קרם ברולה עם תמצית וניל שישאיר לכם טעם של עוד
"`html
קרם ברולה עם תמצית וניל – מתכון אגדי!
ישנם מתכונים שמזכירים לנו רגעים קסומים בחיים. קרם ברולה הוא בהחלט אחד מהם! מדובר במעדן צרפתי שממלא את הבית בניחוחות משגעים של וניל וקרמל. כשאתם פותחים את הקערה, המראה המושלם והקרם האוורירי פשוט נמסים בפה. השילוב של קרם רך עם קרום קרמלי פריך הוא מעלף ממש, ואיזה טעם מדהים יש לו! המנה הזו היא לא רק קינוח, אלא חוויה קולינרית שמתאימה לכל ס occasion – מאירועים משפחתיים ועד לארוחות רומנטיות. אני מבטיח לכם, זה מה שיגרום לכם להרגיש כמו שף מקצועי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן לאסוף את כל הרכיבים כדי לצלול לתוך ההכנה. המתכון הזה משלב את הפשטות עם הטעמים המיוחדים, וכשהכל יחד, התוצאה היא פשוט מדהימה!
- 500 מ"ל שמנת מתוקה (37% שומן)
- 100 מ"ל חלב
- 120 גרם סוכר
- 5 חלמונים
- 1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל איכותית
- סוכר לטבלת שזיף ליצירת הקרום
אם יש לכם אלרגיה ללקטוז, אפשר להמיר את החלב והשמנת בחלב קוקוס או כל תחליף מותאם לכם. והנה, כך תצליחו לתפוס את הטעם האגדי הזה גם בגרסה טבעונית!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכנו את כל מה שצריך, פשוט נתחיל בתהליך ההכנה. כל שלב הוא פשוט, אז בואו נדליק את התנור ונצא לדרך!
- נחמם את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
- מלבד כמות קטנה של סוכר לקישוט, נשלב את השמנת, החלב, ותמצית הווניל בסיר קטן ונחמם על חום בינוני.
- במקביל, בקערה נפרדת, נכה את החלמונים עם הסוכר הנותר עד שהתערובת תצבע בצבע בהיר ותתרכך.
- כשיש לנו תערובת חמה ולא רותחת, נוסיף אותה באיטיות לתוך קערת החלמונים, תוך ערבוב מתמיד כדי שלא יתבשלו החלמונים.
- נשפוך את התערובת לתוך קופסה מתאימה עם פתח צר.
- נכניס לתבניות אישיות, ונמלא מים רותחים לתוך תבנית בתוכה מונחות התבניות, כדי ליצור אפייה בסגנון "בן מארי".
- נאפה במשך 30-40 דקות עד שהקרם מתייצב במרכז אך עדיין רך.
- נוציא מהתנור, וכשהתבניות מתקררות, נעביר למקרר ומהן נמתין לפחות 4 שעות.
- לסיום, נעטוף עם סוכר על פני הקרם ואחר כך נקרמל בעזרת מכשיר קרמל או בגריל מפלסטיק – זהו עם טעם מדהים!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם רוצים להרים את מתכון קרם הברולה לרמה הבאה, אני ממליץ להוסיף רמות של טעמים שונים. אפשר לשלב גם כמה מנות של שוקולד מריר, קקאו או אפילו הקונדיטוריה האהובה שלכם – דובדבנים או פירות יער.
בנוסף, אפשר להחליף את הווניל ברכיבים אחרים כמו מנטה או הל. כל מה שצריך זה להיות יצירתיים ולנסות מה שאתם אוהבים! אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים לשדרוג המרקם.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הקרם ברולה יום לפני ההגשה?
בהחלט! זה אחד היתרונות של מתכון זה. כמו כל קינוח טוב, ככל שהוא יושב יותר זמן, כך הטעמים מתעצמים. אפשר להכין את הקרם ברולה ובסוף יום ההכנה לשים אותו במקרר לחכות לסוף המסיבה.
מה קורה אם אין לי מכשיר קרמל?
אין בעיה, אפשר לשים את הקערות התנור שלכם מתחת לגריל לשמש לשם הקרמל! פשוט שמים את התנור על חום גבוה ל-3-5 דקות עד שהסוכר מוסוף ומקנה צבע חפץ של זהב.
האם זה מתאים לאנשים עם אלרגיות?
בהחלט. יש לנו יופי של אפשרויות! ניתן להמיר את החלב והשמנת לתחליפים שונים כמו חלב קוקוס או חלב שקדים. יש רק לוודא שהסוכר תמיד יהיה חלק ממתכון התחליף.
האם ניתן להכין גרסה דלת סוכר?
בטח! אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס או ליטול מלאכותיות כמו סטיביה. זה מוועד לטעום אך הטעם יהיה גם טוב, רק שלא תהיה לכם את הכמת רשות הצבע.
האם אפשר להכין גרסה ללא ביצים?
אפשר בהחלט! חשוב לעשות שימוש בתחליפים ביצים בטחוניים כמו חצי תפוח מרוסק או חצי בננה למנה. זה אולי ישנה את המרקם במעט, אבל הטעמים עדיין ייחודיים!
כמה זמן ניתן לשמור את הקרם ברולה במקרר?
אחרי הכנה, מומלץ לאחסן את הקרם ברולה במקרר עד 2-3 ימים. יש לציין שהמרקם עשוי להשתנות מעט עם הזמן, אז כדאי לנסות אותם בסבירות של ימים מוקדמים!
האם אפשר להכין קרם ברולה בטעמים אחרים?
אותו עקרון כמו קודם – רק להיות יצירתיים! אפשר לנסות להוסיף טעמים כמו תפוז, דומדמנית או אגוזי לוז. זה בדיוק הגריסה האישית שלכם!
מה לעשות אם הקרם לא מתקשה?
אם לאחר ההכנה הקרם לא מתקשה, ייתכן ולא אפיתם אותו מספק זמן. תוודאו שהשפות התחתונות לא משתזפות!. תנו לו לעוד 10-15 דקות נוספים במהלך האפייה.
האם זה המתכון מושלם לקינוח לאירועים?
לאור ההכנה המענגת והטעמים, אני ממליץ בחום! זה באמת קינוח שכולם אוהבים ויעשה רושם על האורחים.
אני מזמין אתכם לחלוק את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. שתפו את האהבה, שתפו את הרגעים המתוקים!
"`