רטרו מענג: עוגת בצק פריך עם ריבה שהכל אוהבים

עוגת בצק פריך עם ריבה – המתכון המושלם!

עוגת בצק פריך עם ריבה היא אחת ממאכלי הקינוח המדהימים והאהובים עלינו. זהו מתכון ששואב אותנו לתוך זיכרונות ילדות, שבו הסבתא הייתה מכינה את העוגה הזאת בכל חג וכל שמחה. זהו נפלא, משגע, ואגדי. תארו לעצמכם את הריח המתוק של בצק פריך, ריבה עשירה וכיצד כל ביס מתמזג יחד כדי ליצור חוויה מטריפה של טעמים. אחרי שתכינו את העוגה הזאת, אתם תמצאו את עצמכם מחפשים כל תירוץ אפשרי להכין אותה שוב – היא פשוט ממכר!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לדרך, חשוב תמיד לוודא שיש לנו את כל החומרים בהישג יד. עוגת בצק פריך עם ריבה דורשת רכיבים פשוטים, אך כל אחד מהם חשוב במלאכת הקסומה של ההכנה. והנה הרשימה המפורטת:

  • 200 גרם חמאה, רכה (אך לא מותכת)
  • 100 גרם סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלמון נוסף
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית סודה לשתייה
  • ¼ כפית מלח
  • 400 גרם קמח חיטה
  • 100 גרם ריבה (תותים, ריבת ש Apricot או כל ריבה אחרת בה אתם אוהבים)

כמובן, אם תרצו לשדרג את העוגה ולהפוך אותה לטבעונית, תוכלו להשתמש בחמאה טבעונית ולהחליף את הביצה בתחליף ביצה מהצומח. אם אתם מעדיפים להכין עוגה ללא גלוטן, אפשר לנסות קמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן, שיביאו לתוצאה נהדרת.

שלבי ההכנה

ולפני שאנחנו מתממשים בהכנה, חשוב לייחד רגע לחשוב על מה שמחכה לנו – עוגה נימוחה, פריכה ומעלפת! אז בואו נתחיל!

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית אפייה מרובעת (או עגולה) בגובה של 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר עד שהתערובת הופכת לקצפת בהירה ומרשימה.
  3. מוסיפים את הביצה, החלמון ותמצית הווניל ומערבבים היטב עד שהמרכיבים מתאחדים.
  4. מצרפים את הסודה לשתייה והמלח ומערבבים.
  5. נוסף בהדרגה קמח ומערבבים בעזרת כף עץ או מיקסר עד שהתערובת מתגלה כבצק אחיד.
  6. מחצית מהבצק מכניסים לתבנית, משטחים אותו ביסודיות כך שיתפוס את כל תחתית התבנית.
  7. מניחים מעל את הריבה בתבנית, כמובן שתשתדלו לפזר את הריבה כך שתקבלו טעם אחיד על כל משטח העוגה.
  8. מעל הריבה, שיפכו את שאר הבצק (אפשר למעוך לנתחים קטנים ולקשט את הריבה, כמו קוביות בצק קטנות). אם רוצים, אפשר לפזר אגוזי לוז קצוצים לאפקט נוסף.
  9. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב ויש ריח שממלא את הבית.
  10. מוציאים מהתנור וממתינים לפחות 15 דקות לפני שמגישים (אם תצליחו להתאפק).

וזהו! עוגה מדהימה, פריכה, מהירה ונפלאה מוכנה להיכנס לחיינו. אחרי שתכינו אותה בפעם הראשונה, היא תהפוך לאהובה עליכם

תוספות ושדרוגים אפשריים

  • לערבב לתוך הבצק אגוזים קצוצים לקבלת טקסטורה נוספת.
  • להשתמש בריבות שונות, כמו ריבת דובדבנים או פירות יער, שיביאו לטעמים מרעננים.
  • למעלה, להפיץ סוכר אבקה כדי להוסיף מתיקות עונג.
  • להשאיר את הריבה בצד בלולאה קטנה של קרם מסקרפונה להשגת בליסת טעמים ללא תחרות.
  • לפי העונה, תוכלו לשדרג עם פירות טריים על העוגה מה שישדרגו אותה עוד יותר!

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את הריבה בכל סוג ריבה שאני אוהב?
כן, בהחלט! אתם יכולים להשתמש בכל ריבה שאוהבים. נסו תותים, פטל או אפילו דובדבנים, ואולי תמצאו את הטעם המועדף עליכם.

מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן?
עשו שימוש בקמח תפו”ח או קמח תערובת ללא גלוטן, והעוגה תהיה נהדרת. שימו לב כי טקסטורת הבצק עשויה להשתנות מעט.

באיזה תנור כדאי להשתמש?
ניתן להשתמש בתנור חשמלי או תנור בטורבו, כל עוד מקפידים על טמפרטורת האפייה הנכונה.

האם יש צורך לכסות את העוגה בזמן האפייה?
לא, העוגה לא זקוקה לכיסוי, כיוון שאנחנו רוצים שהיא תקבל את הגוון היפה שלה.

מה עושים אם העוגה נשרפת מבחוץ?
אם העוגה התחילה לשרוף, ניתן לכסות אותה ביהיה נייר כסף תוך כדי האפייה כדי להגן עליה.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה?
העוגה נשמרת היטב במקרר עד שבוע. אם אתם מצליחים להשאיר ממנה כל כך הרבה זמן!

האם ניתן להקפיא את העוגה?
כן, בהחלט! עטפו אותה היטב ועשיתם כך תוכל להחזיק מעמד בכיף במקפיא למשך עד חודש.

איזה משקה מתאים ללוות את העוגה?
כוס תה חם, קפה או אפילו כוס חלב סויה יכולים להיות ליווי מושלם.

האם אני יכול להכין את הבצק מראש?
בוודאי, אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר. אז אתם מוזמנים ליהנות מהעבודה היצירתית שלכם בכל זמן שתרצו.

כיצד אני יכול לדעת שהעוגה מוכנה?
אם קיסם יוצא יבש אחרי שאתם דוקרים את העוגה, היא מוכנה! תוכלו גם לראות אם גב החלק העליון קיבל צבע זהוב.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה! זה הזמן לתת לעוגת בצק פריך עם ריבה לחיות ולזרום במטבח שלכם.

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה מה באמת מסתתר בציסטה בבית השחי
ציסטה בבית השחי: מה קרה שם ומדוע זה קורה? ציסטות בבית השחי הן מעלה מתסכלת ומעוררת סקרנות. האם מדובר...
קרא עוד »
אוק 31, 2024
ריכוך בשר סוד הטעמים שיגרמו לכם לאהוב בישול
ריכוך בשר – המדריך המושלם שיהפוך את הבשר שלכם למדהים! דמיינו את זה: אתם יושבים לשולחן, קיבלתם צלחת עם...
קרא עוד »
מרץ 13, 2025
דיקור סיני: פתרון לא כאבי גב שמפתיע את כולם
```html דיקור סיני כאבי גב: השיטה המסורתית שמשנה חיים כאב גב הוא אחד מהתסמינים הנפוצים ביותר בעולם...
קרא עוד »
מרץ 20, 2025