קראנץ בטעם החלב של הקורנפלקס שיהפוך את הבוקר שלך למיוחד
קראנץ בטעם החלב של הקורנפלקס
יש רגעים בחיים שבהם נראית המוזה נעלמת, אבל אז, פתאום, מתגנבת למחשבה מנה שמקפיצה אותנו ישר לילדות. קראנץ בטעם החלב של הקורנפלקס הוא בדיוק המנה הזו! שילוב בלתי אפשרי של מתיקות, פריכות ונוסטלגיה, שמזכיר לנו את הבוקר הראשון שבו טעמנו את החלב עם הקורנפלקס. קראנץ כזה ייתן לכל ביס תחושה של כיף מדהים, וכל בית ירגיש כמו מסעדת גורמה ברמה הגבוהה ביותר. בואו נדבר על מתכון מתוק וממכר שיעודד את כולנו לחזור לתקופות מתוקות, ולספר סיפור או שניים בשולחנותינו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8-10 מנות
מרכיבים דרושים
לפני שניכנס למטבח, כדאי שנכיר את מרכיבי המתכון שמובילים לתוצאה הגבוהה והנפלאה. אספנו עבורכם את הפריטים הבאים, שיבטיחו את ההצלחה של הקראנץ המושלם:
- 300 גרם קמח חיטה
- 100 גרם סוכר חום כהה
- 150 גרם חמאה לא מומסת
- 2 ביצים
- 200 מ"ל קצפת מתוקה
- 200 מ"ל חלב (אפשר גם חלב מנצח שיביא את טעם הקורנפלקס)
- 100 גרם קורנפלקס מפורר
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון (למי שאוהב)
- רבע כפית מלח
שימו לב, אם אתם צריכים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס ואת הביצים בטחנת פשתן עם מים. זה לא יפגע בטעם המדהים של הקראנץ וזה עדיין יהיה מושלם!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהחנויות מלאות במרכיבים, ניתן להתחיל בתהליך המרגש שיביא לנו קראנץ מהאגדות!
- נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- נוסיף לתערובת את החמאה המומסת, הביצים, החלב והקצפת, ונערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף את הקורנפלקס המפורר וערבב בעדינות.
- נשפוך את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נאפה במשך 25-30 דקות עד שהקראנץ מקבל צבע זהוב ונראה גבוה.\
- נוציא מהתנור ונספיק להתלהב מהריח המדהים שנפלט.
- נשאיר לטעימה להתקרר במשך 10 דקות ונחום לנתח פרוסות.
זהו, אנחנו כמעט בסיום! עכשיו הגיע הזמן לשדרג את הקראנץ. אולי טיפות שוקולד מריר או פצפוצי שוקולד לבן לא יזיקו? או חצי קנקן של ריבת תות שמונחת למעלה? כל תוספת מרשימה ומושכת יכולה להפוך את המנה למעלפת אפילו יותר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקראנץ ללא סוכר?
בהחלט! ניתן להמיר את הסוכר בדבש או בממתיקים טבעיים כמו סטיביה או אגבת. התוצאה בהחלט תשתלם!
מה עושים אם אין קמח חיטה?
אפשר להמיר את קמח החיטה בקמח כוסמין או קמח שקדים לדווקא לאלה שרוצים לגוון.
האם אפשר להוסיף פירות לקראנץ?
לא רק שאפשר, אלא שזה מומלץ! פירות כמו בננות, תפוחים או פירות יער מתאימים בהחלט ויכולים להוסיף למאפה מרענן!
איך לדעת אם הקראנץ מוכן?
אם הוא הזהיב יפה מבחוץ והשיניים נשארות ייחודיות, אתם על המסלול הנכון! אם גם קיסם הננעץ בתוכו יוצא יבש – אתם מסודרים!
איך כדאי לאחסן את הקראנץ?
כדאי לאחסן את הקראנץ בקופסה אטומה כדי לשמור על הפריכות שלו. קודמים לו יומיים-שלושה.
האם אפשר להקפיא את הקראנץ?
כמובן! ניתן להקפיא את הקראנץ באופן בטוח, וזה מעולה להכנה מראש.
מה אם אני רוצה קראנץ ללא חלב?
אם אתם נמנעים מחלב, אפשר להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה, ולא להרגיש שום הבדל.
האם יש טיפים לקישוט הקראנץ?
כמובן! אבקת סוכר, שוקולד מומס ו/או קצפת מעל עשויים להוסיף לקישוט המושלם.
מה ההמלצה לאכילת הקראנץ?
מומלץ ללוות את הקראנץ עם כוס חלב כדי להחיות את החוויה.
איך אפשר לשדרג את הקראנץ?
שדרוגים מאוד פשוטים יכולים להיות תוספות של אגוזים קצוצים, תמרים או תרד כדי להוסיף קצת צבע וטעם!
אתם בהחלט מוזמנים לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים והמשפחה. בואו ניתן לכולם להתענג על טעם הילדות ולהרגיש את השמחה שיצרנו כאן! תתפלאו איך מתכון פשוט יכול לשדרג כל ארוחה ואירוח. אז קדימה, נתחיל לאפות!