שום פלפל ושמן זית 2024 המתכון המנצח שלכם
שום פלפל ושמן זית – מתכון מעלף שיכניס טעמים חדשים למטבח שלכם!
נתחיל בלהגיד את זה בפשטות: שום, פלפל ושמן זית הם שלישיית החמדנות הקולינרית של כל בית. מדובר על שילוב מדהים שמעלה את כל המנות שלנו מדרגה, והפעם אנחנו נכין בשילוב הזה רוטב אגדי שיתאים לכל דבר – מסלטים ועד דגים, ופשוט ללקק את האצבעות! מתכון זה מתבסס על טכניקות פשוטות, אך התוצאה כל כך משגעת! כשאתם פותחים את הבקבוק של הרוטב הזה, תרגישו איך השום והפלפל רוקדים ביחד עם השמן, ויוצרים סינרגיה מושלמת שמילאת את הבית בריחות שיהפכו את השכנים לקנאים.
זמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קלה. המנה מספיקה ל-4-6 מנות.
- הכנה: 10 דקות
- בישול: 5 דקות
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הנה מה שנצטרך כדי להכין את הרוטב המושלם הזה:
- 10 שיניים של שום טרי, קלופות (שום הוא למעשה צמח שעוזר לתפקוד הלב וכלי הדם)
- 2 פלפלים חריפים ירוקים או אדומים (לפי ההעדפה האישית)
- 250 מ"ל של שמן זית איכותי (סוד לצלחות אפשר לתהות על האיכות)
- מלח גס לפי טעם
- מיץ מחצי לימון (למרענן את הטעמים)
- עשבי תיבול קצוצים כגון פטרוזיליה או כוסברה (לצבע ורעננות נוספת)
שום, רוטב שמן זית ופלפל הוא שילוב עתיק המוכר במסורת הקולינרית, לרוב מימי הביניים. הוא לא רק טעים אלא גם מלא בבריאות. שום ידוע כסופרפוד שמחזק את מערכת החיסון, ושמן זית הוא מקורות שומן בריא.
שלבי ההכנה
כעת, לאחר שהכנו את הרכיבים, נתחיל בהכנה – זה כל כך קל, שתחשבו שזה משגע!
- נתחיל לקצוץ את השום דק, נוודא שאין חתיכות גדולות מדי – בגלל שהתוצאה הסופית תהיה רוטב חלק.
- נחמם כף משמן זית בסיר קטן על להבה נמוכה.
- כשהשמן חם, נוסיף את השום הקצוץ ונבשל עד שהוא מתחיל להשחים.
- נוסיף את הפלפלים החריפים הקצוצים (כולל הזרעים אם נרצה רוטב יותר חריף).
- נמשיך לבשל עוד כ-2-3 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.
- נוריד מהכיריים, נוסיף מלח, מיץ לימון ועשבי תיבול קצוצים – ונערבב לתערובת אחידה.
- נוסיף את יתרת שמן הזית ונתקן לפי טעמו. אפשר להניח לקצת להתקרר.
- נשמור בכלי סגור במקרר עד לשימוש.
זהו, רוטב שום מעלף אפילו לא עשיתם יותר מדי קושי. אם תרצו לשדרגו, ניתן להוסיף לפפריקה חריפה או לפחות חצי כפית של חרדל – בהחלט יתרום לטעמים משגעים. תראו כמה זה פשוט, וכמה טעים זה יצא!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כעת, כשיש לנו את הרוטב הזה, אפשר להרגיש חופשי לשדרגו ולהוסיף לו עוד טעמים:
- ליד מנות דגים: נוסף על דג בגריל, מיץ לימון טרי ונדבה נוספת של שמן זית.
- בסלטים: חמישה גרם של גבינת פטה מעל, דברים ממכרים.
- על פסטות: יוצא ממש טעים!
- כממרח טעים על לחם איכותי – אתם תקראו לנו משוגעים!
במיוחד אם אתם אוהבים לשחק עם טעמים, מומלץ להוסיף כמה מטעמים נוספים כמו: פקאן קלוי, צנוברים או אפילו חמאת שקדים – יעשו הבדל מהותי.
שאלות ותשובות
איך שומרים על הרוטב?
שמרו אותו בצנצנת סגורה במקרר, הוא יחזיק מעמד כמה שבועות.
האם אפשר להחליף את השום בצל?
בוודאי! זה ייתן טעימה שונה אך גם כן מאוד טעימה.
האם אפשר להכין גרסה ללא שמן?
נהדר! פשוט השתמשו במים או בציר ירקות עם תמציות טעם.
מה ניתן להוסיף לפלפל החריף?
תוספות כמו גזר קלוי או צלפים יכולות להעצים את הטעם.
האם זה רוטב אפשר לבריאות?
בוודאי! השום משפר את מערכת החיסון והשמן זית הוא שומן בריא.
מה אם אני רוצה לעשות רוטב יותר סמיך?
אולי תוסיפו מעט קמח מעורבב עם מים שיתבשלו יחד עם התערובת.
אילו סלטים הרוטב מתאים להם?
מתאים כמעט לכל סלט ירקות רענן, עם תוספת של בולגרית זה אגדי!
אפשר להכין אותו מראש?
בוודאי, זה מצוין לשימוש מראש!
יש לי שאלות על חריצי הזמן של ההכנה, איך לשפר את הבישול?
כשהשום מתחיל להשחים קלות, הורידו מהכיריים – זה ישמור על הטעמים שלו.
האם זה יכול להיות רוטב סמיך למרקים?
בהחלט, הוסיפו אותו בערבוב במהירות בסוף הבישול – אהבה!
אז למה אתם שותקים? רוצו להכין את הרוטב המדהים הזה, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה – ותפיצו את הקסם של שום, פלפל ושמן זית בכל מקום!