קציצות עם אפונה ותפוח אדמה שיגרמו לכם להתמכר
מתכון לקציצות עם אפונה ותפוח אדמה
כולנו מכירים את הרגע הזה, כשמתחשק לקצת גיוון בארוחת ערב, או אולי אפילו באירוח עם חברים. האמת היא, שקציצות עם אפונה ותפוח אדמה הן לא רק מתכון טעים, אלא הן ממש מדהימות! רכיבי הטבע, הפריכות והטעמים כל כך ממכרים שאין סיכוי שתוכלו להפסיק לאכול מהן. ואם אתם אוהבים לבשל, תשמחו לשמוע שההכנה ממש לא מסובכת! אז קדימה, בואו ניקח את המנה הזו לנקודת רתיחה של טעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 25 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כמובן, לפני שניגשים למלאכה, חשוב לוודא שיש לנו את כל רכיבי הקסם שיביאו את הקציצות הללו לחיים. וכמה שיותר מרכיבים טריים – כך המנה תהיה אגדי ואפשר אפילו לומר, מושלמת!
- שני תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- שקית של אפונה קפואה (כ-250 גרם)
- בצל קטן, קצוץ דק
- שן שום קצוצה
- 2 ביצים
- כוס פירורי לחם (או קמח לחם)
- מלח, כמון ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (בכמות מספקת)
- אופציונלי: כוס פטרוזיליה קצוצה להוסיף טעם ורעננות
עכשיו, אם אתם רוצים לשדרג את המתכון, אפשר להחליף את תפוחי האדמה בקטניות אחרות כמו גרגרי חומוס או עדשים מבושלות. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בכף של שטח טופו מוצק מרוסק. והרי לכם קציצות בריאות יותר, אך עדיין טובות וטעימות לא פחות!
שלבי ההכנה
שימו לב! צעד אחרי צעד, תהליך הכנת הקציצות הוא חוויתי ולכן כדאי לקרוא הכל לאט ולהרגיש את הדרך.
- מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים עד ריכוך, בערך 15 דקות.
- במקביל, מבשלים את האפונה הקפואה במים רותחים עד שהיא מתרככת, בערך 5 דקות.
- מסננים את תפוחי האדמה והאפונה ומניחים להתקרר קצת.
- מחממים מעט שמן במחבת, ומקבלים את הבצל והשום עד להזעפה. יש להיזהר לא לשרוף את השום!
- בקערה גדולה, לשים את תפוחי האדמה, האפונה, הבצל והשום המטוגנים.
- מוסיפים את הביצים, פירורי הלחם, מלח, כמון ופלפל. מערבבים טוב עד שהכל מתאחד.
- מעבירים את התערבות למקרר למספר דקות כדי שזה יתייצב.
- לשולטים את הכף והידיים, יוצרים קציצות בגודל אחיד.
- מחממים שמן במחבת, וטיגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות ופריכות בחוץ.
- מניחים על מגבת לספיגת שמן עודף.
עולמם של תוספות ושדרוגים אפשריים הוא כל כך רחב! אתם יכולים לנסות להוסיף לקציצות גבינות מומסות, ירקות קצוצים נוספים כמו גזר או קולורבי, או שאפילו תוסיפו סלסה עגבניות מעל לפני ההגשה!
שאלות ותשובות
באיזה סוג שמן כדאי להשתמש לטיגון הקציצות? שמן קנולה הוא ככל הנראה הבחירה הטובה ביותר, אבל אם אתם מעדיפים, גם שמן זית עובד מצוין ואף מוסיף טעמים!
האם ניתן להקפיא את הקציצות לפני הטיגון? בהחלט! פשוט תשימו את הקציצות בסלסלה במקפיא, וכשאתם מוכנים, פשוט הוצאתם אותן ולטיגון ישיר!
איך אני יכול להוסיף עוד טעמים לקציצות? אתם יכולים לשים תבלינים שונים, כמו פפריקה מתוקה או חריפה, אלא אם אתם לא אוהבים חריף!
מה הכי מומלץ להגיש לצד הקציצות? סלט ירוק מרענן או רוטב יוגורט ופירושוטה – זה יהיה מדהים!
אפשר להפוך את המתכון לנטול גלוטן? כמובן! פשוט שימו קמח תפו”א או קמח שקדים במקום פירורי הלחם.
איך אדע אם הקציצות מוכנות? כאשר הן מקבלות צבע זהוב ומעט פריך מבחוץ. פשוט כדאי לנסות לחתוך אחת ולהרגיש!
האם ניתן להכין את התערובת מבעוד מועד? בהחלט! אתם יכולים להכין את התערובת כמה שעות לפני ולשמור במקרר.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר אחרי הבישול? אתם יכולים לשמור אותן במקרר עד 3 ימים בקופסה סגורה.
אם יש לי שאריות, איך הכי טוב לשמור על קציצות הטובות הללו? שמים בשקית אטומה במקפיא, ויכולים לשמור על טריותם עד חודשיים.
איך להחזיר את הקציצות לפריכות אחרי הקפאה? טגנו אותן מחדש במחבת במעט שמן עד ששוב מקבלות פריכות ומדיפה ריח משגע!
אם גם אתם מצאתם את המתכון הזה מדהים, ממש משגע, והכי טעים שיש, שתפו אותו ברשתות החברתיות! ניתן רביעיות מתכון כזה – כל אחד צריך לדעת על הקציצות האלו. אז קדימה, בואו נעשה את העולם טעים יותר!