קציצות בשר על האש שמשאירות טעם של חיים כהן
"`html
קציצות בשר על האש כמעט ברמה של חיים כהן
תשמעו, כאשר אנו מדברים על קציצות בשר, זו לא סתם מנה. מדובר באחת מהקלאסיקות שגורמות לנו להרגיש כמו ילדים שוב, מאושרים ומלאים באנרגיה. קציצות בשר על האש, עם רוטב מדהים, עשבי תיבול טריים, וטעמים שיסחפו אתכם, ממש מעלות את כל חוויית הבישול שלכם לרמה חדשה. אז תוכלו לדמיין את עצמכם יושבים בגינה, הרוח מנשבת, ואתם מלקקים את אצבעותיכם לאחר כל ביס?
אז מה אתם אומרים? נשמע טוב, לא? בואו נתחיל בהכנה ואחרי זה נפרט גם על כמה שלבים על הדרך, שיכולים לשדרג את המנה שלנו גם בצורה מרהיבה וגם בטעמה. יחד עם המתכונים, אני אשתף אתכם בכמה טיפים מהניסיון שלי, כי הרי קציצות בשר מושלמות זה מדהים, אבל קציצות בשר על האש – זה אגדי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וגרסה למנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המדהימות האלה, נזדקק לכמה מרכיבים בסיסיים, שהכל עובר אצלם במטבח שלנו. זה הזמן להוציא את פנקסי המתכונים ולרשום:
- 500 גרם בשר טחון (הכי טוב חצי טלה וחצי בקר לתוצאה נימוחה)
- 1 תפוח אדמה בינוני, קלוף ומגורר
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
- 3 כפות כוסברה קצוצה טרייה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שיני שום קצוצות (אופציונלי, אני ממש ממליץ!)
- תיבול נוסף כמו כמון או פפריקה (זה מה ששובר את השגרה!)
המרכיבים הפשוטים האלה יוצרים מנה שכולת טעמים שנמסים בפה, דחוסה בעשבי תיבול ובניחוחות שאני בטוח שיגרמו לכם לחשוב "בא לי עוד!"
שלבי ההכנה
אחרי שדאגנו לשלב הכל, אפשר לעבור לשלב הכי כיף – ההכנה של הקציצות הנפלאות שלנו.
- מניחים את הבשר הטחון בקערה רחבה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, תפוח האדמה המגורר, ביצה, פטרוזיליה וכוסברה.
- מתבלים במלח, פלפל, שום קצוץ ותיבול נוסף לפי הטעם.
- לשים את התערובת עם הידיים עד שהתערובת מתאחדת והיא ממש חלקה.
- מניחים לשולחן את המנגל (או את מכונת הגריל שלכם) ומחממים על חום גבוה.
- משמיעים את המוזיקה האהובה עליכם בעצם, הרי זה כל הקסם!
- רותחים את שטח השפתיים – תכינו כמעט 10-12 קציצות מדהימות.
- שמים את הקציצות על המנגל וצולים כל קציצה כ-5-7 דקות מכל צד.
- כשהקציצות מזהיבות, חורגות כל כך, והטעם המושלם רק מחכה להיבלע.
- נפנים כל סלט או רוטב שתרצו ויוצא לקיץ!
מרכיבים חלופיים
כמובן שיש אפשרויות נוספות שאתם יכולים לשקול:
- כדי לעשות את המתכון טבעוני, תוכלו להמיר את הבשר בטופו או שעועית שחורה מרוסקת.
- לגרסה ללא גלוטן, פשוט עזבו את פירורי הלחם ונסו לקמח תפו”א או לקמח מצה. לחיים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הקציצות שלכם למשהו משגע ומיוחד, אני ממליץ לנסות את ההמלצות הבאות:
- שילוב של תבלינים שונים כגון קימל או קינמון יכול להעניק רמז של טעמים אקזוטיים.
- לשקשק עם גבינת פטה מעל הקציצות מיד לאחר שהן מוכנות – זה בנוסף למתכון עשוי להפתיע את האורחים!
- אפשר לשלב עם רטבים שונים – טחינה, צ'ילי, או אפילו רוטב סויה לאוהבי הטעמים החריפים.
- חיוך בצל של בצל מקורמל נותן את טעם התפ שלך.
שאלות ותשובות
האם הקציצות מתאימות לילדים?
אכן, קציצות הבשר הן מנה אהובה על ילדים ורובם ייהנו מהן בלי להרגיש את התבלינים בצורה מאוד חזקה.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
על הקציצות להיות חומות מזהובות ורכות כלפי פנים. בדקו אם לא יש דם במרכז. אם יש, מומלץ להמשיך לבשל עוד כמה דקות.
אפשר להכין קציצות כאלה גם בתנור?
בהחלט! זו דרך מאוד קלה ובריאה. תנו לקציצות להתבשל בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.
מה עושים אם התערובת יצא סמיך מדי?
תוסיפו כף מים או ביצה נוספת כדי להקל על ההכנה.
האם אפשר להקפיא קציצות מוכנות?
בוודאי! אפשר להכין כמות כפולה, להקפיא ולהשתמש כשצריך.
איזה רוטב מומלץ להגיש עם קציצות הבשר?
רוטב פיקנטי או טחינה עם שמן זית מתאימים מאוד.
מה הכי טעים להגיש עם הקציצות?
סלט ירקות קיץ טרי, או חומוס, יכולים לשדרג את הארוחה.
כמה זמן הקציצות שורדות במקרר?
כארבעה ימים. אל תשכחו לחמם שוב לפני ההגשה.
האם ניתן לשנות את התיבול לפלפל חריף?
בהחלט! תוספת חריף תעשה את הקציצות שלכם ללהיט לחריפים!
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
סביר להניח שמדובר בקציצות מגוונות שמתאימות גם לאורחים וגם למשפחה, הן בריאות וממכרות.
אז מה אתם מחכים? חפשו את המרכיבים, הכניסו את הכישורים שלכם למטבח, ותהנו מקציצות בשר על האש הכי טובות שיש! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ואנשים אהובים נוספים ברשתות החברתיות! תנו להם גם את האפשרות להרגיש את הקסם.
"`