
אני בטוח שלפעמים אתם רוצים להכין משהו מושלם וטעים, אבל אין לכם שום רצון לבזבז שעות במטבח, נכון? אז קבלו את הטריק הכי טוב שמאז ומעולם לא ידעתם עליו – שיבולת שועל במיקרו! זה לא סתם מתכון, מדובר במנה אגדי, נימוחה בפה, שמוכנה בקצת יותר מדי זמן שייקח לכם להכין כוס קפה. אז ארגנו את הכלים שלכם, כי מה שמגיע בהמשך הוא משגע!
זמן הכנה והגשה
- זמן הכנה: 5 דקות
- זמן בישול: 2 דקות
- רמת קושי: קל במיוחד
- מגישים: 1 מנת שיבולת שועל
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השיבולת שועל המהממת הזו במיקרו, אנחנו זקוקים למעט רכיבים פשוטים. בסוף המתכון נשמח לדבר על אפשרויות לשדרוגים, אבל לענייננו – הנה מה שאתם צריכים:
- ½ כוס שיבולת שועל (אם אתם אוהבים את הכנתם איירי ופשוטה, אז בחרו שיבולת שועל דקה)
- 1 כוס מים או חלב (אפשר גם חלב שקדים או חלב סויה, למי שמעדיף טעמים שונים)
- 1 כף דחוסה של דבש או ממתיק אחר (לפי הטעם שלכם)
- קורט מלח
- תוספות: חתיכות של פירות טריים, אגוזים, קינמון, שוקולד מריר קצוץ – מה שאתם אוהבים!
לפי הניסיון שלי, שיבולת שועל מושלמת היא זו שמשלב בה את כל הטעמים שאתם אוהבים. ואם כבר דיברנו על הכנת גרסה טבעונית – פשוט החליפו את החלב לחלב צמחי, ואת הדבש למתיק שמוצא חן בעיניכם.
שלבי ההכנה
הגעתם לחלק הכי מעניין! אנחנו הולכים להכין מנה שהיא לא רק טעימה, אלא גם מהירה וכמובן – מדהימה. בואו נצא לדרך!
- שמים את שיבולת השועל, המים (או החלב) והמלח בקערה שמתאימה למיקרוגל.
- מערבבים היטב עד שכל השיבולת שועל מצופה בנוזלים.
- מכניסים את הקערה למיקרוגל על חום גבוה ולמשך 2 דקות.
- מוציאים את הקערה (הזהרו, היא תהיה חמה מאוד!) ומערבבים שוב.
- אם השיבולת שועל לא הגיעה למרקם הרצוי, החזירו למיקרוגל לעוד 30 שניות.
- בסוף, מוסיפים את החומרים המתוקים שלכם – דבש, סירופ מייפל או כל מה שמתחשק.
- מעטרים בתוספות שאוהבים ומגישים.
אז בין כל שלב לשלב, התחילו לדמיין את הטעמים שיחגגו לכם בפה, ואת התחושה הנימוחה הזו – פשוט משגע!
תוספות ושדרוגים
שיבולת שועל במיקרו היא מסלול מהיר לחוויית בוקר מהנה, אבל אתם יודעים מה? זה לא נגמר כאן! יש לאין ספור אפשרויות לשדרוג:
- תוספת של פירות: חתיכות בננה, תותים או אפילו קיווי יוסיפו טעם פירותי מרענן.
- שקדים קצוצים או אגוזי לוז לאלה שאוהבים את המפץ.
- קינמון או וניל – תוספת נהדרת להקפיץ את הירוקות.
- צ׳יפס שוקולד מריר – טיפ טיפה של שוקולד בחיים אף פעם לא הזיק, נכון?
- גרעיני צ’יה או פשתן – להרים את ערך התזונה והבריאות של המנה.
אל תהססו לערבב בין כל התוספות ואפילו לנסות קומבינציות שלא חשבתם עליהן!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם השיבולת שועל נקרשת?
אם השיבולת שלכם התקרשה כי השארתם אותה יותר מדי זמן במיקרו, פשוט הוסיפו עוד טיפה מים או חלב, ותחזירו למיקרוגל ל-20 שניות.
האם אפשר להכין את זה בלי מיקרו?
בהחלט! שיבולת שועל אפשר להכין בסיר קטן על הכיריים. פשוט תבשלו את אותה התערובת על חום נמוך עד שהנוזלים יספגו.
אפשר להכין את זה מראש?
כמובן! אפשר להכין את השיבולת שועל ולשמור במקרר, רק חידשו את החימום במיקרו לפני ההגשה.
אילו חלב יכולים להשתמש?
באמת שניתן להשתמש בכל סוג של שיבולת שועל – חלב פרה, חלב סויה, חלב שקדים ואפילו מים, מה שיכול להיות בריא וקל יותר.
באיזה תיבול כדאי לי לבחור?
יש אינסוף אפשרויות! אני ממליץ לכם להתחיל עם שילוב של קינמון ודבש, ועכשיו סוכר חום – בעיני זה השילוב המושלם.
מה לגבי כמות הסוכר?
בואו נאמר שאפשר לשחק עם זה. אני אוהב מתוק, אז מחתי למקסימום, אבל אתם יכולים להתחיל בקמצוץ ולהגביר בהתאם.
אפשר להוסיף עוד דברים מתוקים?
כמובן! אפשר לשים קקאו, שוקולד מריר, פירות יבשים, כל מה שיכול לתבל את המנה המהממת הזו.
איך זה משפיע על מדדים בריאותיים?
שיבולת שועל היא מקור מדהים לסיבים תזונתיים, ולכן זה יכול לעזור לתחושת השובע ולתמוך במערכת העיכול.
האם כדאי להקפיא שיבולת שועל מבושלת?
לא מומלץ. שיבולת שועל קופאת עלולה לשנות את המרקם שלה ולהיות פחות טעימה לאחר ההקפאה.
איך אפשר לשדרג את חוויית ההגשה?
אם אתם רוצים להתרשם, אתם יכולים להכין זאת בקעריות מעוצבות, לפזר פירות וטעמים מעל, ולתת תחושת מסעדה.
אם מצאתם את המתכון הזה מדהים, ממכר ומושלם, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות ולתת להם לטעום את זה ביום שני הקרוב בבוקר! בריאות, אושר וטעם נהדר לכולכם!