צלעות בתנור בישול ארוך שלא תצליחו לעמוד בפניהן
צלעות בתנור בישול ארוך
שוכבים לנו במגירה של המתכונים מאות רעיונות, אבל הרבה פעמים אנחנו מחפשים את הדבר המושלם – מנת בשר שתרגש אותנו, תסחוף אותנו ותשאיר אותנו עם טעמים וריחות שעוד יזכרו עוד הרבה זמן. ובכן, ברוכים הבאים אל המתכון המדהים שלנו לצלעות בתנור בישול ארוך! מדובר במנה שמרמזת על מסורת, על טעמים חזקים ועל עבודת יד שיש לה תוצאה אגידית של tender love and care. מדובר במנה שמחממת את הלב, ויש לה את הכוח להפוך כל ארוחה לחוויה בלתי נשכחת. אז קחו אוויר, והתכוננו לפעולה! זה הולך להיות משגע!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 3-4 שעות (תלוי בגובה התנור ובניסיוןכם)
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
חומרים דרושים
לפני שאנחנו שטפים את הצלחות שלנו עם כל כך הרבה אדרנלין מהמנה המהירה הזו, חשוב לדבר על החומרים שייקחו אתכם למסע טעים ממש מהשנייה הראשונה:
- 1.5 קילוגרם צלעות בקר (בחרו צלעות עם נתחי שומן לחות, כך שהבשר יהיה רך ונמס בפה)
- 4 שיני שום קצוצות (הן יוסיפו ארומה מדהימה)
- 2 כפות מלח גס (קדימה, תמששו בידיים! זה חלק מתהליך האהבה)
- 1 כף כמון (יוסיף טעמים אגדים)
- 1 כף פפריקה מתוקה (צבע טעים שהופך את הכל למושלם)
- 1/2 כוס שמן זית (שמן המגע המזין)
- 2 כוסות מים או ציר בקר (נותן לכל הנוזלים טעמים משגעים)
- 2 גבעולי רוזמרין (לטעמים מורכבים)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או רוצים להיות יצירתיים, אפשר להשתמש בחצילים או טופו במקום הצלעות, עם תיבול טעים במיוחד. הצטערו את הטופו בלימון, ושלא תשכחו לשים קצת סויה לפני שהכנסתם לתנור! אם אתם רוצים להגיע לגרסה ללא גלוטן, פשוט שימו לב שלא תשתמשו בתבלינים עם תוספת גלוטן.
שלבי ההכנה
והנה, הגענו לשלב המרגש! שלב ההכנה, שבו ריחות הבשר יפזרו את עצמם ברחבי הבית שלכם ויעוררו את כל תיאבון שלכם:
- מחממים את התנור ל-150 מעלות צלזיוס.
- מערבבים את שום, מלח, כמון, פפריקה ושמן זית בקערה עד שהתערובת מתמזגת היטב.
- מעסים היטב את הצלעות בתערובת העשויה כדי להציף את הטעמים.
- מניחים את הצלעות בתבנית, ומסביב שופכים את המים או ציר הבקר.
- מוסיפים רוזמרין מעל לצלעות, ומוודאים שהנוזלים כרובים.
- מכסים בנייר אלומיניום (כדי לשמור על הלחות בזמן הבישול).
- מכניסים לתנור למשך 3-4 שעות עד שהבשר מתפרק ונמס.
- בעוד 30 דקות מהסוף, מסירים את הנייר מאלומיניום כדי שהצלעות יקבלו צבע זהוב וקריספי.
- עושים טיסה לעולם של טעמים וקוראים את זה ברקע – אין שום דבר קל מהמנה הזו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנה מוכנה, מה אתם חושבים על תוספות? אולי תפוחי אדמה אפויים בצד? או סלט של קישואים עם לימון ואורגנו להוספת מרץ? אפשר גם להכין רוטב חריף לפיקנטיות נוספת, או להגיש עם לחם פריזאי צלוי בצד כדי לשאב את כל הטעמים.
עוד רעיון מעניין הוא להגיש את הצלעות עם מנת פירה חלקה שמוסיפה קרמיות ולא מנוגדת לטעמים המגעים של הבשר. אל תשכחו לבחור יין טוב, כי זה קריטי!
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי הצלעות מוכנות?
אתם יכולים לבדוק בעזרת מזלג – אם הוא נכנס בבשר בקלות, זה סימן שהכל מוכן להתפרק.
מה עושים אם אין לי ציר בקר?
אפשר בהחלט להשתמש במים בלבד, אבל שימו לב להוסיף עוד קצת תיבול כך ששתייה ברקע לא תהפך למלונה.
האם ניתן להכין את הצלעות מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את הצלעות מראש ולשמור במקרר. חום אותו בתנור לפני ההגשה ואפילו להוסיף גזר קלוי בצד.
מה אם אני אוהב טעמים חריפים?
לא נורא! השתמשו בפלפל ירוק חריף קצוץ, או פשוט הוסיפו כמה טיפות של רוטב צ'ילי בזמן הבישול!
האם הצלעות בריאות?
מעבר לכך שהן טעימות, התהליך של בישול ממושך מסייע לשימור החומרים nutritive בבשר.
כמה זמן אפשר להחזיק את הצלעות במקרר?
לא תאמינו אם אגיד לכם עד שלושה ימים קרים בלי בעיות.
האם ניתן להקפיא את הבשר?
כמובן! פשוט המתינו עד שהצלעות יתקררו לחלוטין, ואז עטפו היטב و עשו במקום שמתאים להקפאה.
האם ניתן להכין אותה לאירוח?
בהחלט! זהו בעצם מתכון שמושך את האורחים שלכם. כולנו אוהבים לשבת סביב לשולחן עם אוכל!
איך ניתן להפוך את המנה טבעונית?
כבר נגענו בעניין זה, פשוט החליפו את הבשר בחצילים או טופו עם תיבול נכון.
איזה תוספות מומלצות לצלעות?
כמו שראיתם, פירה תוכנן להיות התוספת השווה, אבל סלט מרענן עם ירקות טריים ופרות הוא גם רעיון טוב.
אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ אותו לחברים שלכם, כי מי לא אוהב אוכל מדהים, מורכב ומושלם?