קציצות בשר עם עלי מנגולד ברוטב עגבניות שכל אחד יכול להכין
קציצות בשר עם עלי מנגולד ברוטב עגבניות
לא אחת אנחנו מוצאים את עצמנו מחפשים את מנת השביעה, המנחמת וגם המיוחדת שתכבוש את לבבנו.
קציצות בשר עם עלי מנגולד ברוטב עגבניות הם בדיוק מה שאנחנו נזקקים להם בימים קרים או סתם כאשר יש לנו מעט יותר זמן להשקיע במטבח.
ברגע שתשחו את הקציצות עם הרוטב העגבניות המעלף הזה, והארומה של הבשמים תתפשט ברחבי הבית, לא ניתן יהיה להימלט מהקסם שלהן.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנשחף בפלאי הבישול, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים למנה מדהימה הזו.
נתחיל עם מרכיבים בסיסיים, אך חשובים, ונוסיף גם כמה טיפים כדי שהחגיגה תהיה מושלמת.
- 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תערובת של שניהם)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פanko (או פירורי לחם)
- 1/2 כוס גבינת פריזאי או מוצרלה
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס כוסברה קצוצה
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לטעם
- 4-5 עלי מנגולד קצוצים גס
מרכיבים חלופיים
למי שמחפש לגרסה בריאה או טבעונית, יש אפשרות להמיר את הבשר הטחון בעדשים ירוקות או חומוס קצוץ.
שילוב של קישואים מבושלים יכול להוסיף לתערובת לא רק טעם אלא גם רכות.
לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן במקום ה-panko.
שלבי ההכנה
כעת, נתחיל בתהליך הפלאי של הכנת הקציצות, ונקפוץ אל שלב השוק עם הבצק הסודי שלנו.
- בקערה גדולה, נשלב את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה, פנקו, גבינת פריזאי, פטרוזיליה, כוסברה, כמון, מלח ופלפל.
- נערבב היטב את התערובת בידיים עד שהיא מתאחדת ויוצרת תערובת קלה לעבודה.
- נוסיף את עלי המנגולד הקצוצים לתערובת ונערבב בכל תשומת הלב.
- נחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
- ניצור קציצות קטנות מהתערובת, בגובה של כ球 כדור טניס קטן.
- נטגן את הקציצות בשמן החם עד שהן מזהיבות מכל צד (כ-5 דקות לכל צד).
- כשכל הקציצות מטוגנות, נעביר אותן לצלחת.
- באותה מחבת, נוסיף עגבניות קצוצות עם מעט מלח, ונבשל עד שהן מתרככות.
- נחזור את הקציצות למחבת ונטגן אותן ברוטב כ-10 דקות.
- נגיש חם עם אורז או פירה.
שדרוגים ותוספות
כמה טיפים שיכולים לשדרג את המנה עד להגדרה "אגדי"! אפשר להוסיף לתערובת קציצות גם קישואים קצוצים, טחינה או אפילו חריף לאוהבי התבלינים.
יש לכם מוסיקה תוכלו להגיש את הקציצות עם סלט קצוץ או טחינה ביתית שתשדרג את המנה למרענן במיוחד.
שאלות ותשובות על המתכון
מה להגיש לצד הקציצות?
הכי טעים להגיש אותן עם אורז או פירה, אך גם סלט ירקות טרי בניחוח לימון יכול להוסיף רבות.
אפשר להקפיא קציצות אחרי הבישול?
בהחלט! קציצות נשארות טובות גם לאחר הקפאה, רק הקפיאו אותן בשקיות אטומות כדי למנוע כוויות קיפאון.
אילו לרוטב אפשר להוסיף?
אפשר להוסיף לתוך הרוטב ירקות קצוצים, זיתים או חומץ בלסמי ליותר טעם עומק.
מה אם אין לי מנגולד?
אפשר להמיר אותו בעלים אחרים כמו תרד או אפילו כרוב.
כמה זמן אפשר לשמור קציצות במקרר?
הן שומרות על הטעמים עד שלושה ימים במקרר, כל עוד הן מאוחסנות נכון.
אם אני רוצה את המנה חריפה, מה לעשות?
ניתן להוסיף לרטבים צ'ילי חריף קצוץ או פפריקה חריפה.
מה לעשות אם התערובת יוצאת רכה מדי?
הוסיפו כף או שתיים נוספות של פנקו או פירורי לחם כדי לספוג נוזלים.
האם אני יכול להכין את הקציצות מראש?
כן! אפשר להכין את הקציצות יום קודם ולשמור במקרר עד הבישול.
מה אפשר לשתות לצד המנה הזאת?
יין אדום יעמוד מצוין לצד הקציצות, אבל גם מים מוגזים עם לימון ירעננו את החיך!
האם יש אפשרות לגרסה צמחונית?
בוודאי! אפשר לשלב חומוס טחון יחד עם ירקות קצוצים כמו גזר או קישוא.
עכשיו אתם מצוידים בכל המידע שמאפשר לכם להכין קציצות בשר עם עלי מנגולד ברוטב עגבניות בצורה מושלמת.
אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, ולספר להם על המסע המושלם בעולם הטעמים שאתם הולכים לחוות!