רולדת בצק פריך מיקי שמו – המתכון המושלם שתאהבו!
רולדת בצק פריך מיקי שמו – מתכון מנצח לבצק מושלם
אם יש משהו שיכול להוציא אתכם מהשגרה ולגרום לכם ללקק את האצבעות, זהו המתכון המדהים הזה לרולדת בצק פריך של מיקי שמו. מדובר בקלאסיקה קולינרית שמשלבת את כל הטוב שבא לשולחן: טעמים עשירים, מרקמים נימוחים ועונג שיצרף את כל החושים יחד. להזכירכם, כל התהליכים הקטנים שיביאו אתכם לרגע המשגע, הם הכרטיס שלכם לתוצאה אגדי שאין ספק שתתאהבו בה! אז האם אתם מוכנים למהפך במטבח? יאללה, בואו נצלול פנימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מתאים ל: 8 מנות נדיבות
הרכיבים הדרושים
כשהכי טעים שיש מתעלה על המוצהר, הקפיצים של התיאבון מתחילים לרקוד. ואם אתם מחפשים את מה שייתן לכם את הבצק האוורירי והמושלם, אין צורך לחפש יותר. הנה מצרכי הבסיס שלכם:
- 500 גרם קמח לבן מנופה
- 250 גרם חמאה בהירה במיוחד, חתוכה לקוביות קטנות
- 100 גרם סוכר
- 2 חלמונים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כפית מלח
- למילוי: 200 גרם שוקולד מריר איכותי או תערובות קקאו שונות
- או למילוי בריאותי: גנאש שוקולד כהה על בסיס תמרים
לא לשכוח, יש לכם את האפשרות לבחור במילויים שונים: אגוזים קצוצים, פירות יבשים או אפילו תערובות תבלינים לשדרוג.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהקמח והחמאה מגוללים את הקסם של האירוח, הגיע הזמן לחולל קסמים במטבח. הנה לנו שלבי ההכנה שיביאו את הרולדה המושלמת לחיים:
- במערבל, מערבבים את הקמח, המלח והסוכר עד שהתערובת תהיה אחידה ונישאת.
- מוסיפים את קוביות החמאה ומערבלים עד שיתקבל מרקם של גרגרי חול.
- מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
- מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.
- משאירים את הבצק בצורה מרובעת על נייר אפייה.
- שמים את המילוי הנבחר במרכז הבצק.
- מגלגלים את הבצק בצורה מהודקת לגליל.
- חותכים את הקצוות כדי לקבל צורה אחידה.
- מברישים את הבצק בביצה ליצירת זהב משגע בעדינות.
- אופים כ-25-30 דקות עד שהרולדה מזהיבה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לפני החיתוך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, כשיש לכם את הבצק המושלם, אל תתעצלו לשדרגו. אפשר להוסיף:
- שכבת קצפת מעל התערובת למראה מפתה במיוחד.
- אבקת סוכר כדי להוסיף מתיקות קלה.
- שוקולד מומס ששופכים חתיכות שוקולד קקאו על הרולדה.
- ממרח לוטוס או ממרח אחר מועדף כבסיס למילוי.
- אפשר לשדרגו עם אגוזי לוז או פקאן קצוצים שיביאו פריכות נוספת.
הכינו את עצמכם להפתעות טעימות שלא תשכחו במהרה. ובנוגע לתוספות, קומו על הרגליים והתחילו לחפש מה יש במזווה כדי לנצל את המקום היקר של הבצק הזה.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את הרולדה?
בקלות! ניתן לשמור אותה במקרר למשך 3-4 ימים בקופסה סגורה. אם הכנתם כמות גדולה, אני ממליץ לחתוך ולשמור בפריזר.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
כן, בהחלט. אפשר להכין את הבצק מראש, לעטוף אותו בניילון נצמד ולשמור במקרר. זה גם ישדרג את טעמו.
מהי הדרך האידיאלית לחמם את הרולדה לאחר קירור?
מומלץ לחמם את הרולדה בתנור למשך מספר דקות – חצי חימום על 150 מעלות תעשה פלאים.
למה כדאי להניח לחמאה להתקרר לפני השימוש?
חמאה קרה יותר מקלה על הבלילה להיות קלה יותר ומעורבת בצורה אחידה.
אפשר לשים בכל מילוי אחר?
בהחלט. אפשר לנסות עם ממרחים טבעיים, ריבות, טחינה מתוקה או אפילו גבינות רכות.
מה היתרון בשימוש בשוקולד מריר?
שוקולד מריר הוא בריא יותר ופחות מתוק משוקולד חלב, מה שמביא לקונטרסט מעולה בבצק.
האם זה מתכון דל פחמימות?
לצערי, זה לא מתכון דל פחמימות. ישנם אחרים באינטרנט שאפשר לפנות אליהם.
אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
כן! אפשר להשתמש בחמאה טבעונית ובמילוי של פירות יער טריים.
מה מייחד את המתכון הזה?
העונג בכל ביס, ההשקעה בפרטים הקטנים – כי מה שבאמת חשוב זה האהבה לאוכל.
האם כדאי להכין רולדה בגרסה אישית?
בהחלט! כל אחד מוזמן להוסיף דברים שהוא אוהב – כך תוכלו ליצור רולדה המושלמת לכם.
שיהיה לכם בישול מהנה! אל תתביישו לשתף את המתכון המלהיב עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות, כי גם הם צריכים ליהנות מהמאכל המדהים הזה!