קוביות בשר בבישול ארוך שהופכות כל מיני חגיגה

"`html

קוביות בשר בבישול ארוך: מתכון אגדי שממכר את כל החושים

לפני שתצעדו אל המטבח, תערכו לעצמכם כוס תה או קפה, כי המתכון שאנחנו הולכים לחלוק כאן הוא לא מתכון רגיל. מדובר על קוביות בשר בבישול ארוך, שמשתלבות בצורה מדהימה עם כל תוספת, ודואגות שהכל ייראה טעים ממש. הריח שיתפשט בבית תוך כדי הבישול יהיה כל כך משגע, שתשכחו מכל מה שאתם יודעים על אוכל ביתי. תתארו לעצמכם את התמונות של קוביות הבשר הנימוחות, יחד עם עונק של רוטב גאוני, בצל חריף ושום, משפרים כל מנה לדרגת האדיר ביותר. אז בואו ניגש למתכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקוביות הבשריות המושלמות הללו, הנה מה שצריך. מדובר ברכיבים פשוטים, אך יש להם יכולת להפוך למדהימים ומשגעים כאשר מערבבים אותם ביחד:

  • 1 ק"ג קוביות בשר בקר (נבחר עיכול כגון פלפל או צוואר)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 גזרים, קצוצים לחתיכות קטנות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס ציר בשר או מים
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים: מלח, שטיפה של פלפל שחור, פפריקה מתוקה, כמון, עלי דפנה
  • 1/2 כוס יין אדום (לכאלה שאוהבים את החוויות של יין)
  • קצת פטרוזיליה קצוצה להגשה

למי שאוהב לשדרג את המנה, יש כמה אפשרויות: אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הבשר בגרסאות של טופו או סייטן ואפילו קוביות של פטריות שמפיניון. ואם אתם לא אוהבים גזר, תוכלו לשים במקום זה תפו”א או קישוא. כל דבר שיבוא לכם להשתולל איתו!

שלבי ההכנה

ובכן, הגיע הזמן להפשיל שרוולים ולהתחיל לבשל את הקוביות בשר בבישול ארוך שייהפכו אתכם למומחים אמיתיים!

  1. ממיסים את השמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
  3. כשהבצל מוכן, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה.
  4. בוחרים את קוביות הבשר ומוסיפים אותן לסיר, מבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את הגזר הקצוץ ומערבבים יחד. יופי של צבעים מתחילים להיווצר!
  6. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב כך שיכסה את הבשר.
  7. מוסיפים את הציר או המים, ומביאים לרתיחה.
  8. כשהרוטב רותח, מוסיפים את היין האדום (אם החלטתם להשתמש) ותבלינים: מלח, פלפל, פפריקה וכמון.
  9. נוסיפים עלי דפנה שהופכים כל ביס לעוד יותר אגדי.
  10. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 2-3 שעות, עד שהבשר מתפרק בקלות.
  11. אם רוצים, ניתן לבשל עם ירקות נוספים כמו קישואים, דלועים או תפו"ע כדי להעשיר את המנה.
  12. מניחים את המנה ל'סף מתן' לפני ההגשה, לפנק את החושים.
  13. לפני ההגשה, פזרו פטרוזיליה קצוצה לסיום קרם.

וזהו! קוביות הבשר הנימוחות מוכנות, מוכנות לאירוח או להפוך לארוחה משפחתית!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש אינספור אפשרויות מגניבות לשדרוג מנה זו. כמה רעיונות שיכולים להפוך את המנה למושלמת:

  • אפשר לשדרג את המנה עם פירה תפו”א רך, שבו כל ביס יהיה נימוח וסוחף.
  • למי שאוהב לחם, לחמניות טריות לצד המנה בהחלט יוסיפו חריצים ויביאו לרטיבות שהופכת אותה למושלמת.
  • אפשר גם להכין סלט ירוק צונן עם טעמים מתוקים כדי להתנגד לחום של הבשר.
  • אהבות לתבל? ניתן להוסיף פרוסות של פלפל חריף כחלק מהמקלות, לשדרג את המנה.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בבשר אחר חוץ מבקר?
אם אתם מעדיפים לאכול עוף, זה בהחלט אפשרי! נסו קוביות עוף, רק זכרו לצמצם את זמן הבישול ל-1.5 עד 2 שעות.

מה לעשות אם אין לי ציר בשר?
לא נורא! מים יעשו עבודה נפלאה. אפשר גם לזהות מים עם תיבול עשיר, כמו רוטב סויה או מיץ לימון.

האם הבישול הארוך הכרחי?
כן! הוא מאפשר לבשר להתפרק בצורה מושלמת ולהתמזג עם יתר המרכיבים, וזה מה שמעניק לו את הנשמה והטעמים האדירים.

מה עושים עם שאריות בשר?
בשרים אלה מתאימים להקפאה נהדרת! אתם יכולים להכין סלטים, סנדוויצ'ים או פשוט להחמם עם תוספות עבור ארוחה מדהימה נוספת.

האם חייבים לשים יין?
למי שאינו אוהב יין – אין בעיה! השאירו את היין ותחליפו במים או בתה שחור ללחץ טעמים.

באיזו צורה כדאי להגיש את המנה?
על צלחת שטוחה, עם סלט ירוק בצד, תוספות שונות ועם ביס חמים של לחם ביתי לניגוב.

האם זה מתכון בריא?
בהחלט, במיוחד אם בוחרים בבשר רזה ומוסיפים ירקות. יש כאן חלבון, סיבים ומגוון של מרכיבים טובים.

אפשר להכין את המנה בסיר לחץ?
כן! במידה ויש לכם סיר לחץ, התקנים אותם עד שהם רכים תוך 1-1.5 שעה זו באמת אפשרות טובה!

מה אם אני רוצה שלב אחד יותר בחינמון?
הוסיפו חצי כוס קוקוס טחון ותנו לבשר להיות הוצף בקוקוס עשיר. הלבבות שלכם יתמלאו אושר!

למה המתכון הזה מצוין?',
כי הוא משדר את הטעמים הביתיים, מעלה זכרונות של סבתא ואמא, גורם לכם להרגיש כמו שף מקצועי עם אפס עבודה!

אחרי שהגעתם עד כאן, אנו מאוד מתרגשים עליכם! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים. החוויה הזו פשוט חייבת לעבור הלאה!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מאיזה גיל ילד יכול לשמור על אחיו? גילאים והמלצות
```html מאיזה גיל ילד יכול לשמור על אחיו? גילאים, אתגרים ומה שבניהם שאלת השמירה על אחים היא שאלה מורכבת,...
קרא עוד »
דצמ 03, 2024
סלט חסה חגיגי ברוטב מושלם שיהפוך כל אירוע למיוחד
סלט חסה חגיגי ברוטב מושלם לא כל יום אנחנו זוכים לשלב בריאות עם טעם במנה אחת. סלט החסה שלנו הוא מדהים,...
קרא עוד »
דצמ 07, 2024
מה אפשר לעשות עם שמנת חמוצה? 5 מתכונים מעולים!
```html מה אפשר לעשות עם שמנת חמוצה כשמדברים על שמנת חמוצה, מתמלאים בזיכרונות של מאכלים שמזכירים לנו את...
קרא עוד »
ינו 08, 2025