רצועות אנטריקוט במחבת: מתכון שיגרום לכם להתמכר
רצועות אנטריקוט במחבת – המנה המושלמת לארוחת ערב בלתי נשכחת!
יש משהו קסום בחתיכות בשר עסיסיות שמתבשלים במחבת, משחררות את כל הטעמים המדהימים שלהן וממלאות את הבית בניחוחות עוצרי נשימה. רצועות האנטריקוט האלה הן מהמאכלים הכי טעימים שיש! הן גם מהירות להכנה, עשויות לחמם את הקטנטנים וגם נתפסות כארוחה של מסעדה מתקדמת. אז קדימה, כבו את הטלוויזיה, התכוננו לערב כיפי במטבח – נשמע מעולה, נכון?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נדבר על המרכיבים. רצועות האנטריקוט נחשבות לפיסות בשר משגעות ובשילוב עם התיבולים המושלמים, הן הופכות לארוחה אגדי. אז מה צריך למרכיבים?
- 500 גרם רצועות אנטריקוט, חיתוכי לרצועות בעובי של 2 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 כף רוזמרין קצוץ (או 1/2 כף רוזמרין יבש)
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס ירקות לפי בחירה (גזר, קישוא, בצל) – לעיטור
עכשיו, כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן לגלות שהמרכיבים הללו מאוד גמישים. אם אתם בצום, או שאתם טבעוניים, בהחלט אפשר לשדרג את המתכון למנה מאושרת טבעונית בעזרת תחליפי בשר טובים – יש היום שפע של אפשרויות טובות בשוק!
שלבי ההכנה
מה שנשאר עכשיו זה לגלות את הדרך להכין את המנה המדהימה הזאת!
- חממים את שמן הזית במחבת על חום גבוה.
- מוסיפים את רצועות האנטריקוט ומטגנים עד שהן מזהיבות משני הצדדים (כ-5-7 דקות).
- מוסיפים את השום הקצוץ והרוזמרין למחבת ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפפריקה, המלח, הכמון והפלפל השחור. מבשלים עוד 2 דקות, עד שהטעמים מתערבבים.
- מסננים את הירקות שברצונכם להגיש עם המנה ומקשטים את הצלחת.
- יוצקים את רצועות האנטריקוט המוכנות על גבי הירקות ומניחים למנה לנוח במשך 5 דקות.
- מגישים חם, ולילדים, אל תשכחו להוסיף קצת רוטב סויה – הם אוהבים את זה!
תראו כמה זה קל להכין מנה שיכולה לשדרג כל ארוחה משפחתית! הרצועות יוסיפו עסיסיות ונעימות, והמרכיבים נותנים טוויסט מעניין!
תוספות ושדרוגים
רגע רגע, אנחנו לא מסיימים כאן. יש המון אפשרויות לשדרג את המנה. אפשר להוסיף לדוגמא:
- רוטב שום וילקומש או רוטב צ'ילי, אם אתם אוהבים חריף.
- סלט ירוק מטובל בלימון ואוליביה – הם אתכם, לא?
- פירה חלק ומרענן ליד – זה יכול להיות מאוד משגע.
- קוסקוס עם פירות יבשים – זה אגדי!
- אגוזים קצוצים מעל – שילוב טוב של חלבון ושומנים בריאים.
מהנסיון שלי, תוספות רטובות לצד המנה בהחלט עוזרות לעלות את הרמה ולהתאים לכל טעם – כך אפשר גם לגוון את המנה עם מרקם אישי.
שאלות ותשובות
באיזו מחבת כדאי להשתמש?
מחבת עם ציפוי אנטי-דבק מתאימה מאוד, כך הבשר יתבשל בצורה אחידה ולא יידבק כמובן.
איך ניתן לדעת אם הבשר מוכן?
חשוב לבדוק שהבשר לא מדמם, ואפשר גם להשתמש במד לחום 65 מעלות צלזיוס מפנים.
האם אפשר לשים במתכון פטריות?
בהחלט! פטריות טריות רבות יכולות להוסיף טעמים מדהימים.
האם אפשר לאכול את המנה עם פחמימה?
כן! אורז לבן או קוסקוס יכולים להיות תוספות מושלמות.
למה לבחור רצועות אנטריקוט?
הן עסיסיות, רכות וטעמם מעלף מאוד.
האם יש אופציה להכנה על גריל?
כמובן! הניחו את רצועות האנטריקוט על גריל לוהט, ותיהנו מהקריספיות המדהימה.
האם זה מתכון מתאים למסיבות?
בהחלט! מדובר במנה אפשרית ונפלאה שתשמח כל את אירוח.
אפשר להוסיף ירקות לתוך המחבת?
בודאי! מוסיפים קישואים או גזר לא יחד עם רצועות האנטריקוט במסיבה.
האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט – הם בדרך כלל אוהבים את הבשר המטוגן!
כמה זמן נשמרות השנדלרים במקרר?
מומלץ לאכול אותם בטווח של 2-3 ימים לשמירה על הטעמים!
זה הזמן שלכם לשדרג את ארוחת הערב! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים במשפחה, וביחד נעשה חגיגה של טעמים בחיק המשפחה! הצטרפו אלינו במסע הקולינרי שלכם!