קליפות תפוז מצופות שוקולד – המתכון שיגרום לכם להתמכר!
קליפות תפוז מצופות שוקולד – מתכון אגדי!
על הכנת קליפות תפוז מצופות שוקולד הרבה אנשים שואלים את עצמם: איך משהו כל כך פשוט יכול להיות גם כזה טעים וגם מספק? מה שיפה במנה הזאת הוא שזה אינו מתכון רגיל לקינוח, אלא חוויית טעמים שמביאה אל כל ביס שוחד של עונג בלתי נגמר. רק דמיינו את השוקולד המ.m.e. המילוי, יחד עם הטעמים הצבעוניים והמרעננים של התפוז. שניה אחת, אתם עלולים לחשוב שזה קל, אבל זה עלול להסתבר כממכר מספיק כדי להחזיק אתכם במטבח שעות נוספות, ולגרום לכם להכין כמות כפולה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מינון: 10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, הגיע הזמן להכיר את החומרים הנפלאים שאותם נשתמש במרגלים מדהימים הללו. כל רכיב כאן הוא כמו נופך חדש שמוסיפים ליצירה שלנו. לכו תדעו, אולי זה מה שיביא לכם את ה"וואו" הזה!
- קליפות של 2 תפוזים גדולים (כדי לקבל את הטעמים המרוכזים)
- 200 גרם שוקולד מריר (מומלץ לפחות 70% קקאו)
- 100 גרם סוכר
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כפית קינמון (לא חובה, אך מוסיף רובד טעמים)
כמובן שאפשר לבצע שדרוגים! אם מישהו מכם מעדיף לשדרג את המתכון, כדאי לשקול להוסיף מי ורדים או טיפות של תמצית וניל. זה יכול לשדרג את החוויה ולהפוך את הקינוח הזה למושלם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, כשיש לנו את כל החומרים הנדרשים דרושים, הגיע הזמן לפעולה! בואו נתחיל בתהליך המהנה של ההכנה.
- קולפים את התפוזים, מוודאים שהקליפות יהיו דקות ככל האפשר. נסו להימנע מהחלק הלבן – זה מסבך את הטעמים.
- חותכים את קליפות התפוז לרצועות בגובה של 1 ס"מ.
- מניחים את הקליפות בסיר עם מים ומבשלים על חום גבוה במשך 10 דקות.
- מעבירים את הקליפות למים קרים כדי לעצור את הבישול ושומרים אותן במים במשך 10 דקות נוספות.
- מסננים את הקליפות ושמים בסיר נוסף יחד עם סוכר ו-1 כוס מים.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך במשך כשעה, עד שהקליפות התמזגו והחלו לספוג את הסוכר.
- מסננים שוב ושמים את הקליפות על רשת להקרנה הסופית.
- ממיסים את השוקולד על בן מארי או במיקרוגל, עד שנמס לחלוטין ואחיד.
- טובלים כל רצועת קליפת תפוז בשוקולד המומס, מושכים קלות לפני שמניחים על רשת או נייר אפייה.
- מעבירים למקרר להתקשות במשך כשעתיים.
והנה לכם! מתכון מדהים שהתוצאה שלו תעשה לכם טוב על הלב, כמו גם על הקיבה.
שדרוגים אפשריים למתכון
כמו שציינו קודם, יש המון דרכים לשדרג את הקינוח המהמם הזה! כמה רעיונות:
- להוסיף קמצוץ של מלח ים לגימור, כך שהשוקולד והמלח יאבקו זה בזה.
- לנסות שוקולד חלב במקום מריר, למי שאוהב מתוק יותר.
- לחלק מהקליפות להוסיף מעט אגוזים קצוצים כדי לקבל מרקם נוסף.
- אפשר גם לאפות עם קקאו על רצועות השוקולד המוצקות.
שאלות ותשובות
איך שומרים על קליפות תפוז מצופות שוקולד?
הכי טוב לשמור במיכל אטום במקרר. הן יחזיקו מעמד לפחות שבועיים.
האם אפשר להשתמש בתפוזים אחרים?
בהחלט! גם קליפות לימון או קלמנטינות יעבדו כאן, עם טוויסט טעמים מעניין.
מה עושים אם השוקולד לא מתקשה?
דבר ראשון, תוודאו שהשוקולד לא היה יותר מדי חם כשציפיתם את הקליפות. אם זה קורה, פשוט קררו את הקינוח במקרר.
האם זה מתכון בריא?
ובכן, קליפות תפוז מספקות ויטמינים, אך כל הנושא של סוכר ושוקולד ממילא שואל את השוקולד. תיהנו ממנו מדי פעם!
איפה אפשר למצוא תפוזים איכותיים?
שוק הפירות המקומי שלכם או לסופרמרקטים שאוהבים נמצא בהרבה מקומות. שימו לב שהקליפת התפוז תהיה יפה ורמונית.
האם אפשר להכין את המתכון עם מדידות אחרות?
בהחלט, רק חשוב לשמור על יחס של סוכר ומים כדי לשמור על מרקם הנכון.
מאיזה סוג שוקולד כדאי להשתמש?
שוקולד מריר עם אחוז גבוה של קקאו הוא המומלץ ביותר. הוא ייתן את התוצאה הטובה ביותר.
האם ניתן להקפיא את קליפות התפוז?
לא מומלץ, זה עלול לשנות את המרקם והטעם של השוקולד.
איזה תוספות יכולות להיות טובות?
ניסויים עם אגוזי לוז קצוצים או קוקוס קלוי יכולים להוסיף טעמים מפתיעים.
מה עם ילדים? האם זה קינוח שהם יאהבו?
ילדים בדרך כלל אוהבים טעמים מתוקים, אז בהחלט הם יתלהבו, רק חשוב לשים לב לאלה עם אלרגיות פוטנציאליות.
בסופו של דבר, קליפות תפוז מצופות שוקולד הן לא רק מתכון, אלא חוויה של טעמים מירוטים, והזדמנות לחזור אחרי כל ביס לאמהות שהיו מכינות את המתכון עם המון אהבה. אל תשכחו לשתף עם החברים ולהפיץ את הקסם!