רוטב בשמל מתכון קל שכל אחד יכול להכין

רוטב בשמל מתכון קל שאסור לפספס

לכולנו יש את הרגעים האלה במטבח, כאשר העיניים שלנו נופלות על המתכון המושלם, ואי לכך אנחנו מרגישים כמו שפים במטבח של מסעדת עילית. וכשמדובר על רוטב בשמל, קשה להתעלם מהפינוק המדהים הזה, שהוא כל כך גמיש ושימושי בכל תבשיל. לא משנה אם אתם מתכוונים להכין פסטה, עוגות גבינה או אפילו לזניה, הרוטב הזה נותן קפיצה נהדרת לכל מה שנוגע לאוכל. הוא יכול להיות גם פרווה, גם חלבית וגם גלוטן-חינם. אתם לא תאמינו כמה קל להכין אותו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הרוטב המושלם הזה, הכנו עבורכם רשימה של רכיבים שיאפשרו לכם להכין את המנה הנפלאה

  • 50 גרם חמאה (אפשר להשתמש בשמן זית לגרסה טבעונית)
  • 50 גרם קמח (אפשר לקמח תפו”א או קמח ללא גלוטן)
  • 500 מ"ל חלב (חלב סויה או כל תחליף חלב יכולים לעבוד גם)
  • מלח, לפי הטעם
  • מעט אגוז מוסקט, אם אתם רוצים קצת יותר טעם (מדהים)
  • רבע כוס גבינת פרמזן (לא חובה למי שמקפיד על חלב)

שלבי ההכנה

מעבר לכך שכדי להכין את הרוטב המושלם, חשוב לדעת את מהות העבודה במטבח, כאן אתם תמצאו שלב אחרי שלב את התהליך הפשוט.

  1. ממיסים את החמאה בסיר על חום נמוך, עד שהיא נראית מבעבעת ונמסה.
  2. מוסיפים את הקמח בהדרגה, ומערבבים היטב עם כף עץ עד שהתערובת הופכת למשחה חלקה.
  3. לאחר מכן, מוסיפים את החלב בהדרגה, כשהעיניים צמודות כדי שהרוטב לא יתקלקל.
  4. ממשיכים לערבב ובוחשים עד שהרוטב מגיע להסמכה. לא תאמינו כמה מהר הוא מקבל מרקם אוורירי ונעים.
  5. אם אתם רוצים טעם מתוחכם, מוסיפים מלח ואגוז מוסקט תוך כדי ערבוב.
  6. בתום התהליך, אם אתם רוצים, אפשר לפזר על הרוטב קמצוץ גבינת פרמזן להעצמת הטעם.

אופציות שדרוגים ותוספות

למקרה שתהיו מעוניינים לגוון, תוכלו לשדרג את הרוטב בכמה דרכים יצירתיות:

  • להוסיף לשום טחון או בצל קצוץ מטוגן לתוך הרוטב לתת לו טעם חזק יותר.
  • הוספת תרד קצוץ כדי להכניס מריעה ומעט צבע לרוטב.
  • להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב רגיל כדי להביא טוויסט אקזוטי למנה.
  • להוסיף פטריות מוקפצות – האהבה שלי לתוספות האלו היא ללא גבולות.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי קמח בבית?

אפשר להשתמש בקמח תפו”א או בקמח שקדים! שניהם עובדים נהדר, וזה יכול להיות גם יותר בריא.

האם אפשר להכין את הרוטב על בסיס חלב סויה?

בוודאי! חלב סויה הוא תחליף מצוין, והתוצאה תהיה אחלה.

איך אתם יודעים מתי הרוטב מוכן?

הרוטב מוכן כשיש לו מרקם סמיך והוא מתקרב לנוזל אחיד.

איזה תבשילים מומלץ לבשל עם רוטב בשמל?

פסטות, לזניות, קדרות ירקות, עוגות גבינה ועוד מגוון רחב של מאכלים קלים וטעימים.

האם אפשר להכין את הרוטב יום קודם?

כן, אפשר! שמרו אותו במקרר ושימו לב לחמם אותו בעדינות בסוטאז' לפני השימוש.

עד כמה קשה להכין רוטב בשמל בעצם?

לגמרי קל! אם אתם עוקבים אחר ההוראות, אתם תצליחו כמו שפים מקצועיים!

איך זה משנה את הטעם אם אני מוסיף אגוז מוסקט?

אגוז מוסקט נותן טוויסט קטן, משהו עשיר ומיוחד שמשדרג את כל הטעם.

האם זה יכול להיות בריא?

כמובן! אם תשתמשו בחומרים בריאים, אתם יכולים להכין רוטב בריא ומפנק.

מה קורה אם אני שוכח מלח?

לא נורא! המלח מוסיף הרבה טעם, אבל אפשר להשאיר את זה לדמיון. אפשר להוסיף אותו לאחר מכן במנות.

איך אני יודע אם המרתי בהצלחה את החומרים?

אם הרוטב יצא קרמי ודבק לא בעייתי, אתם בצד המתוק של החיים!

אז למה אתם מחכים? הכינו את הרוטב המדהים הזה והפכו כל מנה למעלפת! אם אהבתם, שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם וראו כמה הם ישמחו! בתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
כבד עוף מתכון שיעשה לכם את החג!
הכבד עוף המושלם – מתכון שלא תשכחו מתישהו יצא לכם לטעום כבד עוף שעשה לכם את זה? אני מתכוון לזה שאתם...
קרא עוד »
דצמ 27, 2024
גלה את הסודות של עצם הזנב בולטת
עצם הזנב בולטת: מה זה אומר ומה צריך לדעת? עולם האנטומיה והביולוגיה מלא באפשרויות מסקרנות, והעצם...
קרא עוד »
אוק 30, 2024
גלה את המתכון לריבת גזר המושלמת בקלות!
ריבת גזר מדהימה וטעימה לפעמים, כשהשמש מתחילה לשקוע והאוויר מתחיל להתקרר, אני לא יכול להימנע...
קרא עוד »
פבר 16, 2025
נגישות