קבב קווקזי קל ופשוט להכנה בבית
קבב קווקזי: טעמים מן הים הכחול של הקווקז
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 4-6 מנות
לא כל יום אנחנו יכולים להזמין את עצמנו למסע טעמים בין הרי הקווקז. אבל, באמצעות המתכון הבא תוכלו להרגיש את החום, הטעמים והריחות שבעצם מחיים את התרבות הקווקזית. עשירים בגשמים ובשמש, הקבבים הללו הם תמצוגה מושלמת של כל מה שטוב בטעמים – בפשטות שלהם, בעושר המרכיבים וביכולת שלהם לרגש כל אחד ואחת. כל Bite הוא הנאה מענגת ומדהימה, והמנה הזו תגרום לכם להרגיש כאילו אתם יושבים על גבעה overlooking את הרי הקווקז.
הרכיבים הדרושים
- 1 ק"ג בשר טחון (בקר או תערובת של בשר כבש ובקר)
- 2 בצלים בינונים, קצוצים דק
- 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס מיכל קצוצה (נהלל רק את החלקים הירוקים)
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית שחור
- 1/4 כוס מים קרים (תשאירו בצד למקרה הצורך)
לפני שנתחיל, כדאי לציין שהקבב הזה טעים גם בטוח עם תוספות – אפשר להוסיף מעט פרסלי או עלי נענע כדי להעצים את הטעמים ולהפוך את הקבבים למעלפים. לא תתאפקו ללקק את האצבעות. גם רעיונות למרינדה מקסימה תתקבל בברכה – חומץ, יוגורט או אפילו צלפים יוסיפו למנה טוויסט שכולן יאהבו.
שלבי ההכנה
לאחר שאספנו את כל המרכיבים, הגיע זמן לשיבה למקומות שמעוררים בליבנו חום וצחוק.
- מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מניחים בתערובת במקרר למשך 30 דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
- משמנים את הידיים ומעצבים קציצות בערך באורך של 10 ס"מ.
- מחממים מחבת גריל או מנגל בשרי והניחו טיפות של שמן זית.
- מניחים את הקבבים על הגריל ומבשלים כל צד 5-7 דקות, עד שהם משגעים ומקבלים צבע מטאלי.
- הקבבים מוכנים כאשר הם נראים מזהיבים משני הצדדים.
- מומלץ להגיש עם סלט ירקות רענן ופיתות חמות – ספקו לסועדים כל מה שברור.
לאחר שיצאנו מהתהליך ומאד עייפים, יש לשים לב לנעימות של המנות המוכנות. המראה שלהן מעביר חגיגה, כשהריחות עוטפים אותנו באושר אינסופי.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים לשדרג את המנה, ישנן עוד כמה דרכים עבורכם:
- להוסיף תוספות כמו יוגורט עם שום, כדי להביא נגיעות של חומצה ונועם מיד.
- לקשט עם אגוזי מלך קצוצים ייתנו טעם נוסף טעים ומרקם מעניין.
- אפשר לשדרג עם סלט עגבניות ובצל, או סלט ירוק רענן.
- ניתן להגיש עם תוספת של חריף לצד טחינה למי שאוהב לעודד את הכוח הקולינרי.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום בשר טחון?
במקום בשר יכולים להשתמש בטופו או סייטן. נהדר אם אתם מחפשים להפוך את התבשיל לטבעוני.
האם ניתן להכין את הקבבים בתנור?
בהחלט! פשוט מניחים את הקבבים על תבנית שטוחה עם נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות למשך 20-25 דקות.
מה המנה המתאימה לליווי?
ירקות קלויים או סלט ירקות, המרענן את הכשימות של הקבבים ומשלים נפלא.
האם אפשר להכין הקדמה לקבבים?
בוודאי! אם תיירו את התערובת, ניתן לחלק לקטניות ולשמור בפירות במקפיא עד 3 שבועות.
מה הטמפרטורה הנכונה כשהקבבים מוכנים?
כאשר אתם מכניסים קיסם למרכז הקבב, הוא צריך לצאת יבש.
כמה זמן ניתן לשמור את הקבבים?
במקרר הם יחזיקו מעמד 2-3 ימים, והמומלץ ביותר הוא למקם במקפיא, שם יחזיקו עד 6 חודשים.
מה הרעיון לקישוט הקבבים כשמגישים?
למשל, רוטב טחינה, סלסה או נדוניה עם יוגורט.
האם אפשר להכין את הקבבים מראש?
כמובן! הכינו אותם מראש וצליאים עד השעה המבוקשת. זה הופך את ההגשה לקלה ונעימה.
מה ההגדרה של קבב קווקזי?
זהו קבב עדין, אך עם כל כך הרבה אופי,זהו סוג פופולרי באוכל העולמי ואנשים נהנים ממנו גם בישראל!
באיזה תיבול עדיף להשתמש בקבבים?
מלבד המומלץ, אפשר גם לשים פפריקה חריפה ומעט קינמון לשדרוג משמעותי.
יהיה נפלא אם תשתפו את המתכון הזה על הרשתות החברתיות שלכם – כי לבשל זה לא רק לאכול, אלא גם לחלוק את האושר עם אנשים אהובים! למי שלא יכול לגלגל קבבים, השפעה במדפים זה מושלם. בתיאבון!