קציצות בשר ברוטב עגבניות שיגרמו לכם להתמכר
מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות
תארו לעצמכם קיץ שיש בו חום ולחות, והריח המפתה של קציצות בשר מטגנות ממלא את האוויר. כל ביס מהם נמס בפה, וכל ביס מהקציצות האלו ברוטב עגבניות השופע והמרענן מעורר בכם רצון לעוד ביס. האם שמעתם על הקציצות המדהימות והאגדיות של סבתא? הן היו הלהיט של כל ארוחת חג, וכל מנת קציצות היא כמו חיבוק חם מהעבר. האמת היא, שלא צריך להיות מאסטר בישול כדי להכין את המנה המושלמת הזו, אלא פשוט גישה חיובית ומעט סבלנות, וכמובן מתכון עוקב. לקציצות הללו יש את כל מה שצריך כדי להפוך אותן למנה הכי טעימה שיש, גם אם הן מוכנות באהבה מטורפת.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8
מרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המהממות האלו, נזדקק לרשימת מרכיבים פשוטה אך משגעת. כאן הם לפניכם:
- 500 גרם בשר טחון (מומלץ בשר עגל, אך אתם יכולים לבחור גם עוף)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קלופות ומעוכות
- 1 ביצה בינונית
- 50 גרם פירורי לחם (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ½ כפית כמון טחון
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
- 500 גרם רוטב עגבניות (רצוי תוצרת בית אבל גם קנוי יכול לעבוד)
- 1 כף שמן זית או שמן קנולה לטיגון
הרכיבים יכולים להיות מותאמים
יש כמה חילופים שאפשר להציע: אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, תחליפו את הבשר בטופו מעוך או בשעועית מקולקלת. אתם יכולים גם להשתמש בפטריות קצוצות או בקיתון. אם אתם בעניין של טעמים יותר עדינים, אפשר להוסיף למתכון גם תבלינים כמו כורכום ולימון כדי להקנות לקציצות טאץ’ נוסף.
שלבי ההכנה
כעת ניכנס לשלבי ההכנה האחת לאחר השנייה, שיביאו אותנו לעולם המהמם של קציצות הבשר המוּרקדות ברוטב!
- מערבבים בקערה גדולה היטב את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום, הביצה, פירורי הלחם, והתבלינים: מלח, פפריקה וכמון.
- מניחים לתערובת לנוח במשך 10 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
- בתוך כף גדול, מתחילים ליצור קציצות בגודל של כדור פינגפונג.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הקציצות במשך 4-5 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ושחומות.
- מעבירים את הקציצות לצלחת ומניחים בצד.
- באותה מחבת, שופכים את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומחזירים את הקציצות אל הסיר, משאירים לבשל עוד 20 דקות על חום נמוך.
- מגישים חם, מפוזרים מעל פטרוזיליה קצוצה, ונושמים את הארoma של הקציצות ברוטב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את המנה הזו לעוד יותר אגדי, אפשר להוסיף לה מבחר של תוספות, כמו תרד בהכנה מקדימה, פתיתי גבינת מוצרלה או פרמזן מעל לפני ההגשה. האחרון בהחלט יוסיף לעניין באוכל שלכם, וזה בהחלט נמשך לעדי מסורת עם גבינות. אם אתם חובבי חריף, אפשר לשלב רוטב צ'ילי או פלפלים חריפים כדי להוסיף קצת פיקנטיות.
שאלות ותשובות
איך אני יכול להפוך את הקציצות ליותר בריאות? אפשר להחליף את הבשר הטחון בדלי קלוריות כמו עוף רזה או תחליפים צמחיים כמו טופו.
מה עושים אם אין לי רוטב עגבניות? אפשר להכין רוטב משלכם מתערובת עגבניות, שום, בצל ותבלינים, פשוט לבסס את זה על טעמים שאתם אוהבים.
האם אפשר להקפיא את הקציצות? בהחלט! קציצות יכולות להקפיא בצורה טובות לארוחה עתידית. חשוב להקפיא אותן לפני השבת לרוטב.
מי יכול לאכול את הקציצות האלו? הממכרות הללו מתאימות לכולם! גם לילדים, גם למבוגרים, וגם לכולם בין לבין.
אילו תוספות אני יכול להציע עם הקציצות? נודלס, אורז או פירה של תפוחי אדמה הם מתאימים מאוד לצד קציצות ברוטב.
איך להציע קציצות בשר לאורחים? אפשר להגיש אותן על מגש גדול עם רוטב מסביב ודקורציות שונות.
מה אפשר לעשות אם יש לי יותר מדי תערובת? ניתן להכין קציצות נוספות או פשוט לקפוא את התערובת למועד מאוחר יותר.
האם אני יכול להכין את הקציצות מראש? בהחלט, קציצות בשר יכולות להיות מוכנות יממה לפני ומאוחסנות במקרר.
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם קציצות שהוקפאו? לחמם בתנור או בסיר עם רוטב עגבניות עד שהן חמות.
מהם התבלינים המומלצים לקציצות? פפריקה, כמון, מלח ופלפל יכולים לעבוד נפלא, אך אתם יכולים להתנסות עם מה שמתחשק לכם!
בסיום, אם גם אתם התאהבתם במתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם! מי לא אוהב קציצות בשר מושלמות וממכרות? שתפו ברשתות החברתיות וגלו לעולם את הסוד שלכם!