קינואה ברוטב עגבניות – המתכון שישנה הכל!
"`html
קינואה ברוטב עגבניות – המנה המופלאה שתגרום לכולם לבקש עוד
מכירים את הימים האלה, כשבא לכם משהו טעים, בריא ומשגע, שלא ידרוש מכם שעות במטבח? אז קבלו את הקינואה ברוטב עגבניות – מנה של ממש חווית טעימה, בריאה ומשגעת! זהו שילוב מדהים בין קינואה, שהיא מקור מצוין לחלבון, לבין רוטב עגבניות עשיר, שיישאר על הלשון ויעשה לכם חשק ללקק את האצבעות. כאן תוכלו לגלות את כל הסודות על המנה המופלאה הזו, שתהיה מושלמת גם בארוחת ערב עם חברים וגם כארוחה מהירה למשפחה. מי לא היה רוצה להשתמש במילה "אגדי" כשמדובר באוכל?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל להכין את המנה המדהימה הזו, חשוב שנכין את כל הדברים שצריך. אז הנה רשימת המרכיבים:
- 1 כוס קינואה (בערך 200 גרם)
- 2 כוסות מים
- 3 עגבניות קלופות ומועכות או קופסה של 400 גרם עגבניות מרוסקות
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/2 כפית בזיליקום יבש
- 1 כפית שטוחה סוכר (בנוסף, אם העגבניות חמיצות מדי)
עכשיו כשיש לנו את כל מה שצריך, בואו נדבר קצת על קינואה. מדובר באחד מהמזונות המדהימים ביותר על פני כדור הארץ עם כל כך הרבה יתרונות nutricionais. קינואה מכילה את כל תשעת חומצות האמינו החיוניות, מה שעושה אותה למקור בלתי נגמר של חלבון איכותי. ככה, לא רק שהיא טעימה, אלא גם בריאה!
שלבי ההכנה
עכשיו הזמן להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח. בואו נתחיל בעבודה!
- כדי להתחיל, נשטוף את הקינואה היטב במים כדי להיפטר מאלו הטעמים המרירים – אפשר גם לשטוף עם מסננת.
- נשפוך את הקינואה לסיר קטן, נוסיף את המים (2 כוסות) ונביא לרתיחה. אחרי הרתחה, ננמיך את הלהבה, נכסה את הסיר ונבשל במשך 15 דקות עד שהמים נספגים.
- בזמן שהקינואה מתבשלת, נחמם 2 כפות שמן זית במחבת על חום בנוני.
- נוסיף את הבצל הקצוץ ונטגן אותו עד שהוא רך ושקוף.
- נוסיף את השום ונטגן עוד דקה, עד שהשום מפיץ את הארומה שלו.
- נוסיף את העגבניות המועכות או הרוסות למחבת, ונערבב. נעזור לרוטב להתבשל ולספוג את כל הטעמים במשך כ-10 דקות.
- נseason נא את הרוטב במלח, פלפל, אורגנו, בזיליקום ואם צריך, גם סוכר.
- לאחר שהקינואה מוכנה, נשפוך אותה לתוך הרוטב, ונערבב היטב עד שהקינואה מצופה לחלוטין ברוטב!
- ניתן להניח על להבה נמוכה ולבשל כ-5 דקות נוספות, על מנת שהטעמים יתמזגו.
אפשרויות חלופיות
אם מדובר באורחים טבעוניים או אתם פשוט רוצים לגוון את ההגשה, אפשר לשדרג את המנה באמצעות הוספת ירקות קלויים כמו קישואים או פטריות. אם משהו מגניב כמו "קינואה ללא גלוטן" חשוב לכם, אז הקינואה מתאימה לחלוטין!
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
ועכשיו, למי שרוצה לתת עוד טוויסט למנה: אם אתם אוהבים גבינות, יש מקום לשדרוג עם גבינת פטה מפוררת או פרמזן אקזוטי וזה יהיה אגדי! ואם הנושא בריאותי אצלכם, אתם יכולים להוסיף גם בננות חמות לקינואה, ותקבלו מנה מתוקה ומרעננת.
שאלות ותשובות
מה ההיסטוריה של הקינואה?
כאשר אנו מדברים על קינואה, מדברים על אוכל שנצרך במשך אלפי שנים. הקינואה נתפסת כבר אלפי שנים כמזון יקר ערך בדרום אמריקה, במיוחד באזור האנדים.
האם אפשר לשמור קינואה מפולגת במקרר?
בהחלט! קינואה יכולה להחזיק במקרר 4-5 ימים. פשוט הכניסו אותה למיכל סגור.
האם קינואה משמינה?
לא, קינואה היא מקור מצוין לחלבון ולא מכילה כמויות גבוהות של פחמימות. היא גם מצוינת לתפריט של דיאטות דל פחמימות.
האם אפשר להחליף את העגבניות ברטבים אחרים?
כמובן! תוכלו להשתמש ברוטב פסטו או ברוטב בריאות על בסיס שמן זית ולימון.
מה ניתן להוסיף כדי להעצים את הערך התזונתי של המנה?
נשמח להמליץ לכם לשלב קטניות כמו חומוס או שעועית אדומה, כך שתקבלו מנה מופלאה, בריאה וגם מלאה בחלבון!
כמה אנשים מסוגלים לאכול מנת קינואה כזו?
מנה זו מתאימה לרוב 4 סועדים ברחב ברמות שונות של רעב.
האם אפשר לאכול קינואה כחלק מתפריט היום-יומי?
בוודאי! קינואה היא מדהימה לכל ארוחת יום, חמה וקרה.
איך ניתן להפוך את המנה ליותר חריפה?
למי שאוהב את הדברים חריפים, הקפיצו כמויות של צ'ילי או פפריקה מעושנת. נצרב את השום יחד עם הצ'ילי!
אילו מאכלים אפשר להגיש עם קינואה?
קינואה יכולה להשתלב מצוין עם דגים, עוף או בשרים, וגם כאורחת של המנות הצמחוניות והטבעוניות.
האם ניתן לשדרג את המנה עם עשבי תיבול טריים?
כמובן! זאת תהיה תוספת מעלפת. בזיליקום, פטרוזיליה, וכמובן גם ריחן – כולם יוסיפו הרבה טעמים.
מקווה שאתם מתרגשים כמו שאני הייתי כשהכנתי את המנה המדהימה הזו! אני בטוח שהמנה הזו תהפוך למועדפת עליכם, אז אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולספר לחברים ולקרובים שלכם! כל כך הרבה אנשים יכולים ליהנות מקינואה ברוטב עגבניות – תנו להם גם לטעום את המושלם הזה!
"`