קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות שיגרמו לכם להתמכר
קציצות בשר עם תפוחי אדמה ועגבניות – המתכון המושלם!
דמיינו את עצמכם בבית, בשעת ערב מוקדמת, כשאתם מריחים את הניחוחות המקומיים שמשתלטים על המטבח. בעצם, מה יכול להיות טוב יותר מקציצות בשר עסיסיות, מלאות בטעמים, לצד תפוחי אדמה ורוטב עגבניות עשיר? יש משהו מאוד מדהים במנה הזו, ולכולנו יש געגוע לעטיפת התשוקה שהיא מביאה אל השולחן, כמו אלו שאמא או סבתא הכינו כאשר היינו ילדים. הקציצות האלה הן לא סתם קציצות, הן פשוט אגדי, משגע ומעלף! והן בכלל לא מסובכות להכנה, למרות שהן מרגישות כמו מאפה מתוך מסעדה יוקרתית.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מכין 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נדבר על מה שאנחנו צריכים כדי ליצור את המנה המדהימה הזו. ברור לכולם שחשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים, אז הכינו את עצמכם לחוויה קולינרית יוצאת דופן:
- 500 גרם בשר טחון (כפי שאפשר לבחור בין בקר, עוף או אפילו טופו כשגרסה טבעונית)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 3 כפות קמח (אפשר לשים קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס רוטב עגבניות (אחד מהמוכנים, או ברוטב עגבניות ביתי)
- ש כפית כמון (אפשר להוסיף עוד תבלינים לפי טעם אישי)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות שמן זית
מרכיבים חלופיים
בתור אנשים שמעריכים גמישות במטבח, כדאי לדבר גם על אפשרויות אחרות:
- כדי להפוך את המנה לבריאה יותר, תוכלו להחליף את תפוחי האדמה בעדשים או קישוא.
- אם אתם רווים אלרגיים לגלוטן, קמח תפו”א הוא פתרון מעולה!
- כמו כן, ניתן להוסיף ירקות נוספים כמו גזר או קישוא לתערובת של הקציצות.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס לעובי הקורה! הבה נתחיל בהכנה של הקציצות:
- מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, תפוחי האדמה, הבצל, השום, הקמח, הביצה, הפטרוזיליה, הכמון, המלח והפלפל. מערבבים הכל יחד עד שהתערובת מתאחדת.
- לוחצים עם הידיים על התערובת והופכים אותה לכ-12 קציצות.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני, ואז מטגנים את הקציצות מכל צד כ-5 דקות, עד שהן הזהובות.
- מעבירים את הקציצות המוכנות לרוטב עגבניות ורותחים על להבה נמוכה במשך כ-20 דקות, נותנים לטעמים להתאחד.
- בינתיים, אפשר לבשל תפוחי אדמה במים, עד ריכוך, ואז לסנן אותם.
- מגישים את הקציצות לצד תפוחי האדמה, ומונחים עליהם רוטב עגבניות מזין ומענג.
הרפתקאות בממלכת התוספות!
איך אפשר לשדרג את המנה הזאת, אתם שואלים? יש אין ספור דרכים להוסיף למתכון הזה טעמים ייחודיים ומרעננים:
- תוספת של צ'ילי תוסיף לפלטה גם עקיצה חריפה.
- אפשר לשדרג עם גבינה מלוחה שתומסיצית על הקציצות, מושלם כמו פיצה!
- רוטב שום עם יוגורט על הצד צועק לחיים!
- ואפילו פרוסות זיתים שחורים או ירוקים, שנותנים את הנעימות הים-תיכונית.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הקציצות, להקפיא ולחמם אותן בעת הצורך.
יש לכם טיפים לבישול מוצלח יותר?
שימוש בבשר טרי הוא ההצלחה של מתכון הזה.
איך יודעים אם הקציצות מוכנות?
הן צריכות להיות בנות צבע זהוב ומוכנות מבפנים, הקפידו לא לבשל יותר מדי.
אפשר להכין וריאציה צמחונית?
כמובן! פשוט השתמשו בטופו או בפטריות לקציצות שיפתה את החיך שלכם.
מה ניתן להחליף במקום קמח?
ניתן להשתמש בקמח תפו”א או שיבולת שועל טחונה.
האם יש אפשרות להכין אותן בתנור?
כן! קציצות בתנור יוצאות רכות ומאוד טעימות.
אם אני רוצה לדעת איך להכין רוטב עגבניות ביתי?
שילוב של בצל, שום, עגבניות מרוסקות וכוסברה பணק.
מה המתכון היה כמו ימי הילדות שלי?
הדבר הזה מתקשר עם הנוסטלגיה של סבתא שהכינה קציצות חמות כשחזרנו הביתה מבית הספר.
איך אפשר להגיש את זה?
מומלץ להגיש עם סלט ירקות רענן כדי לפצות על הטעמים והערכים התזונתיים.
איזה קינוח כדאי להכין אחר כך?
המלצה חמה שלי היא על פודינג שוקולד עשיר או עוגת גבינה – אין מישהו שיעמוד בפני השילוב!
אז מה עוד אתם צריכים? יצאו לכם קציצות מדהימות, מעלפות, וממכרות! בעיני, כל פלפל שיכול להוסיף טוויסט למנה הזו, הופך את זה לארוחה נדירה. אין ספק, אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים וספרו להם על המנה המושלמת הזו! מי יודע? אולי גם הם יפתיעו אתכם עם קציצות בסגנונם!