קציצות טוניסאיות עם תפוחי אדמה שתמצאו במגוון טעמים
"`html
קציצות טוניסאיות עם תפוחי אדמה
על פי המיתולוגיה, כל מנה טוניסאית מכילה בתוכה סיפור מרהיב, והשילוב בין קציצות טוניסאיות לתפוחי אדמה הוא שילוב שכל ביס ממנו הוא כמו ביקור חם אצל סבתא. הם מתערבבים יחד לתוך תבשיל אגדי, מהיבול המושלם של מסורת ים-תיכונית, שמעלה חיוך על הפנים ומזכיר את טעמי הילדות. כאן מוזמנות מנות מלאות טעמים עשירות, עם תיבול שהופך כל קציצה למשגע. כאשר נפגשים טעמים חמים, עשבים טריים ורכות תפוחי האדמה – מתקבל דואט שמעטים יודעים לעמוד בפניו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר טחון (אתם יכולים לבחור בין בשר בקר או עוף)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיניים שום קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים (כדי שהקציצות לא יתייבשו)
כמובן, אם אתם מתכננים להכין גרסה טבעונית, אפשר לשדרג עם תערובת של קטניות ואחר כך לשלב עם גרגרי חומוס מעוכים.
שלבי ההכנה
- קודם כל, נערוך הכנה כדי שיהיה לנו נוח – נניח כל רכיב על השולחן, כך שהכל יהיה בהישג יד.
- בקערה גדולה, נמזוג את הבשר הטחון ונתחיל להוסיף את הבצל, השום, הפטרוזיליה והכוסברה ונערבב היטב. התערובות יתחילו להתגבש יחד לתוך מלכה.
- נוסיף את הביצים, פירורי הלחם, הפפריקה, המלח והפלפל ונערבב עד שהכל מתאחד לתערובת מדהימה.
- נשתף בזהירות ונהפוך את התערובת לגלילים קטנים או קציצות. אתם יכולים לקבוע את הגובה והגודל שאתם מעדיפים.
- בינתיים, נרתיח מים בסיר עם תפוחי האדמה עד שהם רכים, במשך 15 דקות. נוודא שלא יתרככו יותר מידי!
- נחמם שמן זית במחבת. כאשר השמן חם, נוסיף את הקציצות ונפזר מעל מים (כדי שהן לא יתייבשו).
- נכסה את המחבת וניתן לקציצות להתבשל במשך 10 דקות על חום בינוני.
- נסובב את הקציצות על הצד השני, נוסיף את תפוחי האדמה המבושלים, ונטגן עוד 15 דקות.
- נשקול לחדש את התיבול אם צריך, ובזמן שהכל מתבשל להרגיש איך הבית מתמלא בניחוחות לא ניתנים להסבר.
- כשהכל מוכן, נניח את הקציצות על צלחת עם תפוחי האדמה לצידן – תודו שזה נראה פשוט מעלף!
אם תרצו לשדרג את המנה, אתם יכולים להוסיף רוטב עגבניות מתובל למעלה, להתעטף בתיבול פיקנטי של טחינה, או אפילו לערבב בסלט ירקות מוחמץ שישלים את הקונספט הבריאותי.
שאלות ותשובות
איזה בשר אפשר להשתמש במקום בשר טחון?
אפשר בוודאות לבחור בבשר עוף טחון או בעוף ללא עור. כך שתקבלו מנה לא פחות טהורה.
האם אפשר להקפיא קציצות מוכנות?
בוודאי! קציצות מבושלות יכולות להילקח להקפאה. עטפו כל קציצה בנפרד ועשו שימוש מרגע הצורך.
מה אני עושה אם התערובת רטובה מדי?
לפרטים יש לכם להזרים עוד קצת פירורי לחם עד שהמבנה יתייצב.
אפשר להכין קציצות לא מטוגנות?
בדיוק בגבולות הקציצות התחייבות לצורות בריאות – בהחלט, אפייה בתנור באורך 20 דקות ב-180 מעלות תיתן תוצאה נפלאה!
אולי אפשר להחליף את תפוחי האדמה במשהו אחר?
במקום תפוחי אדמה, אתם יכולים לשלב עם קישוא או חצילים. כל בחירה תעשה את המנה שובירת שיאים מאלפת.
באיזה רוטב אפשר לשקשק מעל או בצד?
רוטב יוגורט עם שום, טחינה או אפילו חמאת בוטנים יעשו מנה נוגעת לרוב החושים שלכם.
מה קורה אם אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן?
שימוש בקמח תפו”א ו/או קמח מעדניה אחרת תדרשו להתרגל לדל פחמימות, אך אחלה אפשרות!
איך עלי לאחסן את הקציצות לאחר ההכנה?
כדאי לשים בקופסה עם מכסה ולהקפיא. המתכון שולי או נשאר טרי.
באיזה תוספות אוכל ללוות את המנה?
כותנו במקום סלט ירקות מתובל, או לתפוס חלה טרייה ולהתענג על כל ביס.
איפה אפשר לקנות מגוון התבלינים המיוחדים?
חנויות המתכננות תבלינים אלטרנטיביות, כמו גם בשווקים מקומיים וכל סופרמרקט מציע צבעוניות גוונים לרשותכם.
המתכון הזה הוא מתכון שאין להחמיץ – אנחנו בטוחים שתוך זמן קצר תעלו את התמונה שלו ברשת, תשתפו עם כל החברים, ותמשיכו לחפש עוד אופציות למשתף ביצירתיות שלכם! תחגגו, תאמרו ספר קוויים ותזכרו להכות טוב תבלינים.
"`