רוסטביף בנינג'ה גריל – המתכון שישדרג את ארוחתכם

רוסטביף בנינג'ה גריל – מתכון אגדי

כשהריח המענג של בשר צלוי מתחיל להתפשט בבית, כל אחד מתמגנט למטבח. רוסטביף הוא מנה שלא רק משובחת בטעם, אלא גם מסמלת אירועים מיוחדים ומשפחתיים. היום, למזלנו, נכנסת לתמונה הנינג'ה גריל – מכשיר שמבצע את העבודה בפשטות ובקלות, תוך שמירה על עסיסיות הבשר וטעמים מרהיבים. אם אתם מתכוונים לטעום משהו שבזמן שיגרום לכם להתמכר שוב ושוב, המתכון הזה בדיוק בשבילכם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה כולל: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מאגר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

רוסטביף הוא מנה קלאסית שהגיעה אלינו עם מסורות משפחתיות, במיוחד מנשות סבתא שלנו שאהבו להשקיע במאכלים עבור חגיגות משפחתיות. רוסטביף המדהים הזה כולל את הרכיבים הבאים:

  • 1.5 ק"ג של נתח בשר רוסטביף (כגון נתח אנטריקוט או קצבים)
  • 2 כפות של שמן זית
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות תבלינים (מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה)
  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 2 כוסות ירקות לאפייה (גזר, תפוח אדמה, בצל)

אם אתם שואלים את עצמכם על החלופות – בשביל גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בכל נתח צמחוני אחר שמתאים לאפייה.

שלבי ההכנה

לכל אחד מאיתנו יש את השיטה שלו להכנת בשר. זהו לא רק תהליך, אלא גם אמנות. אז בואו ניכנס לעולמם של ניחוחות וקולות הצלייה!

  1. חותכים את נתח הבשר למקום הגבוה ביותר, כך שתהיה לכם שטח פניה למרינדה.
  2. משרים את הבשר במתכון הבא – שמן זית, חרדל, שום קצוץ, תבלינים ורוטב סויה. באופן אידיאלי, כדאי להשרות את הבשר כמה שעות, ואפילו לילה.
  3. מחממים את הנינג'ה גריל לטמפ' גבוהה (כ-220 מעלות צלזיוס).
  4. שמים את הנתח במרכז הגריל ומבשלים 20-25 דקות לכל צד, עד שהבשר מגיע לרמת עשייה שאתם אוהבים (מדיומ, מדיום רייר או וול דאן).
  5. בזמן שהבשר טופס את צורתו, מכינים את הירקות: חותכים אותם לקוביות ומסדרים בתבנית מתחת לבשר בגריל.
  6. לאחר שהבשר מוכן, יש להוציא אותו מהגריל ולתת לו לנוח 10 דקות לפני שמבצעים חיתוך.
  7. חוצים את הבשר לפרוסות דקות ומסדרים במרכז צלחת עם הירקות. בהצלחה!

אם חשבתם על כיוונים נוספים, איך אפשר לשדרג את המנה? ניתן להוסיף רוטב פטריות או רוטב גבינה למעלה, מה שמעניק נופך נוסף. אתם לא תאמינו כמה שילוב הזה משגע!

שאלות ותשובות

מתי כדאי להשרות את הבשר? כדאי להשרות את הבשר לפחות 4 שעות, אבל למי שמפנק את עצמו – לילה זה המושלם.

מהו הזמן המדויק לעשות רוטב? רוטב פטריות לוקח בערך 10 דקות להכנה, וכך גם רוטב גבינה פשוט.

האם אפשר להשתמש בבשר קפוא? בהחלט, אבל צריך להיות ערים לכך שיהיה צורך בהפשרה מלאה לפני השימוש.

איך אני יודע שהבשר עשוי כפי שאני אוהב? באמצעות המדחום – רמות עשייה הן בדיוק ב-57 מעלות צלזיוס למדיום רייר.

איך אני יכול לדעת כמה זמן לקחת לכל צד? זה תלוי בעובי נתח הבשר. נתח עבה דורש יותר זמן.

מה אם אני אוהב בשר יותר חריף? אתם בהחלט יכולים להוסיף תבלינים חריפים כמו פפריקה חריפה או צ'יליס לפאן.

האם ניתן לשמור על שאריות? כמובן! שאריות יהיו טעימות גם באופן קר וגם בחימום מחדש.

האם הנינג'ה גריל נשטף בקלות? לחלוטין. מדובר באיכות גבוהה עם אפשרות להפרדת החלקים הכבדים לצורך שטיפה.

למה שמן זית? שמן זית מעשיר את הטעמים ונותן טעם נהדר ומרענן.

בסופו של דבר, רוסטביף בנינג'ה גריל הוא מתכון שלעולם לא ימאס – הוא מדהים, משגע ואפשר לשדרגו לפי טעמכם. אז אל תהססו, שתפו את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות והפיצו אותו לחברים!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כיצד לטפל בכאבי ברכיים בריצה ביעילות
```html כאבי ברכיים בריצה: טיפול, מניעה והמלצות כאבי ברכיים הם אחד מהנושאים המטרידים ביותר עבור רוצות...
קרא עוד »
מרץ 26, 2025
ציפוי לעוגת שוקולד עם קקאו פרווה שאי אפשר לעמוד בפניו
ציפוי לעוגת שוקולד עם קקאו פרווה אין כמו עוגת שוקולד רכה, נימוחה וללקק את האצבעות! וכשהציפוי שלה הוא...
קרא עוד »
פבר 24, 2025
גלה היכן לקנות blood balance בישראל בעסקה משתלמת!
איך לשמור על איזון דם: כל מה שצריך לדעת לפני שקונים בישראל איזון הדם הוא נושא שסובב סביבנו אך לעיתים...
קרא עוד »
אוק 19, 2024