קציצות מרוקאיות ברוטב – המתכון שישנה לכם את הארוחה
קציצות מרוקאיות ברוטב – מתכון אגדי שכדאי לקחת את הזמן להכינו!
אם אתם אוהבים אוכל מרוקאי, אין ספק שהגעתם למקום הנכון. היום נלמד איך להכין קציצות מרוקאיות ברוטב מדהים, ומהסוג שממכר כל כך שאתם תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות. קציצות הללו פשוט משגעות, והן משלבות את הטעמים העשירים של התבלינים המרוקאים יחד עם רוטב עשיר שיגרום לכם לרצות עוד ועוד. תעצרו הכל, כי המנה הזו היא מושלמת עבור כל ארוחה! אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות מרוויחים!
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל בהכנה, חשוב לדעת מה אנחנו צריכים. אז נעבור על החומרים והרכיבים המופלאים עבור הקציצות והתבשיל:
- 500 גרם בשר טחון (בקר, הודו או תערובת)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פאנקו או קמח (לגרסה ללא גלוטן – ניתן להשתמש בקמח שקדים)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה חריפה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
עכשיו נעבור לרוטב המיוחד:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 2 עגבניות בשלות קצוצות (או רוטב עגבניות)
- 1 כוס מים
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בשעועית שחורה מרוסקת. כך תוכלו ליהנות מהמנה גם אם אתם נמנעים מבשר. עוד אפשרות היא להשתמש בפתיתי סויה ושלל טעמים באותה צורת ההכנה!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לקום ולעבוד! בואו נתחיל להקפיץ במטבח.
- נמצא קערה גדולה ונשאיר את הבשר הטחון בתוך הקערה.
- נוסיף את הבצל הקצוץ, השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הביצה, הפאנקו, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל.
- נערבב היטב את התערובת עד שנוצר בצק אחיד.
- נחלק את התערובת לקציצות בגודל של כדור פינג פונג.
- בינתיים נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
- נניח את הקציצות במחבת ונערבב כך שיהיו מבושלות מכל הצדדים והן מתחילות לקבל צבע חום יפה.
- כשסיימנו להכין את הקציצות, נוציא אותן מהמחבת ונשים בצד.
- באותה מחבת, נניח את הבצל הקצוץ ונבשל (נחכה שיתרכך).
- נוסיף את העגבניות ונבשל אותן כ-5 דקות עד שהן מתרככות.
- נוסיף את המים, הכורכום, הקינמון, הפפריקה, ומעט מלח ופלפל.
- נחזיר את הקציצות למחבת, נטפח בעדינות על הרוטב ונבשל על חום נמוך במשך 20 דקות.
כשהקציצות רכות והטעמים חדרו, אנחנו מוכנים להניח את הסיר על השולחן וליהנות מהמנה המדהימה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להרים את המנה לגבהים חדשים, בבקשה! כמה רעיונות לשדרוגים:
- אפשר להוסיף פרוסות פלפל ירוק חריף לקציצות כדי להגביר את הטעמים.
- אם אתם אוהבים מתוק, הוסיפו מעט דחיסות של צימוקים לרוטב.
- לגרסה עוד יותר נימוחה, ניתן להוסיף קרם קוקוס לרוטב.
- להגשה – לא לשכוח לקשט עם עלי פטרוזיליה קצוצה!
עכשיו, כשכל הטעמים משתלבים יחדיו, זכרו שהמנה הזו היא כמו חיבוק חם של אמא. כל ביס מורכב מרוטב עשיר ומלא בטעמים, מלווה בקציצות רכות ונפלאות. אני מזהיר אתכם – זה ממש ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות על המתכון
האם אפשר להקפיא את הקציצות לפני הבישול?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הקציצות, לפזרן על תבנית ולהקפיא. לאחר מכן, להעביר לשקיות אטומות.
מה ניתן להגיש עם הקציצות?
מעולה להגיש אותן עם אורז, קוסקוס או אפילו חלה טרייה כדי לספוג את הרוטב!
האם אפשר להכין את הרוטב בנפרד?
כן, אתם יכולים להכין את הרוטב בנפרד ולאחר מכן להוסיף את הקציצות אליו לפני הבישול. זה מקבל טעמים אחרים, שזה כיף!
האם ניתן להכין גרסה ללא בשר?
בהחלט, גרסה טבעונית היא אפשרות מצוינת. תחליפו את הבשר בטופו, פטריות או עדשים.
מה אם אני לא אוהב קינמון?
אף בעיה! תוכלו להשאיר אותו החוצה או להחליף אותו بالتבלינים שמעדיפים, כמו כמון נוסף.
כמה זמן לוקח להכין את הקציצות?
כל התהליך לוקח בערך 70 דקות, אבל התוצאה מדהימה!
האם אני יכול להשתמש בתבלינים אחרים?
בוודאי! תרגישו חופשי להתנסות עם תבלינים כמו זרעי קימל או תערובות תבלינים שונות.
אני רוצה כמה קציצות נימוחות יותר, איך אני יכול להשיג את זה?
הכנסת מעט יותר לחם לתערובת או קמח יכולה ליצור קציצות יותר רכות. שחקו עם המרכיבים!
איך כדאי לצנן את קציצות שנשארו?
אפשר לשים בקופסאות אטומות במקרר למשך 3-4 ימים, או להקפיא אם רוצים לשמור יותר זמן.
איך אני יודע שהן מוכנות?
אם הקציצות רכות מבפנים והן קיבלו צבע חום יפה מבחוץ, סימן שהן מוכנות!
קציצות מרוקאיות ברוטב מדהימות, הן מופת של איך אוכל יכול להיות טוב ונעים אפילו בימיי החורף הקרים. Encourage את החברים שלכם לנסות להכין את המתכון ולשתף את התוצאות ברשתות חברתיות. תיהנו!