ראמן חריף של שפים מקצועיים ללב חם
ראמן חריף – מסע טעים אל הלב של יפן
מה שיפה בראמן חריף זה שהוא לא רק מנה, אלא חוויה מדהימה. זהו מרק חם שמלא בטעמים, ריחות ומרקמים, ויכול להפוך כל יום סתם לתענוג אגדי! ייחודו של המרק הזה טמון בשילוב הנועז של פפריקה חריפה, רוטב סויה, ירקות טריים ומרכיבים שיכולים לגרום לכם להרגיש כמו אל כפרי יפן. אם אתם מתלבטים אם להכין אותו או לא – אל תהססו! זה המקום המושלם לגלות את הכישרון שלכם במטבח!
זמן הכנת המתכון: 45 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
מאחר ומדובר במתכון מדהים שמזמין אתכם לשחק עם המרכיבים, אפשר למצוא בו טעימות שונות: חם, חריף, וממכר!וכן, מפתיע כל פעם מחדש מהכנה להכנה.
- 200 גרם אטריות ראמן פשוטות
- 1 ליטר מרק עוף או ציר ירקות (לטבעונים)
- 1 כף שמן סויה
- 1 כף סירופ צ'ילי חריף
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 1 גזר, קלוף ופרוס דק
- 1 פלפל חריף, פרוס (כמובן למי שאוהב חריף!)
- 100 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 2 קוביות טופו (אם אתם בעניין, זוהי אופציה מעולה!)
- בצל ירוק לקישוט
- שומשום לקישוט
- קורט מלח
- פלפל שחור לפי הטעם
שלבי ההכנה
כעת, רגע לפני שנצא למסע שלנו במטבח, הכינו את כל המרכיבים סביבכם. אחרי הכל, הכנה של ראמן חריף היא כמו הופעה – צריך להתמקד ולפתוח את הלב!
- מרתיחים מים בסיר ומבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
- באותו סיר, מוסיפים את שמן הסויה והשום הקצוץ ומטגנים עד שהשום מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הגזר, הפלפלים החריפים והפטריות ומטגנים יחד כ-5 דקות.
- שופכים את המרק לתוך הסיר, מוסיפים את הרוטב סויה ואת סירופ הצ'ילי.
- מבשלים את הכל יחד כ-10 דקות, עד שהירקות רכים.
- מוסיפים את קוביות הטופו, אם בחרתם להשתמש, ומבשלים עוד 5 דקות.
- מוסיפים את האטריות המוכנות לסיר ומערבבים בעדינות.
- מניחים את הראמן החריף בצלחות, מקשטים בבצל ירוק ושומשום ומגישים חם!
אפשרויות חלופיות
אם יש לכם בעיות עם גלוטן, תוכלו להשתמש באטריות אורז. גם הטופו אפשר להמיר בעוף או דגים, למי שאוהב את האופציות הקלאסיות. אם תרצו לגרום למנה להיות סופר בריאה, אפשר להוסיף עוד ירקות כמו ברוקולי, תפו”א או אפילו קישואים. המגוון והמגוון הם אינסופיים!
שדרוגים ותוספות
כדי להפוך את הראמן שלכם למשהו משוגע עוד יותר, כדאי לשקול להוסיף ביצה קשה – זה נותן את הנגיעה המסורתית. גם חמאה עם כמה תבלינים זה רעיון לא רע. ואם באמת תרצו לפתוח את הפה עם טעמים מיוחדים, אפשר להוסיף צ’ילי ירוק או אפילו כמה טיפות של רוטב סרירצ'ה! אלו תוספות שמזניקות את המנה לרמות גובהות מאוד.
שאלות ותשובות
באיזה סוג של מרק אפשר להשתמש?
אפשר להשתמש במרק עוף קלאסי, אבל אם אתם טבעונים, ציר ירקות יספיק בהחלט. מהנסיון שלי, ציר מmis̆ו הוא המדהים ביותר!
האם אפשר להקטין את החריפות?
בהחלט! פשוט תורידו מעט מסירופ הצ'ילי, או הימנעו מהפלפל החריף לחלוטין.
מה אני יכול לשים במקום טופו?
עוף מבושל, נדמה לי שזהו אחד מהשדרוגים הכי נפוצים! אבל אפשר גם לשים צדפת פירות ים.
למה מרק הראמן כל כך פופולרי?
פשוט כי הוא משגע! הוא ממכר גם בטעמים וגם בקשרים החברתיים שהוא יוצר סביבו.
איך כדאי לשמור על הראמן אם נשאר?
הראמן טעים למדי גם ביום למחרת, פשוט שימו בקירור, ובשעת החימום הוסיפו עוד טיפה מים.
האם אפשר להכין את המתכון בלי מרק?
אפשר, אבל זה עלול להיות מתכון משוגע פחות! תשתדלו לפחות לשים תמצית של מרק או ציר.
האם המנה מתאימה לילדים?
זה יכול להשתנות, אם הם אוהבים טעמים חדשים! האפשרות להוריד קצת חריפות כאן היא מומלצת.
איזה פיקנטיות כדאי להעדיף?
שאלות על פיקנטיות הן לרוב תלולות ולהמשיך ליהנות ממנה, כי לכו על משהו בינוני.
כמה זמן תהליך הבישול עצמו לוקח?
כ-20-30 דקות של עונג גן העדן, והשאר זה רק הספגת כשלטוב!
האם יש לשים את כל המרכיבים יחד?
לא, זהו פלא! תוסיפו את הרוטב והמרק בערך באמצע הבישול, זה יהיה מושלם!
אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים ולגרום לכולם ליהנות! שתפו ברשתות החברתיות ושתפו את האהבה לראמן חריף!