צלי בקר בתנור: המתכון שיגרום לכם להתאהב
מתכון מושלם לצלי בקר בתנור
אם תתמזל מזלכם להכין מנה מהחלומות שלכם, זה הרגע! צלי בקר בתנור הוא בדיוק מה שעליכם להכין. המנה הזאת לא רק שהיא מדהימה, אלא היא גם ממכרת באמת. תארו לכם נתח בשר רך שמניבים על הפלג, מלווה ברטבים עשירים ותוספות בריאות. צלי בקר הוא מנת צהריים שמזוהה עם עונג, שהוא כל כך מרהיב שזה פשוט מעלף. אז הצטיידו בחומרים, כי אנחנו עומדים לעשות קסם במטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 3 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, גם כאן יש לחבוט את הרכיבים כדי להגיע לתוצאה המושלמת. לכו על הבשר האיכותי ביותר, כי זה מה שיגיד את עיקר הסיפור!
- 1 קילוגרם צלי בקר (נתח נבחר כמו צוואר או נתח צלי)
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצל גדול (חתוך לקוביות גדולות)
- 4 גזר (קלופים וחתוכים לقطעים גדולים)
- 3 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לחצאים)
- 4 שיני שום (כתושות)
- 1 כוס עגבניות מרוסקות (או רוטב עגבניות)
- 1 כף קמח
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל
- תיבול מיוחד: עלים ריחניים כמו רוזמרין, תימין או אוראגנו (לפי הטעם)
מרכיבים חלופיים
אם ברצונכם להכין גרסה טבעונית או ללא גלוטן, ניתן להחליף את הבשר בנתחי סייטן או טופו מאודים, ולהשתמש בעמילן תפו”א במקום קמח. כך תקבלו מנה בריאה וטעימה מאוד!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל החומרים, נתחיל בצעד הראשון של הקסם שלנו!
- מחממים את שמן הזית בסיר כבד על להבה גבוהה.
- מוסיפים את נתח הבשר וטורפים עד שהוא משנה את צבעו.
- מניחים את הבשר בצד ומוסיפים את הבצל והגזר, ומטגנים עד שהבצל משחים מעט.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שניחוח השום מתחזק.
- מוסיפים את תפוחי האדמה והעגבניות המרוסקות לסיר.
- בוחשים יחד עם התיבול הסודי – פפריקה, גבינת פטרוזיליה, מלח ופלפל.
- מחזירים את נתח הבשר לסיר ומוסיפים כוס מים.
- מבשלים על להבה נמוכה במשך כשלוש שעות.
- מדי פעם, בודקים את התיבול ואם צריך מוסיפים מלח ופלפל לתיקון הטעמים.
- בתום הבישול, מומלץ לתת לבשר לנוח 10 דקות לפני החיתוך.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כשהמנה מוכנה, אפשר להוסיף לה כמה תוספות לשדרוג!
- מנת אורז עשיר עם עשבי תיבול ליד תעשה את השוס!
- אם בא לכם, זורקים פירות יבשים כמו תאנים או משמשים לתוך התבשיל והם יעניקו טעם מתקתק.
- תוספת של רוטב בלסמי מעושר תוסיף טוויסט חומצי.
- ולסיום, מוסיפים גרגרי רימון חריפים מעל המנה להפתעה בריאה.
איך אפשר לעמוד בפני ריחות הבישול המפנקים, נכון? כל בית מתמלא בריח של געגועים לאמהות או לסבתות שפשוט ידעו להכין את המנה הזאת בצורה הכי טעימה שיש.
שאלות ותשובות
מהו הזמן האידיאלי לבישול צלי בקר?
הזמן המומלץ הוא בין שעתיים לשלוש שעות. ככל שהבישול ארוך יותר, כך הבשר יהיה יותר רך ומוקפץ באהבה.
האם ניתן להכין צלי בקר עם נתח אחר?
בהחלט! אפשר להכין עם נתח כבש או עוף, פשוט להיות קשובים לזמן הבישול ולשנות בהתאם.
מהי הדרך הכי טובה לחתוך את הבשר?
חשוב לחתוך את הבשר נגד הסיבים כדי שהנתח לא יהיה קשה. החיתוך המדויק בונה את המנה בצורה מושלמת.
האם אני יכול להכין את המנה יום מראש?
בוודאי! זה אפשרי. ניתן להכין יום קודם ולהשאיר במקרר. התבשיל יתווסף לו טעמי הבישול וישכלל את המנה.
מה לעשות אם הוספתי מעט מלח?
אם טעמתם ומצאתם את המנה מלוחה מדי, אפשר להוסיף קצת תפוחי אדמה כדי לספוג את המליחות.
האם המנה מתאימה לחורף בלבד?
לא! צלי בקר הוא מנה נפלאה שתתאים לכל עונה, פשוט תגישו אותה עם סלט טרי בקיץ.
האם אפשר לשדרג את המנה עם צבע?
מומלץ להוסיף ירקות צבעוניים כמו פלפליםוכים או קישואים, זה יוסיף מראה אגדי.
מהו הקטגוריה הבאה של תיבול שתשדרג את הצלי?
תיבול עם רוטב סויה או סוכר חום בדקות האחרונות יהפוך את הצלי שלכם למשהו משגע.
איזה תיבולים נוספים מתאימים?
גם גבינת פטה מגורדת והדבר כלו יכול להוסיף טאץ’ מעניין.
איך שומרים על תוצאה מושלמת?
הדבר החשוב ביותר הוא לנוח לפני החיתוך והגשה – זה חשוב שסגול העסיסיות יישאר בבשר!
זכרו, כשאתם מכינים את המנה הזו, מותר לכם לחלוק עם העולם! שתפו ברשתות החברתיות ותנו גם לחברים שלכם ליהנות מהמתכון המופלא הזה!