קציצות עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות שלא תרצו לפספס

קציצות עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות – המתכון שיביא אתכם לשיאים חדשים

אם חשבתם שהקציצות הן פשוטות והן רק מנות סולידיות שמכינים בשישי בערב, אתם טועים בלב! קציצות עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות הן מנת מנצחת שיכולה להפוך כל ארוחה למשהו מושלם, מדהים ואגדי. הצבעים, הטעמים והריחות שמתחברים למנה הזו הם מעלפים. מדובר במנה שהילדים אוהבים, וגם המבוגרים לא יוכלו להפסיק לאכול ממנה – היא ממכרת! אז כדאי שתדאגו לדיאטה לפני שאתם נכנסים למטבח.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • דרגת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי שהמנה הזו תהיה הכי טעימה שיש, חשוב להשתמש ברכיבים איכותיים ומדויקים:

  • 500 גרם בשר טחון (קרבי, עוף או תחליף קטניות לצמחוניים)
  • 2 כוסות שעועית ירוקה קפואה (או טרייה אם יש לכם)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פנקו (או קמח לחם) לקרמול הקציצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לטעם
  • 1 קופסת רוטב עגבניות (כ-400 גרם)
  • 1 כפית סוכר (להפחתת חומציות) – לסוכר חום יש טעם מעושן ועשיר יותר
  • שמן זית לטיגון

לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בטופו מעוך עם תיבול עשיר. כך תצרו מנה נהדרת שלא תופסת מקום מאף בשרן!

שלבי ההכנה

ואחרי שהתלהבנו מהרכיבים, הגיע הזמן לאסוף את עצמנו ולהתחיל את הצייד!

  1. במערבל מזון, מערבבים את הבשר עם הבצל, השום, הביצה, הפטרוזיליה, מלח ופלפל עד שהתערובת אחידה.
  2. שמים את תערובת הקציצות בצד ומחממים במחבת שמן زית לחום בינוני.
  3. בזמן שהשמן מתחמם, מכינים כדורים בגודל של כדור פינג פונג מתוך תערובת הקציצות ומצפים בפנקו.
  4. מטגנים את הקציצות עד שהן זהובות מכל הכיוונים, ומניחים אותן על נייר סופג.
  5. באותה מחבת, מוסיפים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את השעועית הירוקה לרוטב ומערבבים מספר דקות.
  7. מחזירים את הקציצות למחבת עם הרוטב ואופים למשך כ-20 דקות.
  8. מגישים חם – ואל תשכחו לדאוג ללחם פריך בצד!

שדרוגים ותוספות

מתכון זה הוא בסיס נהדר לנווט עליו, ופה אפשר להיות חדשניים!

  • להוסיף קוביות של גבינת פטה לתערובת הקציצות.
  • לשלב תבלינים – כמון או פפריקה – להדגשת הטעמים.
  • להגיש עם יוגורט, טחינה או סלט ירוק מרענן לצידת המנה.
  • לנסות רוטב עגבניות חריף כדי להוסיף פיקנטיות!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הטיגון של הקציצות היה טוב?
הקציצות צריכות להיות זהובות וקראנצ'יות מבחוץ, אבל רכות ועסיסיות מבפנים. טיגון על חום בינוני חשוב מאוד.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! קציצות שבושלו לא פחות מ-80% בתוך הרוטב יכולות להיכנס למקפיא. חשוב להמירן לכדים עם ניילון סילו ושתהיה מרווח כלשהו בין הקציצות.

מה לעשות אם רוטב העגבניות מדגיש את החמציות?
תוסיפו מעט סוכר נוסף על המינון שכבר קיימת בתהליך ההכנה, זה משתפר פלאים.

האם אפשר להכין את המתכון בדיאטה דלת פחמימות?
כן, מאוד פשוט. החליפו את הפנקו בקמח שקדים או קמח קוקוס כדי לשמור על דל פחמימות.

שאריות קציצות – מה לעשות?
ניתן לחמם כל פעם מחדש עם רוטב עגבניות או סלט ירוק, או לאכול בתוך פיתה.

איך אני יכול להעשיר את הרוטב?
מוסיפים אורגנו, בזיליקום או אפילו פפריקה מדושנת – ככה הרוטב יצא משגע!

האם אפשר לשדרג את השעועית?
כמובן! ניתן לשדרג לשעועית צהובה, ירוקה או בכלל עם קישואים חתוכים קטן-קטן. יתנו צבע נהדר.

אפייה במקום טיגון – אפשרי?
בהחלט, תנור בטמפרטורה של 180 מעלות ל-25 דקות יכול להגשים את המטרה.

האם יש מגבלות לגבי הזמן שבו ניתן לאכול לאחר הבישול?
מומלץ לאכול ביום בו הכנתם אותן או לשלוח לקרח למשך 3-4 ימים.

איך לשמור על קציצות יפות ואחידות?
אחת השיטות היא להשתמש ב-2 כפות למדוד כל קציצה. זה אף פעם לא מאכזב.

נהדרת, מדהים לשמוע שאני טפול לשם מתכון ייחודי ולא דומה לשום דבר אחר! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות – מי יודע, אולי הם גם יגלו את הקסם שבקציצות האלו?

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
האם בריא לשתות שמן זית בבוקר? גלו את הסוד!
```html האם בריא לשתות שמן זית בבוקר? שמן זית הוא אחד מהמרכיבים הבלתי נפרדים בתזונה הים-תיכונית, שזוכה...
קרא עוד »
דצמ 10, 2024
מתכונים מתוקים עם בצק עלים שישגעו אתכם
```html מעדן בצק עלים ממולא בטעמים משגעים אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכל מי שאתם מכירים להתאהב בבישול...
קרא עוד »
אפר 19, 2025
גלה את התרופה המפתיעה לכאבי גב חזקים!
```html כיצד להתמודד עם כאבי גב חזקים: דרכים יעילות להקלה כאבי גב חזקים הם תופעה נפוצה מאוד בעידן...
קרא עוד »
מרץ 26, 2025