קציצות בקר עם תפוחי אדמה – מתכון קל וטעים!
קציצות בקר עם תפוחי אדמה – מתכון אגדי שלא תצליחו להתנגד לו
דמיינו לעצמכם ערב חורפי, ריח של אוכל ביתי עולה מהמטבח. קציצות בקר ריחניות, זהובות ואפילו קצת פריכות מבחוץ, לצד תפוחי אדמה רכים ואווריריים. לא סתם קציצות – אלא כאלה שהיו יכולות להיות מוגשות גם בשולחן חגיגי. מנה שמעוררת זכרונות מתוקים, ולצד כל ביס יעלה חיוך על פניכם. מדובר במתכון מדהים שמביא את הטעמים של סבתא, עם נגיעה מודרנית. הכתבה הזו מלאה בכיף, טעם, והכל ברגע אחד.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: בינוני. מתכון עבור 4-6 מנות.
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הקציצות המהממות האלו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 500 גרם בשר בקר טחון, הכי טרי שיש
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, מועכות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פאנקו (או breadcrumbs)
- 1/4 כוס פטרוזילה קצוצה (או כוסברה, תלוי בהעדפה)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית קסיספלין (או פלפל שחור גרוס)
- 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 כפות שמן זית
אם אתם רוצים לנקוט בגישה יותר בריאותית, אפשר להשתמש בבשר טחון לא שומני או אפילו בבשר עוף טחון. אי לכך, מתכון זה עשוי להתאים גם לגרסה דל פחמימות.
שלבי ההכנה
אחרי שמגניבים אנו את כל המרכיבים, אפשר לעבור לשלב הכנת הקציצות. כל שלב מאפשר לנו להרגיש את היצירתיות שלנו, אז בואו נתחיל!
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל והשום עד שהבצל שקוף וזהוב.
- מעבירים את הבצל והשום לקערה גדולה ונותנים להתקרר.
- מוסיפים את הבשר הטחון, הביצה, הפאנקו, הפטרוזילה והתבלינים לקערה ומערבבים היטב.
- לוקחים כמות מעטה מהתערובת ויוצרים קציצות קטנות בגובה כ-2 ס"מ.
- מחממים מעט שמן נוסף במחבת ומניחים את הקציצות בזהירות.
- מטגנים את הקציצות 3-4 דקות מכל צד עד שהן משחימות.
- בעוד הקציצות מתבשלות, מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם מעט מלח עד שהם רכים.
- מסננים את המים ומוסיפים לתפוחי האדמה שמן זית, מלח ופלפל.
- מניחים את הקציצות המוכנות על צלחת ומסדרים מסביב את תפוחי האדמה.
שדרוגים ותוספות
כמובן שזו רק ההתחלה! אפשר לשדרג את המנה הזו בכמה דרכים שיציבו אותה על מדרגה חדשה. אז מה עושים?
- אפשר להוסיף שברי גבינת פטה לתערובת הקציצות, וזה ייצור טעם חמצמץ ומיוחד.
- חושבים על טעמים אסיאטים? קחו ג'ינג'ר טרי ושום באבקת ירקות.
- לגרסה צמחונית, אפשר להחליף את הבשר בטופו כתוש עם ירקות קצוצים דק.
- זוקינים מגורדים במילוי הקציצות מוסיפים עסיסיות.
- על מנת להפתיע את האורחים, הכינו רוטב עגבניות ריחני להשרות את הקציצות לפני ההגשה.
שאלות ותשובות
מה ניתן להוסיף לתערובת הקציצות?
מומלץ להוסיף גבינת פטה, פטריות קצוצות, או אפילו זוקיני מגורר, זה נותן לעיסה קרמיות והופך את הקציצות למאוד זורמות.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
הקציצות צריכות להיות זהובות מ-Kחו בי הפנימי – תוכלו לבדוק עם מחט עץ אם היא יוצאת נקייה.
אפשר להכין קציצות לקפוא?
בהחלט! זה אפילו מעניין. הכינו את הקציצות וקרים. בהאזנתם, אפשר להפשיר לאורך זמן כמובן, אבל לפעמים הם יוצאים יותר טובים.
כמה זמן אפשר להחזיק קציצות במקרר?
הקציצות יישארו טעימות למשך 3-4 ימים במקרר, טפלו בהן בטמפרטורה נמוכה.
האם אפשר לטגן את הקציצות בצורה של מרק?
בטח! פשוט הכינו את הקציצות הקטנות, והוסיפו למרק לפני סיום הבישול. זה הכי טעים!
מה אם אני לא אוהב תפוחי אדמה?
אפשר להחליף את תפוחי האדמה באורז או אפילו בפסטה, תראו שכולם ייהנו מזה!
איך יודעים בכמה מלח כדאי להשתמש?
התשובה היא – טועמים! התבלינים משתנים בין אנשים, אז תתאים את המנה לפי מה שאוהבים.
מה הטיפ שלך להכנת האוכל?
להכין עם הרבה אבות ובני משפחה, החוויה היא חלק מהכיף!
אפשר להכין קציצות עם בשר עוף?
בהחלט! כל בשר טוב – אבל אל תשכחו לבדוק שהן מבושלות כמו שצריך.
האם ניתן להכין קציצות יחד עם ילדים?
זהו בהחלט מתכון נהדר עבור ילדים! אפשר גם להפעיל אותם להכנת קציצות עצמן, והכיף יכפיל.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! הפיצו את הטעמים המושלמים של הקציצות האלו לחברים ולמשפחה, כי כולנו יודעים שהאוכל הטעים הזה חייב להיות משותף. אתם תתענגו עליהם, והם יזכרו אתכם תמיד!