קציצות בנינג'ה כך תכינו את המנה המנצחת!
קציצות בנינג'ה – כאשר המסורת פוגשת את החדשנות!
מי לא חולם על קציצות שהן גם מדהימות, גם ממכרות וגם חסרות תחליף? קציצות בנינג'ה משלבות את הטעמים המוכרים והאהובים של הבית עם טכנולוגיה המתקדמת להתמודדות עם המטבח המודרני. מתכון זה יסחוף אתכם למשך השעות הקרובות, כי כאשר תתחילו להכין, תחושת התלהבות תתפוס אתכם בכל פינה במטבח. אנחנו מתחילים מסיפור אהבה מורכב – בין הקציצות של סבתא ובין הטכנולוגיה של היום.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות.
- רמת קושי: קל.
- מנות: 4-6 מנות.
הרכיבים הדרושים
הקציצות הללו מושלמות לא רק כי הן אגדי בטעמן, אלא גם כי הן עושים פלאים בעניין הבריאות. כמובן, אפשר לשחק עם המרכיבים ולהתאים אותן לצרכים שלכם! הנה מה שאנחנו זקוקים לו:
- 500 גרם בשר טחון (עוף/בקר/כבש – לפי העדפה).
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה.
- 1 בצל קטן קצוץ דק.
- 2 שיני שום קצוצות, או 1 כפית שום טחון.
- 1 ביצה גדולה (לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש ב–1/4 כוס חומוס ממרח).
- 1/2 כוס פירורי לחם (ואפשר גם ללא גלוטן – פשוט תחליפו לשקדים טחונים).
- 1/2 כפית מלח.
- 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה.
- 1/2 כפית כמון.
- שמן זית, לתיבול.
מרכיבים חלופיים עשויים להיות דג טחון או טופו בשביל גרסה צמחונית מענגת!
שלבי ההכנה
הקשיבו היטב, כי כאן מתחיל הקסם:
- מערבבים את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה.
- מעבדים את התערובת עד שהיא מתאחה בצורה מושלמת.
- יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
- מחממים שמן זית בנינג'ה.
- טועמים – מאוד חשוב! תוודאו שהבלילה טעימה.
- מניחים את הקציצות בנינג'ה וטגנים במשך כ-10 דקות או עד שהן זהובות מכל הכיוונים.
- מקפיצים אותן פנימה מידי פעם, כדי לאזן את אפייתן.
- כשסיימנו, מניחים את הקציצות על נייר סופג לספוג את השמן העודף.
- מגישים עם רטבים אהובים – טחינה, יוגורט או אפילו קוטג'.
- לסיום, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל למראה מרהיב!
לאחר הכנת הקציצות, נוכל לחשוב על תוספות או שדרוגים שיכולים להעניק טוויסט נוסף למנה. אפשר להוסיף גבינת פטה קמוטה, להכניס לתערובת תרד קצוץ, או אפילו לקשט עם זיתים קלויים. האופציות הן אין סופיות!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
אילו רטבים מתאימים להגיש עם הקציצות?
האם ניתן להכין פשטידה במקום קציצות?
מה אפשר להוסיף לתערובת?
האם ניתן להחליף את הבשר בטופו?
למה כדאי לבחור בנינג'ה?
האם הקציצות מתאימות לילדים?
כמה זמן לוקח להכין את כל התהליך?
האם ניתן לעשות את זה בתנור?
מה אפשר לעשות אם יש לי שאריות?
אז למרות שהתהליך לא קשה, הוא מלא בקסם שמותיר את הקהל שלכם מרותק למנה הזו. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות, ובואו נעזור לכולם ליהנות מקציצות בנינג'ה מדהימות!