קציצות עוף ברוטב משגע – המתכון המנצח שלך!
קציצות עוף ברוטב משגע
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המטבח. ריח מדהים של תבלינים מתפשט באוויר, ומבשר לכם שהפעם הכנתם משהו מיוחד. קציצות העוף הממכרות האלה, ברוטב שמעלף את כל החושים, הן תוצאה של מתכון שהצטבר במשך שנים רבות במשפחה שלנו. ולא סתם מתכון – מתכון של סבתא, שמזכיר לנו חום בית, משפחתיות ואהבה אמיתית.
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המושלמות האלו, התארגנו עם המרכיבים הבאים:
- 500 גרם עוף טחון (מומלץ להשתמש בחזה עוף)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פנקו או קמח לחם
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 1 שן שום כתושה
- 1 כף פירה תפוחי אדמה (לגרסה רכה יותר)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לרוטב: 2 כוסות רוטב עגבניות (טרי או קנוי)
- 1 כפית סוכר (לאזן את החמיצות)
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 2-3 כפות שמן זית
- חופן פטרוזיליה קצוצה (לגימור)
כל מה שצריך לדעת על המרכיבים
קודם כל, לגבי הבשר. העדפה שלנו היא עוף טחון, אבל אם מישהו רוצה לגוון, הוא יכול לבקש אצל הקצב טחינה של בשר בקר או אפילו הודו. כך תקבלו טעמים שונים שיביאו לתוצאה מעלפת שלא תשכחו במהרה.
מעניין לדעת, שבצל ושום אינם סתם תוספות, אלא הם משדרגים את הטעמים בצורה משגשגת. ואם אתם שמים לב לרוטב, תודו שלא לקח זמן רב למצוא את השילוב המושלם בין רוטב עגבניות, סוכר ואורגנו, שנותן את הטוויסט המקורי.
שלבי ההכנה
1. במ bowl גדול נעביר את העוף הטחון, הביצה, הפנקו, הבצל, השום, פירה תפוחי אדמה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
2. נלוש את התערובת היטב עד שהכל מתאחד, וניצור קציצות בגודל הרצוי – לא קטנות מדי, כי הן יתכווץ בחום, ולא גדולות מדי – שלא יתבשלו בפנים.
3. במחבת גדולה, נמזוג שמן זית ונחמם על חום בינוני.
4. נטגן את הקציצות מכל הצדדים עד שהן משגעות ומשחימות (כ-5-7 דקות).
5. כמו המאסטרים, נניח את הקציצות על מגבת לייבוש.
6. באותה מחבת, נוסיף את רוטב העגבניות, הסוכר והאורגנו, ונביא לרתיחה.
7. נחזיר את הקציצות למחבת ונמזוג עליהם את הרוטב.
8. נבשל יחד כה נצפה שהקציצות יהיו מבושלות במרכזן (כ-30 דקות).
9. לפני ההגשה, נוסיף פטרוזיליה קצוצה מעל וזהו!
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את העוף בטופו טחון או קוואקר, והכינו בלי ביצה. הרוטב נותן לכל מנה עוד "שכבת טעם" מדהימה! פשוט מושלם.
תוספות ושדרוגים
אם אתם באמת רוצים לשדרג את המנה האגדית הזו, לשקול להוסיף תוספות כמו ירקות קלויים כמו גזר או קישואים, המתאימים למנה הראשית. גם אורז או פירה תפוחי אדמה יהיו בחירה נהדרת. ניתן לשדרג עם קצת גבינת מוצרלה מעל לקציצות ואם אתם חובבי חריף, כמה פלפלונים חריפים יוסיפו לכם את הבוסט המושלם.
וסתם בין חברים, אל תשכחו להגיש עם לחם טרי לצבוט את הרוטב הנפלא! ואולי לקינוח… עוגה שוקולד נימוחה? מי יכול לעמוד בפני המתוק הזה?
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור על קציצות העוף טריות יותר?
הקציצות יכולות להחזיק במקרר עד שלושה ימים. ניתן גם להקפיא אותן בתבניות. אם אתם עתידים להקפיא, עדיף להפרידן בניילון.
האם אפשר להחליף את העוף בבשר אחר?
כמובן! קציצות עם טופו, בשר בקר או הודו מצריכות רק שינוי קל במרכיבים.
מה עושים אם כל פנקו לא זמין לי?
אפשר להשתמש בקמח לחם, בעל תוצאה דומה, או אפילו קמח תפו”ע לגירסה כשרה לפסח!
איזה רוטב מתאים לצד הקציצות?
רוטב יוגורט עם הרבה עשבי תיבול או רוטב צ'ילי מתוק יכולים להוסיף עוד עונג בצלחת.
האם יש טכניקות שונות להכנת קציצות?
כן, אפשר גם להכין קציצות בתנור על תבנית עם נייר אפייה. הן יוצאות אווריריות יותר!
מהו הגובה המומלץ לקציצות?
בערך 3-4 ס"מ, כך שהן יספיקו להתבשל היטב ולא להתייבש.
אפשר לסנן את הרוטב?
אם אתם מעדיפים תחושה רכה יותר ורוצים להפוך את המנה לדלת פחמימות, ניתן לסנן במרית.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
עורן של הקציצות אמור להיות זהוב ומוכן, והן לא צריכות להיות רוטטות כשנוזלים מהם נוזלים.
איזה ירק להוסיף כדי להפוך את המנה לבריאה יותר?
גזר, קישואים או מרווה יכולים להעניק את השדרוג.
באיזה תבלינים אפשר להשתמש לחיזוק הטעם?
מלבד אורגנו ניתן להוסיף טימין, רוזמרין או דוקא עירית לקציצות.
נראה לי שבפעם הבאה שתבקרו במטבח, אתם תזכרו את המתכון המופלא הזה! אז קדימה, אל תתפנקו. שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות ותהנו יחד.