רוטב פטריות לבורקס כמו באולמות – מתכון מנצח!

רוטב פטריות לבורקס כמו באולמות

נכון, נעים להכיר את החוויה שכולנו מכירים – בצק עלים פריך, מלית עשירה וסוג של קסם שמתממש בכל ביס. ואז אנחנו מגיעים לרוטב – לא סתם רוטב, אלא רוטב הפטריות המושלם, כזה שיגרום לכל אחד מהחברים שלכם להגיע עם הצלחת ביישנות בבקשה לרוטב נוסף. רוטב הפטריות הזה הוא מדהים בליווי של הבורקס הממכר, וכשאתם משדרגים אותו עם מתכונים סודיים של סבתא או אמא, אז מדובר בעונש לא פחות ממעלף! אז איך מכינים את הרוטב המשגע הזה?

Zמן הכנת המתכון: 15 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4-6 מנות.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

מרכיבים דרושים

אם אתם רוצים להכין רוטב פטריות פנטסטי, תפנקו את עצמכם ברכיבים איכותיים! מה שצריך זה:

  • 500 גרם פטריות שמפיניון (או כל פטרייה אחרת שאתם אוהבים)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס שמנת מתוקה (או שמנת צמחית לגרסה חלבית)
  • 2 כפות חמ butter (ממליץ על חמאה מזוקקת)
  • 1 כף קמח (ניתן לשימוש בקמח ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל שחור לטעם
  • 1/2 כוס ציר מרק (אפשר צמחי אם כן עושים גרסה טבעונית)
  • כף פטרוזיליה קצוצה (לגעת רעננות אחרונה)

הרעיון: מרכיבים חלופיים

כמובן שאפשר לשדרג את הרוטב הזה! אם אתם טבעוניים, פשוט החליפו את השמנת בשמנת כשרה טבעונית. חוץ מזה, אפשר לשלב פטריות אחרות כמו פטריות שיטאקי או פטריות פורצ'יני שיהפכו את הטעמים ליותר עשירים. אם אתם אוהבים חריף, אפשר להוסיף קצת צ'ילי כדי לשדרג את העסק! יש לנו כאן גם גרסה בריאה לדל פחמימות – פשוט שימו במקומו קמח שקדים.

שלבי ההכנה

אחרי שגמרתם לרשום את כל המרכיבים ולבדוק שכולם בבית, בואו נצלול לכמה שלבים פשוטים בכדי להכין את הלחם המושלם הזה:

  1. בקודם כל, קוטעים את הפטריות לפרוסות דקות ואותן מוסיפים למחבת על חום בינוני.
  2. לאחר חמש דקות, מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הקצוץ ומערבבים היטב.
  3. מאדים הכל עד שהפטריות מתרקחות והבצל נהיה שקוף.
  4. מוסיפים את החמאה ומשיטים אותה על החומרים במחבת.
  5. בתוך קערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם הציר עד שהקמח מתמוסס ונשאר ללא גושים.
  6. מוסיפים את התערובת למחבת ומערבבים עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
  7. כשהרוטב מסמיך, מוסיפים את השמנת ומשיכים לערבב.
  8. מוסיפים מלח, פלפל ואז מקשטים בפטרוזיליה הקצוצה.
  9. מבשלים עד שהרוטב רותח ומוכן למילוי הבורקס!

וככה, בתוך פחות מחצי שעה יש לכם רוטב פטריות מדהים וטעים שיהפוך כל בורקס לחוויה קולינרית שעולה על כל דמיון. רק תזכרו, כל ביס שווה את זה.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

נדבר קצת על שדרוגים! אה, אתם יודעים שאפשר לשדרג את הרוטב הזה? ישנה אפשרות להוסיף מעט יין לבן במהלך הבישול להענקת רמת עשירה ועמוקה יותר. ואם מדברים על תיבול, קצת אגוז מוסקט קצוץ בהחלט יכול לשדרג את החוויה! ואם אתם פיירים, תוכלו להוסיף מעט קרם פרש למעלה, שיהפך את הכל ליותר משגע!

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהרוטב מוכן?
האם הרוטב מסמיך מאוד והטעמים מתערבבים עם הפטריות באופן מושלם, זה הזמן להפסיק לבשל.
האם אפשר להכין את הרוטב יום מראש?
בהחלט! פשוט אחסנו אותו במקרר ותחממו אותו מחדש כשאתם צריכים.
מה עושים אם יש לי פטריות רקובות?
מהנסיון שלי, עדיף לפסול את הפטריות ולהשתמש רק בפטריות רעננות.
האם אפשר לשים רוטב זה על פסטה?
בדיוק! רוטב הפטריות הזה משגע על פסטה!
כמה זמן ניתן לשמור על הרוטב במקפיא?
הוא שוכן מצוין עד חודש במקפיא.
איך אני עושה את הרוטב חריף?
אפשר פשוט להגיד כמה טיפות של סriracha או צ'ילי יבש במקביל לבישול הרוטב.
מה לגבי תוספות אחרות?
כמובן! גבינת פרמזן קצוצה או אגוזים קלויים יכולים להוסיף מימד נוסף.
האם אפשר להכין רוטב זה גם בלי שמן או חמאה?
בהחלט! תשתמשו במים או ציר מרק עבור בישול הפטריות.
איפה הכי כדאי לאחסן את הרוטב?
אחסנו אותו בכלי סגור במקרר.
מהי הדרך הכי טובה לשדרג את הבורקס?
בפשטות, טפטפו מעט מלמעלה עם רוטב הפטריות לפני ההגשה!

אם אתם נהנים מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ולחלוק אותו ברשתות החברתיות. לתת לכולם לדעת איך משדרגים את הבורקס הבא שלהם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
התעטשויות ללא הפסקה: הגורמים והפתרונות המפתיעים!
```html כיצד להתמודד עם התעטשויות בלתי נגמרות? האם אי פעם מצאתם את עצמכם מתעטשנים ללא הפסקה? זה בהחלט...
קרא עוד »
ינו 26, 2025
בשר צלעות בבישול ארוך: מתכון סודי שישאיר אתכם רעבים
בשר צלעות בבישול ארוך האם אי פעם חשבתם על משהו שיביא אתכם ישר לצלילה של ניחוחות ומרקמים עשירים? בשר...
קרא עוד »
פבר 23, 2025
גלה את טבלת אשלגן במזון לבריאות אופטימלית
האם אשלגן הוא הייעוד החדש של התזונה שלך? בואו נדבר על אשלגן – מינרל חיוני שמגיע בכל מיני מקומות במזון...
קרא עוד »
אוק 26, 2024