קציצות ברוטב עגבניות של ג'קי אזולאי שיכבשו אתכם
קציצות ברוטב עגבניות של ג'קי אזולאי – מתכון מלהיב של גאווה ישראלית!
פגשנו את המתכון המדהים הזה על שולחן ארוחת שישי, והוא ערך עבורנו לא רק את הקציצות הברוטו, אלא גם את הזיכרונות שהפכו כל ביס למעלף. הרוטב המושלם, הקציצות הנימוחות והניחוחות שהסעירו את כל הבית, הביאו אותנו למצב של מאבק בלתי נגמר על הצלחת האחרונה. החיים קצרים מדי כדי לדלג על מתכונים שמשגעים אותנו! לפני שנצלול לעולם המופלא של קציצות ברוטב עגבניות של ג'קי אזולאי, נתחיל בקצת על איך תוכלו גם אתם לשחזר את הקסם הזה במטבח שלכם.
זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: קלה | מנות: 6-8 אנשים
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- סך הכל: 1 שעה
הרכיבים הדרושים
אז לפני שאנחנו מתקדמים, נשמע את המרכיבים הנדרשים כדי להפוך את המנה הזו לאגדה שתשאיר את כולם עם רצון לעוד:
- 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או טופו לגרסה טבעונית)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 800 מ"ל רוטב עגבניות (מדהים שאין עליו מתחרים)
- 1 כף שטוחה סוכר (להפחתת החמיצות)
- שמן זית לטיגון
לגרסה ללא גלוטן, ניתן להחליף את פירורי הלחם בקמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן. יש כאן כל כך הרבה אפשרויות שנוכל לשדרג את הקציצות ולדייק אותן בדיוק לטעמנו.
שלבי ההכנה
הגעתם לרגע הגדול! בואו נתחיל בהכנה המופלאה הזו!
- מועכים את הבשר הטחון עם הבצל והשום בקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצה, פירורי הלחם והפטרוזיליה ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מעצבים קציצות בגודל הרצוי וכוללים את כל האהבה שיכולה להיות בבלילה.
- מחממים שמן זית על מחבת ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן מזהיבות.
- מעבירים את הקציצות בצלחת ומניחים בצד.
- באותה מחבת, בקדמה של תחושת רעננות, יוצקים את רוטב העגבניות, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה.
- מחזירים את הקציצות לרוטב ומבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות, עד שהקציצות סופגות היטב את הטעמים.
- מגישים עם פסטה, אורז או לחם טרי.
עכשיו, כשיש לנו את המתכון הבסיסי, אפשר לשדרגו בכמה דרכים. למשל, אם אתם חובבי ירקות, תוכלו להוסיף קישואים, גזר או פפריקה לקציצות עצמן. זה ממש משגע!
אפשרויות שדרוג ותוספות
תוספות או שדרוגים יכולים להפוך את המנה לגמרי חדשה ומדהימה! הנה כמה רעיונות:
- שדרגו את הרוטב עם עשבי תיבול טריים כמו אורגנו או בזיליקום.
- הוסיפו קוביות של גבינת פטה מעל הקציצות לפני ההגשה. טעימה אגדה!
- לגרסה חריפה, הוסיפו מעט פלפל חריף לרוטב.
- אם יש לכם חיבה לתפוחי אדמה, סלט תפוחי אדמה מתובל יכול להשתתף בסעודה.
- לחובבי הבריאות, אפשר לשים בתיבול של הקציצות קמח שקדים במקום פירורי לחם.
אני חייב להדגיש שמדובר במתכון שממש קל להתאים אותו לפי הטעמים האישיים שלכם, כך שתהיו חופשיים לשחק עם הכמויות והרכיבים!
שאלות ותשובות
מה חשוב לדעת לגבי קציצות ברוטב עגבניות? קציצות טובות זקוקות לחום ובישול אטי כדי שסגנון ההכנה החם יתחזוק את כולם.
האם אפשר להכין את הקציצות ביום לפני הסעודה? בהחלט! תוכלו להכין אותן יום קודם ולשמור במקרר.
איזה סוג של רוטב עגבניות מומלץ? רוטב עגבניות טרי או כזה הבית הולך מדהים עם הקציצות.
האם ניתן להשתמש בבשר מבושל אחר? אפשר להחליף את הבשר בטופו או חומוס.
מה אפשר להגיש לצד הקציצות? פסטה, אורז או סלט ירוק מרענן מאוד מתאימים!
האם הקציצות מתאימות לילדים? בהחלט, כשיש רוטב טעים כמו הזה, הילדים ידגדגו לאכול.
איך אפשר לחמם את הקציצות לאחר בישול? חימום על מחבת או בתנור הם האפשרויות הטובות.
באיזה שלב מקבלים את הטעמים הכי טובים? כשקציצות סופגות את הרוטב בזמן הבישול האיטי.
למה מומלץ פשוט ללקק את האצבעות? כי כל מכסם של קציצה ברוטב הוא בגדר חובה!
האם אפשר להקפיא את הקציצות? כן, אפשר להקפיא את הקציצות ברוטב ולשמור לארוחה עתידית.
אם המתכון הזה שיגע אתכם כמו שהוא השפיע עלי, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים, משפחה ואפילו זרים ברחוב! החיים קצרים ורצוי לפנק ולחגוג עם אוכל טוב! תיהנו!