קציצות בקר ברוטב ב-10 דקות טעימות ורעూలות!
קציצות בקר ברוטב 10 דקות
לפעול במטבח זה קצת כמו קסם, כשאתם מצליחים לשלב רכיבים פשוטים ולהפוך אותם למנה שהמנחם הגדול חייך, נשמעת כמו מתכון של סבתא?! אז הכינו את הסכו"ל, כי הקציצות האגדיות האלה עומדות להמיס את לבכם מהר יותר מכל לביבות חנוכה! מדובר בקציצות בקר עם רוטב פשוט, שמביאות לכם את הטעמים המושלמים והמשגעים, בלי עיכובים, בסך הכל עשר דקות של הכנה. אז קחו לכם רגע ותתכוננו לפיצוץ טעמים חסר תקדים!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנת אוכל עבור: 4-5 אנשים
הרכיבים הדרושים
למתכון זה אתם תצטרכו מספר רכיבים פשוטים וטעימים, ועכשיו נתחיל:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 ביצה
- 50 גרם פאנקו (לחם מגורר) או פירורי לחם
- מלח ופלפל, לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- רוטב עגבניות מוכן (400 מ"ל)
- 1/4 כוס מים
- שמן לטיגון
מרכיבים חלופיים יכולה להיות אפשריות
אם אתם מחפשים גרסה ללא בשר, אתם יכולים להשתמש בטופו טחון או בקציצות מבוססות קטניות, כמו קציצות חומוס. זה ייתן לכם טעים, בריא ועם אחוזי חלבון מרשימים. כמו כן, אם אתם רגישים לגלוטן, פשוט החליפו את הפאנקו בפירורי לחם ללא גלוטן. לא משנה באיזה רכיב תבחרו, ההצלחה וריחות העונג יישארו אותו דבר!
שלבי ההכנה
והנה החלק שבו העלילה מתחממת. בואו נתחיל בשלבי ההכנה.
- מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
- מערבבים את הבשר, הבצל, השום, הביצה, הפאנקו, המלח והפלפל בקערה גדולה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מכינים קציצות בגודל כדור פורח ומניחים אותן בצד.
- טיגנים את הקציצות במחבת מכל צד עד שהן משחימות (כ-5 דקות).
- מוסיפים את רוטב העגבניות והמים למחבת, מכסים ומבשלים על חום נמוך כ-10 דקות.
- מניחים לקציצות להתבשל עד שהן מבושלות לחלוטין וסופגות את טעמי הרוטב.
- מגישים חם, עם פירה או אורז ליד. ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
בישול הוא אמנות! ואם אתם רוצים לשדרג את המנה עוד יותר, אפשר לנסות להוסיף לתערובת הקציצות מעט קימל או כמון, וזה יהפוך את הטעמים לאלו שיימשכו אתכם לכדורים שמעלפים על השולחן. חובבי החריף? הוסיפו מעט צ'ילי יבש או פפריקה חריפה לתערובת. מומלץ להגיש עם סלט ירוק מרענן כסלט צדדי שייצור שילוב טעים וקליל!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין קציצות לפני ובעצם רק לחמם אותן במועד מאוחר יותר?
אם הייתם שואלים אותי, בהחלט! אפשר להכין את הקציצות מבעוד מועד ולשמור במקרר עד שהן מתייבשות. לשימוש מאוחר יותר, פשוט תנו להן לחמם על כיריים יחד עם הרוטב.
מה עושים אם אני לא אוהב את רוטב העגבניות?
אין בעיה! אפשר להחליף את הרוטב בסויה או בקוקוס. זה יכול להביא למרקם חדש ומעניין שילך טוב עם הקציצות.
האם ניתן להוסיף ירקות לקציצות?
בהחלט! קציצות בקר הן בסיס מצוין להוסיף לתוך קישוא, גזר או פטריות קצוצות דק. זה גם יוסיף עוד טעמים ואפילו קצת בריאות!
אם אני רוצה שהקציצות יהיו מודרניות יותר, מה אני יכול לנסות?
אתם יכולים לנסות להוסיף לתוך התחתית של הקציצות פרוסות דקיקות של גבינת פרמזן או מוצרלה. כך תתקבל הופעה של קציצות נימוחות ומרשימות.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות במקרר?
הקציצות יישמרו בכיף במקרר 3-4 ימים. כדי לשמור על טעמן, כדאי לשמור אותן ברוטב יחד.
האם אפשר לתכנן מראש את המנה הזאת?
בהחלט! מתכונים כמו זה מתאימים ביותר להכנה מראש, כך שיתאפשר לכם להיכנס למצבים לחוצים בחיי היומיום.
האם יש שיטות להכנת קציצות באפייה?
בהחלט! אפשר לאפות את הקציצות בתנור במקום לטגן. בסופו של דבר, תצטרכו להתאים את הזמן בהתאם לגובה שלהם.
האם אפשר להחליף את הבשר בקר בבשר אחר?
כמובן! אפשר להשתמש בבשר הודו, עוף, או אפילו תחליפים צמחיים, אם זו הדרך שלכם.
מה קורה אם לבן הבית יש קשיים בצריכת תבלינים?
אם יש רגישות לתבלינים, בהחלט אפשר להשאיר תוספות לתקלות להתרחקות אבל אל תשכחו לדעת ששום, מלח בשימוש מועט ושומן לבן זה הבסיס לאוכל ביתי טעים!
אז, אחרי שבסוף המאמר הזה שיתפתם בידע החדש על הקציצות האלה, מדהים כמה שעתיים שאתם מתכוונים לנסות! אם הכנתם את הקציצות המושלמות האלה, אל תשכחו לשתף ותנו לחברים לדעת על המתכון המעלף הזה. אז מדוע לחכות? תעשו והכינו, ותהנו יחד!