צלי בקר בתנור מתכון פשוט שקשה לפספס

"`html

צלי בקר בתנור – מתכון מדהים ופשוט

כשהריחות של צלי בקר בתנור ממלאים את הבית, קשה לעמוד בפיתוי. זהו מתכון שמחזיר את הילדות, את הארוחות המשפחתיות ואת הסבתות במטבח. אז בואו נכין את המנה המושלמת שתגרום לכולם ללקק את האצבעות! הצלי הזה הוא לא רק אגדי, אלא גם ממכר – מהנסיון שלי, אין אחד שלא יתמכר לזה.

זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קל | מספר מנות: 6-8

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2.5 – 3 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל בהכנה, חשוב שנכיר את המרכיבים שיביאו לעולם את הצלי כמו שאף אחד לא הכין לפני כן. כל רכיב כאן הוא חלק בלתי נפרד מהמנה המעלפת הזו.

  • 1.5 ק"ג של נתח בקר (סינטה או צלעות)
  • 2 כפות שמן זית מדהים
  • מלח ופלפל שחור לשימוש חופשי
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות גדולות
  • 3 תפוחי אדמה קלופים וקצוצים
  • 1 כוס ציר בקר (או מים)
  • 2 כפות דבש (לתוספת טעמים משגעת)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לגרום למנה להיות גם בריאה וגם טעימה – תנו לדמיון שלכם לעבוד. אפשר להשתמש בנתח אגו או נתח טלה, אם רוצים לגוון. לגרסה טבעונית, תוכלו להמיר את הבשר בטופו או קוביות סויה, ולטבל באותם תבלינים.

שלבי ההכנה

חשבנו שיהיה כיף להביא לכם כאן שלבים פשוטים בהכנת המנה, שיבטיחו את הצלי המושלם:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. מחממים שמן זית בסיר כבד על חום גבוה.
  3. מוסיפים את נתח הבקר ומטגנים מכל הצדדים עד שזה מקבל גוון חום משגע.
  4. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עוד מספר דקות.
  5. מסננים את התוף של המנה מהסיר ונוזלים לשמירת הטעמים.
  6. מניחים את הנתח בתבנית, מסביבו את הגזרים ותפוחי האדמה.
  7. מוסיפים ציר בקר ודבש מעל הנתח.
  8. מתבלים במלח, פלפל ופריקה לפי הטעם.
  9. מעבירים לתנור ואופים במשך 2.5-3 שעות או עד שהבשר רך.
  10. לא לשכוח לנתח את הבשר בזמן האפייה ולהבריש במרינדה למניעת ייבוש.

תוספות ושדרוגים אפשריים

למה לא להפתיע את עצמכם עם שדרוגים מדהימים? אפשר להוסיף לתבשיל כמה ירקות נוספים כמו ברוקולי או קישואים בעונת הקיץ. ואם אתם רוצים להקפיץ את המנה לגבהים חדשים, הוסיפו כף רוטב סויה לקראת סוף האפייה – תוספת אגדי שמשדרגת הכל.

שאלות ותשובות על המתכון

איזה סוג נתח בקר כדאי להשתמש?
לגמרי מומלץ על סינטה או צלעות, אבל אפשר גם לשדרג עם נתח עגל.

למה חשוב לחמם את הסיר לפני שמוסיפים את הבשר?
אם לא מחממים, הבשר יתייבש ולא ייתן את האפקט החום שמגלה את כל הטעמים.

האם אפשר לאפות על טמפרטורה גבוהה יותר?
אפשר, אבל הוא עלול להתייבש. טמפ' נמוכה מאפשרת לבשר להתבשל לאט ולעשות את זה נימוח ומרענן!

ואם אני רוצה לקצר את זמן הבישול?
אפשר לחתוך את הבשר לחתיכות קטנות יותר או להשתמש בכיריים לחץ – זה מדהים!

איך אני יודע שהבשר מוכן?
הבשר צריך להיות רך וליפול מהעצם אם יש לכם נתח כזה. נגיעה קלה אמורה לחשוף בשר נימוח.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הם יאהבו את טעמי הבשר הפשוטים והמעודנים.

ומה הסוד של התיבול?
הסוד הוא לשים את התיבול לפני האפייה ולתת לו לחדור פנימה.

האם קל להכין את זה?
בהחלט! המתכון כל כך פשוט, שניתן להכין אותו אפילו יחד עם הילדים.

מה אני יכול להגיש עם הצלי?
אורז הוא תוספת קלאסית, כמו גם סלט ירוק מרענן שירכך מעט את הטעמים.

איך לשפר את המנה ביום המחרת?
אפשר לחמם שוב ולמזוג על פסטה – זה לא יאמן כמה זה טעים!

אם מתכון זה היה לחלק מהמסורת הביתית שלכם, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! כמה טעים, איזה מדהים, עשו חסד עם העולם. בתיאבון!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
גלה את תחליף הסוכר הבריא שישנה את חייך
מהו תחליף הסוכר הבריא שכולם מדברים עליו? בשנים האחרונות, תחליפי הסוכר הפכו לדבר החם בעולם התזונה....
קרא עוד »
אוק 20, 2024
גלה את הסוד: איך מחשבים דופק בקלות!
```html איך מחשבים דופק? טיפים וטריקים שלא סיפרו לכם מחשבון הדופק הוא כלי שימושי מאוד לכל מי שמעוניין...
קרא עוד »
דצמ 09, 2024
מתכון למרק ירקות שיעשה לכם חורף חם במיוחד
מתכון למרק ירקות מדהים וממכר רגע לפני שאתם מתיישבים לארוחת הערב, תנו לנו לשתף אתכם במתכון כל כך אגדי,...
קרא עוד »
נוב 17, 2024