קציצות עוף ברוטב משגע שילדים פשוט אוהבים
קציצות עוף ברוטב משגע שילדים אוהבים
עצמם משגעים לא רק את הילדים, אלא גם את המבוגרים המעוניינים להרגיש טעמים שיזכירו להם את הילדות. קציצות עוף עסיסיות ורכות ברוטב עגבניות מצוין, שאפילו הילדים הכי בררנים לא יכולים לעמוד בפניהן. יש משהו מאוד מיוחד בשילוב של עוף טרי, תבלינים עשירים ורוטב סמיך, אשר גורם לכל ביס להיות חוויה יוצאת דופן. כשאנו מכינים קציצות עוף בבית, אנו לא רק ממלאים את הבטן, אלא גם את הלב באהבה ובחום של בית, כמו שאמא וסבתא עושות במשך דורות. אז רדו איתנו לעולם הקציצות הדחוסות בטעמים והחום של הבית, כשהדגש הוא על המילה "ממכר". רוצים לחוות את זה? בואו נכין את המתכון הזה יחד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את קציצות העוף ברוטב משגע, תזדקקו לרכיבים הבאים. אין ספק שהשילוב שלהם מקנה למנה את הטעמים האגדי והפופולאריים כל כך בקרב ילדים ומבוגרים כאחד.
- 500 גרם חזה עוף קצוץ דק
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 קישואים בינוניים, מגורדים
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/4 כוס חופן פטרוזיליה קצוצה
- 1 קופסה של רוטב עגבניות (כמו רוטב בולונז או כל רוטב אחר שאתם אוהבים)
- 3 כפות שמן זית לטיגון
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעוניינים בגירסה טבעונית, תוכלו להחליף את חזה העוף בשעועית שחורה או קינואה, והביצים בטחנה או בפנינת סויה. גרסה ללא גלוטן? פשוט השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן. יש אינספור אפשרויות לשדרוג המנה והיא יכולה להיות לכל אחד, בלי קשר לרגישויות תזונתיות.
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך הכנת הקציצות שהילדים לא יפסיקו לחייך בזמן שהם מלקקים את האצבעות!
- במחבת על חום בינוני, חממים 2 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד שיהפוך שקוף ורך.
- מוסיפים את הקישואים המגורדים והשום הקצוץ, ומבשלים בעוד 2-3 דקות עד שהקישואים מתרככים.
- מעבירים את התערובת לקערה גדולה ומניחים להתקרר.
- באותה קערה, מוסיפים את חזה העוף הקצוץ, הביצים, פירורי הלחם, הפפריקה, הכמון, המלח, הפלפל והפטרוזיליה. מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- יוצרים קציצות עגולות בגודל הרצוי (1-2 ס"מ) בעזרת הידיים. אם התערובת דביקה מדי, ניתן ללטף את הידיים בשמן זית כדי להקל.
- מחממים מחבת עם שארית שמן הזית ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים (בערך 4-5 דקות מכל צד).
- מעבירים את הקציצות המוכנות לרוטב עגבניות, ומבשלים יחד על חום נמוך במשך 10-15 דקות, כך שהקציצות ייקלטו את הטעמים המדהימים של הרוטב.
- מגישים חם עם אורז לבן או פסטה, ואתם מוכנים.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כדי להקפיץ את המנה עוד יותר, אפשר להוסיף גבינת מוצרלה מגורדת על הקציצות בשלב האחרון של הבישול ולתת לה להימס, כך שהילדים ייהנו מהמנה על גבול המושלמת. בנוסף, ניתן להוסיף ירקות אחרים כמו קולרבי, גזר או ברוקולי לתערובת הקציצות, מה שמקנה למנה גם צבעוניות וגם ערכים תזונתיים נוספים. לא מתים על רוטב עגבניות? פשוט הסתפקו ברוטב פסטה מוכן אחר או רוטב פסטו, והשדרגו את הטעמים.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בעוף טחון במקום חזה עוף קצוץ? כן, זה אפשרי. אך יש לזכור שהתוצאה הסופית תהיה מעט שונה מבחינת הטקסטורה.
אפשר להקפיא את הקציצות? בהחלט! ניתן להקפיא את הקציצות לפני או אחרי הבישול. פשוט הניחו אותן בקופסה אטומה.
אני לא אוהב פפריקה. איזה תיבול אחר מומלץ? אפשר להשתמש בכמון או בזעתר, מעולה גם למי שאוהב טעמים שונים.
איך אני יודע שהקציצות מוכנות? קציצות מוכנות כאשר הן מזהיבות היטב ומבושלות פנימית. אם יש ספק, חתכו אחת לחצי.
מה אפשר להוסיף למנה כדי להפוך אותה ליותר בריאה? הוסיפו ירקות מגורדים לקומפוזיציה או הוסיף כוסית של קינואה לתערובת.
מה אם אני רוצה קציצות מתוקות? אפשר להוסיף דחיקת סוכר או דחיקת תפוח, אם זה מה שאתם מחפשים!
האם אפשר לגוון את הסוכר בטעמים? לגמרי, לדוגמת תיבול בתיבול נוסף, ברווז, גבינה בולגרית ואפילו שמן זית.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר? אפשר לשמור את הקציצות במקרר עד 3 ימים, אם הם במיכל אטום.
האם יש צורך בטיגון לפני הבישול ברוטב? לא, אבל טיגון מקנה להם טעם וטקסטורה נהדרים.
אז, חברים, זהו המתכון המושלם שלכם לקציצות עוף מדהימות שילדים אוהבים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולעודד אותם לנסות אותו. בהצלחה ובתיאבון!