קוביות סלמון עם ירקות מוקפצים שהן מתכון מנצח
"`html
קוביות סלמון עם ירקות מוקפצים – מנה מושלמת לכבוד יום שישי!
כשהשמש זורחת והעונה מתחלפת, משהו מתעורר בנו – הרצון לבשל, להרגיש את הטעמים, להעניק לעצמנו ולבני המשפחה חוויה קולינרית ייחודית. אחד המתכונים האהובים עלינו, שמגיע עם טוויסט מרהיב הוא ללא ספק קוביות סלמון עם ירקות מוקפצים. מנה שהיא מדהימה, ממכרת, ופשוט "ללקק את האצבעות". אחד היתרונות הגדולים של המתכון הזה הוא שהוא קליל וניתן להכנה גם עם ירקות עונה, כך שכל אחד יוכל להתאים אותו לטעמים שלו.
זמן הכנה ומידע נוסף
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- המאכל מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את מנה הזו, נצטרך את הרכיבים הבאים:
- 600 גרם קוביות סלמון טרי (אפשר גם קפוא, רק לדאוג להפשיר לפני)
- 2 גזרים בינוניים, חתוכים לרצועות דקיקות
- 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות
- 1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות
- 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות דק
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף סויה
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- מיץ מחצי לימון
גם פה כדאי להזכיר שמשך ההכנה יתקצר אם הכנתם את הירקות מראש. שום דבר לא מתעלה על ירקות שחתכתם יום קודם ואפילו יש אפשרות להחליף את הירקות לפי מה שיש לכם במקרר.
שלבי ההכנה
עכשיו, נשמח לשתף אתכם בשלבי ההכנה של המתכון השיגעוני הזה:
- מניחים את קוביות הסלמון בקערה ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות ומשרים למשך 10 דקות.
- מחממים חצי מכמות שמן הזית בספ frying pan על חום גבוה.
- מוסיפים את קוביות הסלמון ומטגנים אותן כחמש דקות עד שהן משחימות מצד אחד.
- מניחים את קוביות הסלמון בצד ומוסיפים את יתר השמן (במידת הצורך) למחבת.
- מוסיפים את הבצל והגזר, ומטגנים תוך ערבוב קל עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את הגמבה והקישוא, מבשלים כ-5 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד עד לפירוק ומיצוי הטעמים.
- מסננים את הירקות לתוך קערה אחרת, ואז מחזירים למחבת את קוביות הסלמון.
- יוצקים את הסויה מעל הכל ומערבבים בעדינות.
- מבשלים עוד 2-3 דקות, עד שהכל משולב ושומר על חום גבוה.
וארצינו להוסיף באוזניכם על אפשרויות שדרוג, אם מתחשק לכם. תוכלו להוסיף עוד תיבול כמו ג'ינג'ר קצוץ כדי להוסיף איזשהו טוויסט, או לשים קוביות טופו לצד הסלמון כדי שהמנה תהיה סופר בריאה. יש אפשרות גם להחליף את הסויה בגרסה ללא גלוטן על בסיס סויה תודלקת.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לאונרד היקר הוסיף פטריות שמפיניון שהקפיצו את המתכון, וכמובן שיכולים גם להוסיף אגוזים קלויים או אפילו שקדים קלויים לתוספת פריכות מדהימה. עם זאת, השדרוג האגדי שאני ממליץ הוא שימוש בקוקוס קלוי מפורק מלמעלה – זה יביא ללוק של ים ולמים אוריריים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון גם מבשר אחר?
כנראה שכן, לדוגמה אפשר להמיר את הסלמון בחתיכות עוף מפורקות, אבל כמובן שהטעם ישתנה.
מה אם אני לא אוהב ירקות מסוימים?
שום בעיה! תבחרו את הירקות האהובים עליכם ותשנו את המתכון לפי מה שאתם אוהבים.
האם יש צורך בשום?
לא, אבל השום בהחלט מוסיף טעמים ומרקם. אם אתם לא חובבי שום, אפשר להשאיר אותו החוצה.
אפשר להכין את המנה על הגריל?
בהחלט! פשוט הכניסו את הסלמון במחבת רשת וגרלו אותו עם הירקות – מדובר במנה מעלפת שאפשר להכין על האש.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
הכי טוב לאכול את המנה ברגע שהיא מוכנה! אבל אפשר לשמור במקרר, ולחמם לפני ההגשה במקרה שעם הכלים יש משהו לא מסודר.
מה עם גרסה טבעונית למנה?
אתם יכולים להשתמש בטופו במקום סלמון ולשלב בו ירקות ועוד כיריים ירוקות.
האם אפשר להשתמש בסלמון קפוא?
כן, יש לקחת את הבצעים להפשיר אותו היטב לפני השימוש.
מה קורה אם אני רוצה שהמנה תהיה חריפה?
אין בעיה! הוסיפו רוטב סרירצ'ה או חריף אחר בהתאם להעדפותיכם.
איפה ניתן לרכוש סלמון טרי?
הסלמון הטרי נמצא ברוב הסופרמרקטים ובחנויות דגים, ניתן גם למצוא אותו בשווקים פתוחים למכירה – זו הדרך המומלצת!
האם אפשר להכין את המנה בפן מהיר יותר?
אם אתם לחוצים בזמן, תוכלו להכין חלק מהירקות מראש או פשוט לוותר על קיצוץ הדק, מדובר בפשטות מדהימה.
אחרי שתכינו את המנה המושלמת הזו בסגנון "של סבתא", אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות. כמובן שתהיה לי את התחושה שאני הזמנתי אתכם לשולחנינו! אז קדימה, תבצעו קפיצה למטבח ותחפשו את הסלמון הנפלא הזה. בתיאבון!
"`