קציצות בשר טחון עם ירקות שלא תרצה לפספס

קציצות בשר טחון עם ירקות – מנה חלומית שלא תצליחו לסרב לה

בתחום הקולינרי, ישנם מאכלים שמחזיקים במעמד מיוחד בלבבותינו, קציצות בשר טחון עם ירקות הן כאלו שמזכירות לנו את הבית, את קולות הסירים המבעבעים ואת ריח התיבול המפנק שעוטף את הבית. במנה הזו, כל ביס הוא כמו צליל של חליל, משגע אבל מושלם. התוספות והיערות, כמו נופי חג, מוסיפים לצלחת צבעים ועונג. מדובר בקציצות שהן אגדה קולינרית, שהכנתן היא כמו יצירה אמנותית – ובעיקר, הן ממכרות בצורה שאי אפשר לעלות על הדעת!

זמן הכנה: 60 דקות | רמת קושי: בינונית | כמות מנות: 4–6

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נצלול אל תוך רשימת הרכיבים, המדהימים והטריים, שיהפכו את קציצות הבשר שלכם לחוויה הכי טעימה שיש:

  • 500 גרם בשר טחון (פרגית, עוף או בקר – כל מה שעושה לכם טוב)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום מרוסקות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר גם להשתמש בפירורי לחם מקמח שקדים לגרסה דלת פחמימות)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס נענע קצוצה
  • 1/2 גזר בגודל בינוני קצוץ דק
  • 1 קטשופ או רסק עגבניות (לטעם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית לריסוס שטח הבישול

שלבי ההכנה

הגענו לשלב המרגש ביותר! אחרי שגמרנו לאסוף את כל החומרים שיתאמו את הכנת הקציצות, נצא לדרך עם ההכנה:

  1. מחממים סיר עם מים רותחים ומלח, ומבשלים את הגזר עד שהוא מתרכך (כחמש דקות). מסננים ומניחים בצד להירגע.
  2. בקערה גדולה, שמים את הבשר הטחון, הבצל, השום, הביצה, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הנענע והגזר המבושל.
  3. מתבלים במלח, פלפל וקטשופ/רסק ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  4. מעצבים קציצות בעזרת ידיים רטובות בשני הפנים (כך שלא נדבק) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  5. מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני-גבוה.
  6. מטגנים את הקציצות מכל צד עד שהן משחימות (כ-5-7 דקות לכל צד).
  7. מעבירים את הקציצות המוכנות למגש ומניחים להם להתקרר לפני ההגשה.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

אין דבר יותר מהנה מלשדרג מתכון קלאסי. שקלו להוסיף לתערובת גם מרכיבים כמו צנונית מגורדת או קישוא, שנותנים טוויסט חדש לקציצות בשר. למי שאוהב יותר טעמים בשרניים, אפשר להוסיף גם מעט גבינת פטה או פרמזן לתערובת. לא לשכוח את הרוטב למעלה! כדאי שמישהו גם יכין רוטב יוגורט עם נענע ולימון – שילוב משגע!

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי כל המרכיבים?
אין בעיה! אפשר להחליף את הבשר עם חבילה של פטריות קצוצות או טופו כמילוי חלופי. תוספות אחרות כמו קישוא או קישואים יכולים להוסיף נפח.

האם ניתן להכין קציצות אלו מראש?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הקציצות מראש וכשיתקררו, להקפיא אותן. כשאתם רוצים לאכול, פשוט להפשיר ולטגן שוב.

מה עושים עם שאריות קציצות?
שאריות קציצות הן תמיד בעיה נעימה. אפשר להכין עימן סלט קציצות או לשים באורז טחון – בהחלט מנה טעימה.

האם הקציצות מתאימות לילדים?
למפתן גבוה של ילדים אפשר להוריד מתיבול. קציצות עם עוף טחון בדרך כלל מתקבלות בברכה.

איך לשמור על רכות הקציצות?
המפתח לרכות הוא לא לייבש את הקציצות על ידי טיגון מיותר. כדאי להשגיח על החום ושלא יישארו גם זמן רב בסיר.

האם ניתן להכין קציצות גם על במבה?
כן! אם יש לכם בעיה עם שמן, אפשר גם לאפות את הקציצות על תבנית עם נייר אפייה.

איזה תוספות אפשר להגיש עם הקציצות?
סלט ירקות טרי, רוטב יוגורט או טחינה, ואפילו פירה – כל אחד מהם הולך מצוין.

איך אני יכול להעלות את הערך התזונתי של הקציצות?
אפשר להוסיף תרד קצוץ, קישואים או אפילו קטניות כמו עדשים, שמשדרגות את הקציצות והופכות אותן בריאות ומזינות.

מה הדבר הכי חשוב לקחת מהמתכון הזה?
ההרגשה של הכנת הקציצות יחד עם המשפחה ואכילתן יחד – זה בערך מה שכל מתכון אמור לספק. חיבור, טעמים ומגע של אהבה על הצלחת!

אז שאתם עוסקים במתכון הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ורבים אחרים. מדובר באמת בסוד הקולינרי שלכם – וזה גם הזמן שלכם לזרוח במטבח! בהצלחה, ללקק את האצבעות!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
הזעת לילה וסרטן: מה עליכם לדעת עכשיו
הזעת לילה: האם היא באמת חשש לסרטן? הזעת לילה, או כפי שנקראת בשמות רבים אחרים, היא תופעה לא נוחה שפוגעת...
קרא עוד »
אוק 27, 2024
כמה קלוריות יש בכפית שמן? גלו את התשובה המפתיעה!
```html האם ידעתם כמה קלוריות יש בכפית שמן? החישוב המפתיע! שמן הוא אחד המרכיבים הבסיסיים במטבח שלנו,...
קרא עוד »
פבר 18, 2025
פרוסות שייטל ברוטב שכבשו את הלבבות בישראל
מתכון לפרוסות שייטל ברוטב מעלף הדמיון שלנו מפליג במנות קונספט, והפעם אנחנו נכנסים למטבח כדי לגלות את...
קרא עוד »
פבר 23, 2025
נגישות